АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Блок 2. Судини і нерви дтулуба, верхніх і нижніх кінцівок

Читайте также:
  1. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  2. Блок 1. Вступ до анатомії. Скелет людини: хребет, скелет грудної клітки, верхньої та нижньої кінцівок.
  3. Блок 3. Кровопостачання та іннервація органів голови, шиї, тулуба, верхньої і нижньої кінцівок.
  4. Блок 4. З’єднання кісток вільної верхньої та нижньої кінцівок
  5. Блок 6. М’язи і фасції верхньої та нижньої кінцівок.
  6. Блок 7. Топографія (ділянки, борозни, канали, ямки, отвори, трикутники) спини, грудної клітки, живота, шиї, голови, верхньої та нижньої кінцівок.
  7. Видалення номерів сторінок, верхніх і нижніх колонтитулів
  8. Визначити дійсну швидкість витікання води з круглого отвору в тонкій стінці відкритої посудини
  9. Визначити дійсну швидкість витікання води з круглого отвору в тонкій стінці відкритої посудини
  10. Где находятся чувствительные нейроциты, иннервирующие скелетные мышцы?
  11. Нёбные миндалины иннервируются ветвями языкоглоточного нерва.

Перелік теоретичних питань для ПМК М3 «Судини і нерви голови, шиї, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок» для студентів І – го курсу стоматологічного факультету

Блок 1. Судини і нерви голови та шиї.

1. Загальна сонна артерія хід, топографія, поділ. Зовнішня сонна артерія, хід, топографія, розподіл гілок.

2. Передня група гілок зовнішньої сонної артерії, хід, топографія, анастомози.

3. Лицева артерія хід, топографія, анастомози, розподіл гілок.

4. Язикова артерія хід, топографія, анастомози, розподіл гілок.

5. Верхня щитоподібна артерія хід, топографія, анастомози, розподіл гілок.

6. Задня та присередня групи гілок зовнішньої сонної артерії, хід, топографія, анастомози, розподіл гілок.

7. Кінцеві гілки зовнішньої сонної артерії, хід, топографія, анастомози.

8. Верхньощелепна артерія, частини, хід, топографія, анастомози.

9. Верхньощелепна артерія: частини, ділянки кровопостачання гілками кожної частини.

Внутрішня сонна артерія, хід, топографія, розподіл гілок. Велізієве коло (схема).

11. Внутрішня яремна вена, формування, топографія, внут­рішньо­черепні притоки.

12. Позачерепні та шийні притоки внутрішньої яремної вени. Поверхневі вени шиї.

13. Лімфатичні судини та вузли голови і шиї.

14. І, ІІ, VIIІ пари черепних нервів.

15. ІІІ, IV, VI пари черепних нервів.

16. XI i XII пари черепних нервів.

17. V пара черепних нервів: ядра, трійчастий вузол, місця виходу з мозку і черепа, розподіл гілок.

18. V пара черепних нервів. Очний нерв хід, топографія, розподіл гілок.

19. V пара черепних нервів. Верхньощелепний нерв хід, топографія, розподіл гілок.

20. V пара черепних нервів. Нижньощелепний нерв хід, топографія, розподіл гілок.

21. VII пара черепних нервів.

22. IX пара черепних нервів.

23. Вегетативні вузли голови. Війковий і вушний вегетативні вузли.

24. Вегетативні вузли голови. Крилопіднебінний, підязиковий, під нижньощелепний вегетативні вузли.

25. Х пара черепних нервів. Головний і шийний відділи, хід, топографія гілок, ділянки іннервації.

26. Шийні спинномозкові нерви: утворення, гілки. Шийне сплетення: хід, топографія гілок, ділянки іннервації.

27. Діафрагмальний нерв хід, топографія гілок, ділянки іннервації.

 

Блок 2. Судини і нерви дтулуба, верхніх і нижніх кінцівок

28. Загальна анатомія кровоносних судин. Артерії і вени: класифікація, будова стінки, функції різних груп судин. Гемомікроциркуляторне русло: джерела і механізми розвитку в ембріогенезі, ланки, функціональна характеристика. Роботи кафедри нормальної анатомії Івано-Франківського медичного університету по вивченню гемомікроциркуляторного русла.

29. Велике і мале кола кровообігу. Роботи Гарвея, їх значення. Корінь легень, склад, топографія. Описати і продемонструвати на препаратах.

30. Серце: камери, будова стінки. Клапани серця: будова, топографія. Перикард (осердя): будова, порожнина, закутки. Описати і продемонструвати на препаратах.

31. Кровопостачання і інервація серця. Типи кровопостачання серця. Вінцеві артерії, хід, топографія, гілки, ділянки розгалуження. Вени серця: поділ, топографія. Описати і продемонструвати на препаратах.

