АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хто організовує Ваш відпочинок?

Читайте также:
  1. Облік умов і безпеки праці на підприємстві організовує служба охорони праці.
  2. Що організовує комерційна служба оптового підприємства на підставі укладених договорів?

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ “ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА”

Кафедра маркетингу і логістики

 

 

Комплексна контрольна робота

на тему:

Розроблення комплексу маркетингу для туристичної фірми «Кріма-Транс»

 

Виконали:

ст. гр. ЕК-213

Купець О.

Прийняла:

Рикованова І. С.

 

Львів 2007

Зміст

Вступ ……………………………………………………………………………………...3

1. Аналіз ринкових можливостей та вибір цільових сегментів………………………4

2. Анкета…………………………………………………………………………………..7

3. Сегментування ринку……………………………………………………………..11

4.Позиціонуваннятоварунаринку………………………………………………..11

5. Ціноутворення……………………………………………………………………..13

6.Збутоваполітика…………………………………………………………………..14

7. Комунікаційна політика…………………………………………………………...15

8.Рекламнеоголошення…………………………………………………………….17

Висновок…………………………………………………………………………….18

 

ВСТУП

Сучасний етап розвитку національної економіки України характеризується пошуком найбільш ефективних важелів та інструментів здійснення виробничо-господарської діяльності.

В умовах становлення ринкової економіки важливим чинником успішного функціонування вітчизняного підприємства є його переорієнтація на засади маркетингу. Власне впровадження концепції маркетингу у практику дає можливість формувати раціональні виробничі програми, оперативно реагувати на ринкову ситуацію та перемагати в умовах конкуренції.

Для ефективної і прибуткової роботи підприємств і організацій, для найкращого задоволення потреб споживачів вимагаються нові знання, інтуїція, точний розрахунок і творчий підхід, оскільки підприємництво - це не тільки особливий вид діяльності, але і певний стиль поведінки, образ мислення складовим якого є пошук нетрадиційних рішень на такі запитання:

Як ефективно працювати на ринку? Як найкраще задовольнити потреби споживача? Як правильно оцінити конкурентів, їх сильні та слабкі сторони?

На всі ці та багато інших запитань допоможе дати відповідь маркетинг.

Оволодівши основними засадами, концепціями і принципами маркетингу і навчившись правильно їх використовувати, будь-яке підприємство зможе досягти успіху у своїй діяльності.

Фірма «Кріма-Транс» з’явилась на ринку туристичних послуг зовсім недавно. Наша фірма займається організацією туристичних послуг на Чорному морі (Одеса, Алушта), у Карпатах (Славське) та в оздоровчих центрах (Моршин, Трускавець). Для максимальної ефективності діяльності нашої фірми ми вирішили провести маркетингове дослідження. Метою дослідження було визначити вподобання майбутніх споживачів, а також ознайомити їх із спектром послуг, які пропонує фірма «Кріма-Транс». У даному звіті ми також розробили товарну, цінову, збутову та комунікаційну політику, а також ми ознайомимо вас з нашим рекламним зверненням.

 

 

1. АНАЛІЗ РИНКОВИХ МОЖЛИВОСТЕЙ І ВИБІР ЦІЛЬОВИХ СЕГМЕНТІВ

Назва фірми: туристична фірма «Кріма-Транс»

Місією фірми є:

ü Надання якісних туристичних послуг з найвищим рівнем сервісу;

ü Отримання максимального прибутку

Цілями фірми є:

q Довгострокові:

Ø Розширити спектр послуг;

Ø Створення баз відпочинку за межами України;

q Середньострокові:

Ø Збільшення кількості споживачів;

Ø Приваблення іноземних туристів в Україну для відпочинку на наших базах.

q Короткострокові:

Ø Підвищити якість виконання запропонованих видів послуг.

Обґрунтування вибору потреби: потреби людей є безмежними і різноманітними, тому фірма «Кріма-Транс» намагається задовільними найвибагливіші потреби у відпочинку, надаючи доволі широкий спектр послуг.

Опис потреби за матрицею класифікації індивідуальних потреб:

1. По ієрархії потреб: соціальні (вищі), а саме – потребу у самовиразі. За допомогою організації відпочинку наші клієнти можуть відкрити у собі приховані таланти, або ж здійснити давні мрії щодо свого самовираження.

2. Фактори, які впливають на формування потреб: вікові, оскільки з віком змінюються погляди і смаки і соціально-групові, тому що забезпечені люди можуть дозволити собі більший спектр послуг і якість обслуговування.

3. По часових параметрах: поточні (теперішні) і перспективні (майбутні), оскільки споживачі можуть задовольняти свої потреби у відпочинку як у момент їх виникнення, так і планувати відпочинок на майбутнє.

4. За принципом задоволення: потребизадовольняються за допомогою туристичних послуг.

5. За чіткістю переводу в характеристиці товару або послуги: конфігураційні.

