АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Recommendation for action WHO/NUT/MCH/93.1

Читайте также:
  1. Audio conference, financial transactions, web page
  2. B. Brief or lengthy duration of the referent (action).
  3. Combustion Reactions
  4. Conclusions and Recommendations
  5. Look through the following recommendations for vehicle crime prevention. Imagine you are a policeman and give advice to an ordinary citizen on safeguarding mobile phones.
  6. Replacement Reactions
  7. Representing Chemical Reactions
  8. RSD - Ozzie - The Physical Game CHAPTER 13: Closing the Deal and Extractions
  9. Synthesis Reactions
  10. Traction — Сцепление на мокрой дороге
  11. Worker Satisfaction

Вісім засад

Оптимального вигодовування немовляти

Опрацьовано Інститутом Прокреаційного Здоров’я

Університету Georgetown, Вашингтон.

Опубліковано в Breast-feeding, The technical basis and

recommendation for action WHO/NUT/MCH/93.1

  1. Розпочати годування грудьми якомога раніше, оптимально – одразу після народження дитини. Молозиво – молоко, що виділяється в перші дня після пологів, містить в собі необхідні для новонародженого поживні елементи, одночасно воно є імунним захистом, тому немовля повинно отримати його якнайбільше. Раннє (в перші 30-60 хвилин після пологів) і правильне прикладання новонародженого до грудей, часта стимуляція молочних залоз і вміння годувати позитивно впливає на скорочення матки і є основою для вироблення необхідної для дитини кількості молока.

 

  1. Годувати дитину „за вимогою” а не „ за режимом”, вдень і вночі. Не уникати нічного годування, якщо малюк прокинувся і плаче. Саме в нічний час інтенсивно виробляється гормон пролактин, який відповідає за лактацію. Давати можливість дитині їсти так часто і стільки, як вона сама забажає. Це може бути 8-10 і навіть 12 разів на добу, особливо в перші тижні життя. Не застосовувати режим годування, який диктує, скільки немовля повинно бути біля грудей і якими мають бути перерви між годуванням. Уникати тривалих перерв між годуванням (4-6 годин та більше). Спокійних новонароджених і немовлят, які можуть спати протягом кількох годин, належить будити і заохочувати до ссання.

 

  1. Протягом перших 6-ти місяців годувати виключно грудьми. Грудне молоко повністю забезпечує потреби дитини і вона не потребує додаткового споживання води, відварів чи чаю, навіть у спекотні дні, оскільки жіноче молоко містить не лише поживні речовини, але й воду, необхідну дитині. Годування виключно грудьми забезпечує оптимальний стан здоров’я дитини і майже на 100% запобігає незапланованій вагітності в період, коли жінка не має місячних.

 

  1. Після 6-тимісячного віку, догодовування молочною сумішшю давати тільки після грудного годування. Це дає необхідні дитині поживні речовини з молока матері, стимулює подальше вироблення молока і продовжує період лактаційної неплідності.

 

  1. Годувати дитину грудьми бажано якомога довше – до 2-річного віку і довше. Унікальні біологічні властивості вашого молока корисні малюкам і цього віку. Материнське молоко є ефективним імунним захистом, що є особливо важливим, коли в раціон дитини вводиться нове харчування. Прикладання до грудей забезпечує вироблення необхідної кількості молока і може подовжувати період лактаційної неплідності. Якщо у жінки вже почались місячні, то необхідно застосовувати метод регуляції зачаття.

 

  1. Годувати грудьми навіть тоді, коли мама чи дитина хворі. В такій ситуації поживні та імуннозахисні властивості молока особливо істотні. Якщо дитина слабо смокче, можна зцідити молоко і годувати дитину. В разі небезпечної хвороби матері необхідно дотримуватися рекомендацій Служби Охорони Здоров’я своєї країни.

 

  1. Не вживати для заспокоєння дитини пустушок, не годувати з пляшечки і не користуватися іншими штучними аксесуарами (напр. захисні ковпачки для сосків). Вживання штучних замінників зменшує ефективність і бажання дитини ссати груди. Якщо догодовування є необхідним, потрібно робити це за допомогою ложечки або склянки, що знизити ризик розладу функції ссання (особливо це важливо в перші місяці годування).

 

  1. Період годування груддю не потребує дотримання жінкою спеціальних дієт. Але необхідно пам’ятати, що на продукування молока організм використовує свої внутрішні ресурси.

Тому харчування жінки повинно бути достатньо калорійним і збалансованим за складом всіх харчових речовин: білків, вуглеводів, жирів, амінокислот, вітамінів, мінеральних солей і мікроелементів.

Недопустимо в період годування грудьми вживати алкогольні напої, каву або міцний чай. Потрібно уникати дуже жирної, гострої та копченої їжі.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)