32. Серце: розміри, варіанти форми та положення серця, проекція меж та клапанів серця на передню стінку грудної клітки. Місця аускультації клапанів серця. Продемонструвати на живому. Рентгенанатомія серця. Серцеві дуги у прямому, правому і лівому бокових та правому і лівому косих положеннях.

33. Аорта, відділи. Дуга аорти: топографія, перерахувати і описати гілки. Висхідна частина аорти, хід, топографія, гілки.

34. Підключична і пахвова артерія: хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

35. Кровопостачання верхньої кінцівки. Плечова, променева, ліктьова артерії: початок, хід, топографія, поділ, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

36. Ліктьова суглобова сітка, тильна і долонна зап’ясткові сітки, поверхнева і глибока долонні дуги: формування, топографія; описати і продемонстру­вати на препаратах.

37. Вени верхньої кінцівки: класифікація. Поверхневі і глибокі вени: формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння. Описати і продемонструвати на препаратах.

38. Плечове сплетення: формування, топографія, частини, класифікація гілок. Описати і продемонструвати на препаратах.

39. Короткі гілки плечового сплетення: перерахувати, хід, топографія, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

40. Довгі гілки плечового сплетення (перерахувати). М’язово-шкірний нерв, медіальні шкірні нерви плеча і передпліччя формування, хід, топографія, гілки, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

41. Довгі гілки плечового сплетення (перерахувати). Серединний нерв: формування, хід, топографія, гілки, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

42. Довгі гілки плечового сплетення (перерахувати). Ліктьовий нерв: формування, хід, топографія, гілки, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

43. Довгі гілки плечового сплетення (перерахувати). Променевий нерв: формування, хід, топографія, гілки, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

44. Грудна аорта: хід, топографія, класифікація гілок. Нутряні і пристінкові гілки, хід, топографія, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

45. Грудні спинномозкові нерви: утворення, гілки. Хід, топографія гілок, ділянки іннервації.

46. Черевна аорта: хід, топографія, поділ, класифікація гілок. Пристінкові гілки, хід, топографія, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

47. Черевна аорта: хід, топографія, поділ, класифікація гілок. Парні нутряні гілки, хід, топографія, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

48. Черевна аорта: хід, топографія, поділ, класифікація гілок. Непарні нутряні гілки, хід, топографія, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

49. Вегетативна нервова система: відмінність від соматичної, поділ.

50. Центральні і периферичні відділи вегетативної нервової системи (симпатичної та парасимпатичної частин). Надсегментарні центри ВНС.

51. Симпатичний стовбур. Шийний, грудний, поперековий, крижовий і куприковий відділи симпатичного стовбура: вузли, топографія, джерела прегангліо­нарних волокон, гілки.

52. Вегетативні сплетення черевної порожнини: класифікація, загальна характеристика. Первинне (черевне, сонячне) сплетення: джерела формування, топографія, гілки.

53. Х пара черепних нервів. Грудний і черевний відділи, хід, топографія гілок, ділянки іннервації.

54. Загальні клубові артерії: хід, топографія, поділ. Зовнішня і внутрішня клубові артерії: хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози; описати і продемонструвати на препаратах.

55. Верхня порожниста вена: формування (корені), хід, топографія, притоки; описати і продемонструвати на препаратах.

56. Непарна, напівнепарна та додаткова напівнепарна вени: формування, хід, топографія, притоки; описати і продемонструвати на препаратах.

57. Нижня порожниста вена: формування (корені), хід, топографія, притоки; описати і продемонструвати на препаратах.

58. Ворітна вена: формування (корені), хід, топографія, притоки, ділянки збору венозної крові; описати і продемонструвати на препаратах.

59. Кава-кавальні анастомози.

60. Порто-кавальні анастомози.

61. Лімфатична система: грудна та права лімфатичні протоки: формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння у венозну систему.

62. Кровопостачання нижньої кінцівки. Стегнова, підколінна, передня і задня великогомілкові артерії: початок, хід, топографія, гілки, ділянки кровопостачання, анастомози. Описати і продемонструвати на препаратах.

63. Артеріальна суглобова сітка коліна, артеріальні дуги та сітки стопи: формування, топографія. Описати і продемонструвати на препаратах.

64. Вени нижньої кінцівки: класифікація. Поверхневі і глибокі вени: формування, хід, топографія, притоки, місце впадіння. Описати і продемонструвати на препаратах.

65. Поперекові спинномозкові нерви: формування, гілки. Поперекове сплетення: формування, топографія, класифікація гілок, хід, топографія, гілки, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

66. Крижові спинномозкові нерви: формування, гілки. Крижове сплетення: формування, топографія, класифікація гілок, хід, топографія, гілки, ділянки іннервації. Описати і продемонструвати на препаратах.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)