6. За ступенем принципового задоволення: не повністю задоволена, оскільки, незважаючи на широкий спектр послуг фірми, їх кількість все-таки обмежена і не зможе задовольнити певні потреби.

7. За масовістю розповсюдження: соціально – всередині соціальної групи

8. По еластичності: еластичні, оскільки туристичні послуги не задовольняють потреби першої необхідності

9. За природою виникнення: основні, тому що на природу виникнення потреби у відпочинку ніхто не впливає.

10. За суспільною думкою: соціально-позитивні, оскільки потреба у відпочинку виникає у всіх соціальних груп.

11. За глибиною проникнення в суспільну свідомість: усвідомлюється всією потенційною соціальною групою. Тому, що всі люди розуміють необхідність відпочинку.

12. За ступенем поточної необхідності: нормальна: попит на таку послугу не є постійним, але і не опускається до нульового рівня.

13. За причиною виникнення: природна, оскільки всі потребують відпочинку у певних умовах і привиті модою, оскільки зазвичай люди хочуть слідкувати за модою, але не завжди їм дозволяють це зробити їхні доходи.

14. За часовими параметрами споживання: що задоволені дискретно: тобто необхідність у відпочинку може виникти спонтанно відповідно до обставин, що склалися.

15. За свободою задоволення: вільні, оскільки кожен бажаючий може задовільнити свої потреби у відпочинку

16. За шириною проникнення в різні сфери життя: моносферні, тобото проникають тільки в одну сферу життя людей – їх відпочинок.

17. За специфікою задоволення: сегментовано – нашими клієнтами є лише окремі сегменти споживачів.

18. За характером бар’єрів і задоволення потреб: пов’язані із здоров’ям – під час відпочинку у наших клієнтів є можливість покращити стан свого здоров’я; соціально-обумовлені – соціальне становище споживачів впливатиме на їх можливості задовольняти свої потреби

Маркетингове середовище туристичної фірми «Кріма-Транс»

Мікросередовище:

Постачальниками підприємства є фірма “Бібліос”, яка постачає канцелярські вироби, а також фірма “ОККО”,”ANP”,”УкрНафта”, яка постачає паливо для транспортних перевезень на туристичні бази, а також продуктові гуртовні “Metro”.

Маркетингові посередники. Зі всієї сукупності маркетингових посередників туристична фірма користується послугами рекламних агенцій, що рекламують фірму у засобах мас-медіа, а також послугами страхової компанії «Оранта».

Споживачі є одним із найважливіших факторів, що впливають на організацію. Адже саме задоволення їх потреб і, як наслідок, їхнє ставлення до організації впливає на прибуток фірми, її ріст, ім’я і частку на ринку. Споживачами фірми є як діти, так і люди більш старшого віку в основному з середнім рівнем доходу. Заохочення споживачів проводиться шляхом розширення числа послуг фірми за мінімально можливу ціну та проведенням різного роду акцій, введенням гнучкої системи знижок для постійних клієнтів тощо.

Конкурентів у даному виді діяльності є досить багато, що зумовлено певною прибутковістю такої діяльності. Фірма уважно стежить за роботою конкурентів, аналізуючи їх невдачі, розглядаючи нововведення і можливість їх запровадження у себе. На львівському ринку працюють такі туристичні фірми “Сам”, “Клуб мандрівників”, “Навколо світу”, “Тур-ретур” та інші.

Контактні аудиторії - найбільший вплив на діяльність фірми мають засоби мас-медіа, також впливають громадські організації та місцеві органи самоврядування.

 

Макросередовище:

Система економічних відносин у державі впливає на діяльність організації в основному через купівельну спроможність споживачів, їх дохід.

Природа безпосередньо впливає на діяльність фірми, оскільки туристичні бази розташовані в таких зонах як Шатськ, Карпати, Трускавець, Моршин та в інших місцях, де розташовані специфічні природні ресурси.

Наука, техніка і технологія можуть підвищити рівень обслуговування споживачів, не збільшуючи при цьому витрати.

Політичні обставини впливають через державні органи влади, законодавчі акти тощо.

Соціальні умови і культура мають значний вплив, в основному через можливості і бажання споживачів, які диктуються модою, соціальним рівнем, думкою оточуючих тощо.

 

 

Добрий день!

 

Вас вітає фірма «Кріма-Транс» та пропонує прийняти участь у анкетуванні з метою виявлення Ваших уподобань щодо відпочинку, які б у подальшому ми могли врахувати для вдосконалення свох послуг. Дякуємо Вам за співробітництво!

Хто організовує Ваш відпочинок?

񰺈 сам(а);

񑘘 звертаюсь у туристичні фірми;

2. Яким видам туризму Ви надаєте перевагу:

񰺈 курортному;

舸 екскурсії;

񰺈 науковий туризм;

񑘘 оздоровчий туризм.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)