АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вставка и редактирование копий экрана

Читайте также:
  1. CMS, редактирование информации
  2. Вставка або створення звичайних і кінцевих зносок
  3. Вставка в текст спеціальних символів.
  4. Вставка звичайної або кінцевої зноски
  5. Вставка звука
  6. Вставка и редактирование рисунков
  7. Вставка и удаление элементов вектора
  8. Вставка математичних символів у формулу
  9. Вставка математичних шаблонів у формулу
  10. Вставка номера страницы
  11. Вставка рисунков

I. Використання готових малюнків

Програма Word дозволяє легко вставляти готові малюнки в текст. При цьому підтримується три варианти вставки:

· З файла

· З бібліотеки Clip Gallery

· З інших програм

Остання, в свою чергу, підтримує такі вставки:

· З інших програм через буфер обміну

· З інших програм як об’єкт

Вставка малюнка з файла

Для цього необхідно вибрати вказівку Вставка/Рисунок, а потім вказівку Из файла. Малюнок вставляється в текст з позиції курсору і подальше його розміщення в тексті залежить від параметрів малюнка. Щоб налагодити відповідні параметри, треба в контекстному меню малюнка вибрати вказівку Формат рисунка або в меню Формат вибрати вказівку Рисунок.

На вкладці Положение можна вибрати різні варіанти обтікання (в тексте, вокруг рамки, по контуру, за текстом, поверх текста). Якщо необхідно прив’язати малюнок до тексту, доцільно включити опцію В тексте – в цьому режимі малюнок розташований між рядками текту, а при виділенні натисненням миші навколо малюнка з’являється чорна рамка. Такий малюнок поводиться як велика літера і переміщується в документі тими ж засобами – кнопками вирівнювання, пропусками і т.д. Всі інші опції дозволяють налаштувати різні способи обтікання малюнка текстом, і при виділенні навколо такого малюнка з’являються порожні білі маркери, переміщення по тексту можна здійснювати перетягуванням мишкою.

На вкладці Рисунок можна задати значення для обрізання малюнка, встановити параметри зображення – колір, яскравість, контрастність...

При виділенні малюнка з’являється панель інструментів Настройка изображения, за допомогою якої можна швидко встановити параметри малюнка, вставити новий малюнок.

2.Вставка малюнка з бібліотеки Clip Gallery

Для цього треба скористатися командою Вставка/Рисунок/Картинки, вибрати необхідну картинку і вставити її за допомогою буфера обміну, параметри малюнка налагоджуються аналогічно п.1.

Вставка малюнка з іншої програми

Можна вставити малюнок з будь-якої програми, що підтримує роботу з буфером обміну, скоритавшись копіюванням та вставкою з буфера. Після цього всі параметри малюнка встановлюються аналогічно.

Вставка и редактирование копий экрана

При натисненні на клавіатурі клавиші Print Screen "фотографія" екрану потрапляє в буфер обміну. Щоб отримати лише певну частину цього зображеня, можна скоритсатись редактором Paint (Пуск/Программы/Стандартные/MS Paint ), вставити в нього копію екрану з буфера обміну, виділити та скопіювати в буфер потрібний фрагмент, а потім його вставити в Word.

При натисненні комбінації клавиш Alt + Print Screen в буфер обміну потрапляє копія активного вікна, таким чином можна отримати копії діалогових вікон або будь-якого одного вікна. При вставці такого зображення в Word ми працюємо з ним як з малюнком і всі параметри малюнка встановлюються аналогічно.

Розглянуті способи дозволяють вставити зображення як малюнок, для них є спільними команди в контекстному меню та параметри форматування малюнка. При подвійному клікі мишкою на малюнку відкривається діалогове вікно Формат рисунка.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)