АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунки

Читайте также:
  1. Еластичність попиту: сутність, види, розрахунки, застосування.
  2. ТЕМА 8. Міжнародні розрахунки і платіжний баланс

Всі розрахунки приводяться для N=3

1)Шукаємо площу під кривою використовуючи метод трапецій за формулою , д0е За допомогою середовища Excel знайдемо .   Для цього в діапазон А1:А36 введемо значення довжини хвилі згідно таблиці 1, а в діапазон В1:В36 – значення з тієї ж таблиці. В комірку С1 ввести формулу, що приведену в рядку формул та скопіювати в діапазон С2:С35.

 

Для знаходження скористаємось приведеною формулою, адаптувавши її до середовища Excel (в комірку D1 введемо формулу приведену на рисунку)

 

 

 

Визначимо використавши формулу переходу від градусів до радіан:

 

Розраховуємо енергетичну світимість сонячного диску

 

2) Шукаємо енергетичну світимість

N=3

Використавши калькулятор отримаємо:

 

 

 

 

 

3) Шукаємо освітленість аероландшафту

 

Використаємо середовище Excel для спрощення розрахунків. Згідно формул приведених в теоретичній частині і вихідних значень отримаємо:

1. В діапазон А1:А18 занесемо довжини хвиль 2. В діапазон В1:В18 – значення 3. В діапазон С1:С18 – значення 4.Знайдемо значення використавши приведену формулу.

 

Шукаємо площу під кривою використовуючи метод трапецій за формулою , де

За допомогою середовища Excel знайдемо .

 

В комірку D1 ввести формулу, що приведену в рядку формул та скопіювати в діапазон D1:D18.

 

   

 

 

Для знаходження скористаємось приведеною формулою адаптувавши її до середовища Excel (в комірку F1 введемо формулу приведену на рисунку)  

N=3

 

Згідно формули отримаємо:

 

 

 

 

4) Розраховуємо світність аероландшафту

 

 

 

 

5) Розраховуємо яскравість аероландшафту

 

N=3

 

 

 

 

Відповідно до значень підінтегральної функції будуємо її графік: Ее,λ, Вт/м2·мкм від λ, мкм.

 

 

Графік функції k(λn)

 

 

Графік функції Е(λn)

 

 

Графік функції Еаерn)

 

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)