АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Прийняття працівниками ОВС заяв, повідомлень про вчинення кримінального правопорушення

Читайте также:
  1. II. Прийняття документів від заявників
  2. А) суспільно небезпечні наслідки, причинний зв’язок між діянням і суспільно небезпечними наслідками, місце, час, обстановка, спосіб і засоби вчинення злочину;
  3. Адміністративна відповідальність за екологічні правопорушення
  4. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  5. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.
  6. Адміністративні правопорушення у сільському господарстві. Ведення адвокатом такшґсправ.
  7. Адміністративні правопорушення, що посягають на власність. Ознаки відмежування їх від злочинів проти власності. Ведення адвокатом таких справ.
  8. Адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Ведення адвокатом таких справ.
  9. Арешт майна як захід забезпечення кримінального провадження.
  10. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування
  11. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.
  12. Виключно прокурор має право прийняти рішення про проведення такої негласної слідчої (розшукової) дії, як контроль за вчиненням злочину.

Тема 2 Діяльність слідчого та прокурора на початку досудового розслідування

1. Прийняття працівниками ОВС заяв, повідомлень про вчинення кримінального правопорушення.

2. Надходження поштовою кореспонденцією до правоохоронного органу

заяви (повідомлення) про кримінальне правопорушення.

3. Безпосереднє виявлення слідчим іншого кримінального правопорушення під час досудового розслідування.

4.Повідомлення, опубліковані в засобах масової інформації.

5. Повідомлення працівників медичних установ.

6. Відомості, що вносяться до ЄРДР.

Вступ

 

У сучасних умовах реалізації судово-правової реформи в Україні особливої актуальності набувають питання створення дієвих процесуальних механізмів, які можуть гарантувати встановлення об’єктивної істини у кримінальному провадженні, дотримання при цьому прав та законних інтересів суб’єктів кримінального судочинства. У зв’язку з прийняттям нового Кримінального процесуального кодексу України (далі – КПК України), який врахував, зокрема, позитивний досвід попереднього законотворення виникає необхідність у засвоєнні алгоритму дій слідчого та прокурора починаючи з моменту прийняття заяви про вчинення кримінального правопорушення та початкового етапу досудового розслідування.

Відповідно до ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов'язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування (ч. 1 ст. 214 КПК України).

Прийняття працівниками ОВС заяв, повідомлень про вчинення кримінального правопорушення

Отримавши по телефону повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, інспектор чергової частини реєструє отриману інформацію в журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, а також негайно направляє на місце події добову слідчо-оперативну групу (СОГ) для перевірки факту вчинення кримінального правопорушення.

Черговий інспектор чергової частини в телефонному режимі з’ясовує анкетні данні заявника та обставини вчинення кримінального правопорушення. Достовірність таких даних перевіряється слідчо-оперативною групою, яка направляється на місце вчинення кримінального правопорушення.

Якщо на місці вчинення кримінального правопорушення присутня особа, яка зробила повідомлення про нього складається відповідний протокол прийняття усної заяви з одночасним попередженням про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення можуть бути як усними, так і письмовими.

Усні заяви повинні бути оформлені протоколом, який підписують заявник та посадова особа, яка прийняла заяву.

В протоколі прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення зазначається:

- місце прийняття заяви дача та час;

- відомості про слідчого, прокурора, іншої службової особи, уповноваженої на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, (найменування органу, посада, звання прізвище, ініціали);

- у разі необхідності - відомості про присутніх осіб (їх прізвище, ім'я, по батькові, дата народження та місце проживання);

- посилання на вимоги статей 60, 104, 214 КПК України які регламентують прийняття усної заяви;

- повні анкетні данні заявника (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, посада, місце роботи і проживання, контактний телефон,

документ, що посвідчує особу)

- попередження заявника про кримінальну відповідальність згідно зі ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

- роз’яснено права заявника відповідно до ст. 60 КПК України:

1) отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію;

2) подавати на підтвердження своєї заяви речі і документи;

3) отримати інформацію про закінчення досудового розслідування;

- зміст заяви (обставини події: дата, час, місце, яким способом злочинці заволоділи майном (проникнення у житло чи інше приміщення, напад, вимагання, обман чи зловживання довірою); якщо проникнення, то яким шляхом (злам запірних пристроїв, підбір ключа, виставлення вікна, через кватирку, іншим способом); яку матеріальну шкоду завдано протиправними діями, на яку суму, яке майно викрадено, де воно знаходилося, наявність документів, які підтверджують придбання і вартість втраченого майна, його прикмети, коли і де придбано; чи застосовувалося фізичне насильство або погроза його застосування, у чому це конкретно виявилось, які предмети (ніж, пістолет, газовий балончик, палиця тощо) використовувалися під час нападу? Якщо було вимагання майна чи права на нього або вчинення будь-яких дій майнового характеру з погрозою застосування насильства, заподіяння тілесних ушкоджень, пошкодження майна тощо, то в чому конкретно виявилися ці дії; чи заподіяні кому-небудь тілесні ушкодження, до якого медичного закладу звертався, де він розташований, чи перебував на стаціонарному або амбулаторному лікуванні; чи бачив особу, яка вчинила кримінальне правопорушення, чи може її впізнати, за якими прикметами; Чи підозрюється хто-небудь у вчиненні кримінального правопорушення? Якщо так, то вказати з якої причини, а також відомості про цю особу; чи були очевидці вчинення кримінального правопорушення, що відомо про них;

- заявником власноручно зазначеється про ознайомлення та правильність викладених у заяві данихта скріплюється його підписом

- посадова особа, яка прийняла заяву, також робить підпис із зазначенням посади, прізвища, ініціалів

 

Письмова заява повинна бути підписана особою, якою вона подається. При цьому, необхідно пересвідчитися в особі заявника, попередити його про відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення та на його вимогу надати відповідний документ (повідомлення про початок розслідування), що підтверджує її прийняття і реєстрацію.

