АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вихователь

Читайте также:
  1. Вихователь
  2. Вихователь
  3. Вихователь

Професій різних є багато в світі,

І кожна з них цікава,не нудна.

А ким би ви хотіли стати?

Загляньте в наш калейдоскоп до дна.

 

«Професії», короткий опис запропонованих професій дітьми.

Наприклад: Це – продавець. Він у магазині пропонує і продає людям різні товари. Продавець має спеціальний одяг і табличку з іменем на грудях. Він завжди усміхнений, уважний і доброзичливий.

Вихователь А ось наш Тимко вирішив стати космонавтом. Що роблять люди цієї професії? Для чого вона потрібна? Яким має бути Тимко, щоб стати космонавтом?

Тимко довго готувався, тренувався.

Чистомовка:

Чу-чу – я у космос полечу.

Ки-ки – порахую всі зірки.

Ес-ес – дотягнуся до небес.

Авт – авт – буду вправний космонавт.

У космічному просторі Тимко буде перебувати довго – місяці, а, можливо, навіть роки. Щоб не сумувати за рідною домівкою, він перед відльотом послухав і запам’ятав звучання предметів, що його оточували.

* Гра «Слухай, спробуй, як звучить». Завдання: діти перевіряють звукову природу різних предметів та матеріалу, який є під рукою (шарудіння паперу, брязкання ключів,скрипіння дверей, шум води із крана, переключання каналів телевізору і т.д.).

*Фізкультхвилинка «Ракета»

Ми в ракету дружно сіли (Імітація.)

І у космос полетіли. (Махи руками.)

Повз малі планети й зорі (Стрибки з обертанням руками.)

Летимо, як метеори. (Біг на місці.)

Обігнали ми комету — (Стрибки на місці.)

Повернулись на планету! (Повернення на місця.)

Вихователь Одного дня, перебуваючи на орбіті, Тимко отримав «звукового» листа від мами. Допоможіть його прочитати.

*Складання зв’язної розповіді з опорою на мовленнєві та немовленнєві звуки.

Варіант І. У нас зараз …(запис весняної музики). Розтає … (запис скрипу снігу), дзюркотять … (струмки). Повернулися з теплих країв … (запис голосу птахів). Прокинувся від зимового сну … (запис ревіння ведмедя). Над лугом гудуть … (бджоли і мухи), сюркоче… (коник-стрибунець). Ми на … (запис гудіння машини) їздили до … (шум лісу), але по дорозі трапилася … (шум гальм і битого скла). На щастя… (запис аплодисментів), усе закінчилося добре. Ми.. (зітхання) сумуємо за тобою, міцно.. (поцілунок).

*Варіант ІІ, ускладнений. Гра «Космічний листоноша».

Ми всі сумуємо за Тимком, тому пропоную кожному скласти невеликого шумового листа для нього.

*Діти складають зв’язну розповідь на основі немовленнєвих звуків, отримавши набір з 5-6 предметів.

*Озвучення розповіді.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)