АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

З дисципліни «Управління витратами»

Читайте также:
  1. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  2. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  3. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).
  4. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  5. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  6. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  7. В результаті вивчення дисципліни студенти повинні
  8. ВИМОГИ ДО ОБСЯГУ ЗНАНЬ НА ДЕРЖАВНИХ ІСПИТАХ З ДИСЦИПЛІНИ «МЕТОДИКА ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ» (ЗГІДНО З ПРОГРАМОЮ)
  9. Відзначимо наступні основні функції політичної соціології як навчальної дисципліни: світоглядну, пізнавальну, виховну, практично-політичну.
  10. Вказівки до неї з дисципліни
  11. Вступ до дисципліни “Логіка”.
  12. Вступ до дисципліни. ВИТОКИ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ

ВІДОКРЕМЛЕНИЙ ПІДРОЗДІЛ

НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

«Бережанський агротехнічний інститут»

ПІДРОЗДІЛ «ПІДГОТОВКИ МОЛОДШИХ СПЕЦІАЛІСТІВ»

 

РОБОЧИЙ ЗОШИТ

(практикум)

для практичних занять та самостійної роботи

студентів економічних спеціальностей

денної та заочної форми навчання

з дисципліни «Управління витратами»

освітньо-кваліфікаційний рівень “Молодший спеціаліст”

_______________

студента(ки) гр.

_______________________________________

прізвище та ініціали

 


Тернова І.В., - Робочий зошит (практикум) для практичних занять та самостійної роботи студентів економічних спеціальностей денної та заочної форми навчання з дисципліни «Управління витратами» освітньо-кваліфікаційний рівень “Молодший спеціаліст”

 

 

Рецензенти:

 

Боднар О.В., к. е. н. кафедри бухгалтерського обліку та аудиту ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

 

Христенко Г. М., к. е. н. доцент кафедри аграрної економіки та агробізнесу ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»

 

Практикум (робочий зошит) призначений допомогти студентам на основі здобутих знань досліджувати та аналізувати будь-яку виробничо-господарську ситуацію на умовному прикладі, або за даними конкретного підприємства, ґрунтуючись на вивчених методиках аналізу щодо поставленої мети та завдань; визначати, розраховувати та аналізувати необхідні пріоритетні показники, відповідно до цілей аналізу та обраної методики та ін.

 

Обговорено і затверджено

на засіданні циклової комісії

спеціальних економічних дисциплін

протокол №1 від 2. 09. 2013р.

Голова циклової комісії - У.Є. Бурдаш

 

Робочий зошит розглянуто і схвалено на засіданні

Науково – методичної ради

Протокол № 1від 30.08. 2013р.

Голова науково – методичної ради - М.О. Русиняк
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

В сучасних умовах господарювання особливого значення набувають проблеми формування та управління витратами.

Дисципліна «Управління витратами» вивчає процес цілеспрямованого формування витрати за їх видами, місцями та носіями за постійного контролю рівня витрачання ресурсів і стимулювання економії.

Мета вивчення дисципліни – набути знань про закономірності формування витрат за видами, центрами відповідальності та носіями для мінімізації їх рівня та обґрунтування оптимальних господарських рішень.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен: знати, які на підприємстві є витрати, де і як вони формуються, яким має бути їх контроль, як впливати на їх величину; вміти виявляти фактори, що зумовлюють рівень витрат, обчислювати їх величину за видами, місцями та носіями, аналізувати вплив структури і динаміки витрат на прибуток підприємства.

Дисципліна «Управління витратами» посідає важливе місце у підготовці фахівців зі спеціальності «Економіка підприємства», а також вивчення даного курсу дозволить сформувати повноцінного фахівця в галузі економіки.

Структурна побудова курсу лекцій дає змогу студенту ознайомитися з навчальною програмою дисципліни, формами її вивчення, особливостями окремих тем і порадами щодо засвоєння їх матеріалу.

Курс лекцій дисципліни «Управління витратами» підготовлені відповідно до навчальної програми підготовки молодшого спеціаліста за галуззю знань 0305 «Економіка і підприємництво», що передбачає 10 тем.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)