У разі, якщо кримінальне правопорушення виявляється безпосередньо працівником правоохоронного органу, він повинен скласти рапорт з зазначенням відомостей, які складають зміст Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У разі підтвердження отриманої інформації черговий вживає заходів щодо своєчасного надання відповідних матеріалів (протокол ОМП заява потерпілого тощо)) керівнику органу досудового розслідування для визначення виконавця й організації досудового розслідування (ч. 1 ст. 214 КПК України).

Керівник органу досудового розслідування визначає слідчого для проведення такого розслідування (ч. 2 ст. 39 КПК України). Після внесення відомостей слідчим до ЄРДР кримінальне правопорушення потрапляє до розділу «незареєстровані». Порядкового номеру кримінальне провадження набуває у разі підтвердження керівником відомостей внесених слідчим. Після цього слідчий інформує прокурора та заявника про початок досудового розслідування та розпочинає провадження (ч. 6 ст.214 КПК України).

Якщо особа безпосередньо звертається до чергової частини, до слідчого, прокурора або іншої службової особи, уповноваженої на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення – приймається заява про вчинене кримінальне правопорушення або складається протокол прийняття усної заяви про вчинення кримінального правопорушення. Зазначені матеріали реєструються в ЄО та проходять зазначений вище шлях (на місце події направляється СОГ, після чого у разі підтвердження інформації направляється керівнику органу досудового розслідування для визначення виконавця й організації досудового розслідування).

Із заявою чи повідомленням може звернутися як заявник, так і потерпілий.

Так, заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим (ст. 60 КПК України).

Потерпілим, згідно ст. 55 КПК України є фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди. Права і обов'язки потерпілого виникають в особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення.

Заявник отримує талон-повідомлення про підтвердження реєстрації заяви в ЄО, в якому зазначається: порядковий номер талону, дані про час, місце реєстрації, даних заявника, суті заяви, реєстраційний номер за єдиним обліком найменування органу внутрішніх справ який здійснив реєстрацію та службовий телефон.

Потерпілому вручається пам'ятка про його процесуальні права та обов'язки слідчим, який вніс відомості до ЄРДР (ч. 2 ст. 55 КПК України)

Слід зазначити, що потерпілим є також особа, яка не є заявником, але якій кримінальним правопорушенням завдана шкода і у зв'язку з цим вона після початку кримінального провадження подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого. При цьому необхідно врахувати, що потерпілим не може бути особа, якій моральна шкода завдана як представнику юридичної особи чи певної частини суспільства.

Проте, за наявності очевидних та достатніх підстав вважати, що заява, повідомлення про кримінальне правопорушення або заява про залучення до провадження як потерпілого подана особою, якій не завдано шкоди, слідчий або прокурор повинен винести вмотивовану постанову про відмову у визнанні потерпілим. Така постанова може бути оскаржена слідчому судді (ч. 5 ст. 55 КПК України).

У разі, якщо під час вчинення кримінального правопорушення настала смерть особи або особа перебуває у стані, який унеможливлює подання нею відповідної заяви, потерпілим визнається одна особа з числа близьких родичів чи членів сім'ї, яка подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого, а за відповідним клопотанням – потерпілими може бути визнано кілька осіб (ч. 6 ст. 55 КПК України).

Після того, як особа, яка перебувала у стані, що унеможливлював подання нею відповідної заяви, набуде здатності користуватися процесуальними правами, вона може подати заяву про залучення її до провадження як потерпілого. Відповідні відомості вносяться слідчим до ЄРДР.

Якщо ж особа не подала заяву про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяву про залучення її до провадження як потерпілого, то слідчий, прокурор, суд має право визнати особу потерпілою лише за її письмовою згодою. За відсутності такої згоди особа в разі необхідності може бути залучена до кримінального провадження як свідок (ч. 7 ст. 55 КПК України).

Здійснення досудового розслідування до внесення відомостей до реєстру або без такого внесення не допускається і тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Анонімні заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення (їх інформативний зміст), будуть використовуватися для виявлення або запобігання злочинів.

Анонімні листи, що містять відомості про вчинені кримінальні правопорушення, реєструються лише в підрозділах документального забезпечення і передаються за вказівкою керівника органу внутрішніх справ або особи, яка виконує його обов’язки, до структурних підрозділів для зазначених цілей.

Отриману заяву, якщо в ній вбачається склад кримінального правопорушення черговий реєструє в ЖРЗПКП (журнал реєстрації заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення). За відсутності таких ознак реєструються в ЖОІ (журнал обліку інформації).

Рапорт з відомостями, необхідними для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань передається уповноваженій особі підрозділу інформаційно-аналітичного забезпечення, яка вносить їх до реєстру. Під час внесення інформації враховується зміст поданої раніше заяви (повідомлення) про кримінальне правопорушення, а також результати отримані під час проведення огляду місця події.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)