АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОПИС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ. Кафедраадміністративного права, процесу та адмі

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  4. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).
  5. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  6. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  7. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  8. В результаті вивчення дисципліни студенти повинні
  9. ВИДИ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ
  10. ВИМОГИ ДО ОБСЯГУ ЗНАНЬ НА ДЕРЖАВНИХ ІСПИТАХ З ДИСЦИПЛІНИ «МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ» (ЗГІДНО З ПРОГРАМОЮ)
  11. Витяг з навчальної програми
  12. Відзначимо наступні основні функції політичної соціології як навчальної дисципліни: світоглядну, пізнавальну, виховну, практично-політичну.

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ВНУТРІШНІХ СПРАВ

ФАКУЛЬТЕТ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДЛЯ ПІДРОЗДІЛІВ

МІЛІЦІЇ ГРОМАДСЬКОЇ БЕЗПЕКИ

Кафедраадміністративного права, процесу та адміністративної діяльності

 

ЗАТВЕРДЖУЮ

Перший проректор

з навчально-методичної

та наукової роботи

підполковник міліції

О.М. Обушенко

 

_______________ 2013

 

 

РОБОЧА ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

«Основи управління в ОВС»

(назва навчальної дисципліни)

 

 

початкової підготовки (спеціалізації) новоприйнятих на службу в ОВС

працівників на посади оперуповноважених карного розшуку, БОЗ, ДСБЕЗ, БНОН, КМСД

 

Дніпропетровськ – 2013


Робоча програма навчальної дисципліни «Основи управління в ОВС» для слухачів початкової підготовки (спеціалізації) новоприйнятих на службу в ОВС працівників на посади оперуповноважених карного розшуку, БОЗ, ДСБЕЗ, БНОН, КМСД. / Дніпропетровськ: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2013. - 24 с.

 

РОЗРОБНИКИ:

 

Репан М.І.. - старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ОВС.

 

РЕЦЕНЗЕНТИ:

Горбаньов І.М. начальник управління профілактики правопорушень ГУМВС України в Дніпропетровській області, полковник міліції.

 

Наливайко Л.Р. – доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри загальноправових дисциплін

 

 

Розглянуто на засіданні кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ОВС 23.08.2013, протокол № 1

 

 

Рекомендовано Науково-методичною радою університету __._______2013, протокол №__

 

 

Начальник кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ОВС

_______________________ (Т.П. Мінка_)

(підпис) (ініціали та прізвище)

«__» серпня 2013 року

 

 


ОПИС НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Курс “Основи управління в органах внутрішніх справ” є вибірковою дисципліною і відповідно до освітньо-професійної програми підготовки, відноситься до професійно орієнтованих дисциплін.

Мета дисципліни полягає у тому, що після вивчення “Основ управління в ОВС” слухачі мають набути належних навичок щодо організації та здійснення управлінської діяльності в органах внутрішніх справ України, знати особливості управління, поняття та види управлінських рішень, порядок організації контролю та аналітичної роботи в органах внутрішніх справ.

Згідно з тематичним планом основною формою проведення занять з дисципліни являються практичні та семінарські заняття, які повинні допомогти слухачам поглибити й деталізувати знання, отримані ними на лекціях та в процесі самостійної підготовки, підвищити рівень засвоєння навчального матеріалу, прищепити необхідні уміння і навички, розвинути у них наукове мислення та усне мовлення.

Практичні заняття проводяться, переважно, шляхом вирішення задач різної складності, відповіді на контрольно-перевірочні питання та складання проектів службових документів. Рішення задач виконується в письмовій формі. Воно повинно бути конкретним, повним і мотивованим з посиланням на відповідні положення законів України та нормативних актів МВС України. Знання контрольно-перевірочних питань перевіряється шляхом опиту слухачів на занятті.

Семінари та практичні заняття з основ управління проводяться з метою:

- перевірки, поглиблення й закріплення теоретичних знань, отриманих слухачами на лекціях і в процесі самостійної роботи;

- привити слухачам комплекс практичних знань та навичок, необхідних для формування в них високої професійної майстерності;

- навчити приймати правильні управлінські рішення, складати службові документи.

Підготовка до практичних та семінарських занять здійснюється шляхом самостійного вивчення слухачами питань з тем курсу згідно до навчальної програми “Основи управління в ОВС”.

Під час підготовки до занять слухачі повинні користуватися основною літературою з дисципліни, літературою, що додається до кожної теми, а також іншою літературою та періодичними виданнями, що стосуються проблем управлінської діяльності органів внутрішніх справ. При підготовці до заняття кожному слухачеві необхідно вивчити запропоновану літературу та ознайомитись з відповідними нормативними джерелами. Найважливіші положення, за вказівкою викладача, конспектуються.

Якщо при вивчені теми виникли певні труднощі, слухач може завчасно до проведення практичного заняття звернутися за консультацією до викладача, який веде заняття або до іншого викладача, який чергує на кафедрі.

Слухач, який з будь-якої причини не підготувався до практичного чи семінарського заняття, або отримав незадовільну оцінку, зобов’язаний відпрацювати відповідну тему.

Наявність конспектів лекцій та нормативних джерел, поряд з іншими даними враховується викладачем при визначенні оцінки знання предмету.

Під час семінарських занять як викладачу, так і слухачам потрібно вести пошук найбільш активних форм і методів навчання та опанування матеріалу. Семінари проводяться, як правило, шляхом обговорення окремих найбільш важливих питань з тієї чи іншої теми, заслуховування доповідей чи рефератів з подальшим їх обговоренням.

Нижче наводяться тематичний план, перелік основних та додаткових нормативних та літературних джерел, назви тем та питання семінарів, завдання для проведення практичних занять.

КРИТЕРІЇ ОЦІНКИ ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ:

“Відмінно” (високий рівень навчальних досягнень) - якщо слухач, глибоко і в повному обсязі засвоїв програмний матеріал; вичерпно, логічно і творчо викладає інформацію в усній і письмовій формі; ґрунтовно висловлюється і дискутує, пов’язує при цьому теоретичний матеріал з юридичною практикою; здатен виступати експертом та консультантом у навчанні інших; вирішує тестові завдання.

“Добре” (достатній рівень навчальних досягнень) – якщо слухач оперує матеріалом на рівні теми, розділу, може самостійно його відтворювати в повному обсязі, добирає переконливі аргументи на підтвердження власної точки зору; вирішує тестові завдання.

“Задовільно” (середній рівень навчальних досягнень) - якщо слухач може самостійно відтворити значну частину навчального матеріалу теми, дати визначення понять та пояснити їх на прикладах; самостійно вирішує необхідну кількість тестових завдань; відповідає за планом; висловлює власну точку зору з окремих питань

“Незадовільно” (початковий рівень навчальних досягнень) - якщо слухач може відтворювати лише окремі терміни і конструкції теми; допускає суттєві помилки; не вирішує тестових завдань

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)