АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

II Reparatiile curente

Читайте также:
  1. INTRETINEREA PREVENTIVA AUTO

II.1. Prin reparatii curenta la automobile si remorci, se inteleg toate remedierile inclusiv la inlocuirea de piese si agregate, ce trebuie efectuate de la introducerea lor in exploatare ca noi si pana la casare, cu exceptia reparatilor capitale.

Retinerea din exploatarea a unui automobil sau remorca pentru efectuarea de reparatii curente, nu se face periodic, asa cum se face pentru lucrarile de intretinere ci numai atunci cand se iveste necesitatea acestor reparatii.

Cu ocazia efectuarii reparatilor curente de remediere a defectiunilor tehnice care provoaca imobilizarea mijlocului de transport sau care il fac inpropriu pentru trimiterea in cursa in conditi de deplina siguranta a circulatiei,se vor depista si se vor remedia toate lipsurile sau defectiunile complementare constatate.

In fuctie de inportanta, accesibilitatea sau posibilitatile de anlocuire cu elemente noi sau reconditionate anterior, a pieselor ce determina necesitatea lucrarii; reparatile pot fii:

-directe, in situatia ca reparatia se face direct pe mijlocur de transport fara a fi necesara demontarea agregatului din care face parte elementul defect;

-de agregat, in situatia cand pentru reparatie este necesara demontarea intregului agregat ce prezinta defectiunea.

In cazul cand un agregat prezinta un grad de uzura generala avansata la majoritatea pieselor sau chiar numai la piesele principale, din punct de vedere tehnico- economic, se recomanda ca reparatia sa se faca prin shimbarea agregatului defect cu altul nous au reparat anterior, agregatul defect a fi reparat general sau numai remediat la un atelier specializat.

In aceste cazuri din punct de vedere tehnic, locuirea agregatelor si lucrarile complementare amintite, sun considerate reparatii curente iar lucrarile de reparatie ale agregatelor defecte au caracter de raparatie generala pt agregatul respectiv,

La stablirea modului de rreparatii, precu si acelui mai eficace procedeu de remediere a defectiunilor se vor utiliza, pe cat posibil, standurile si aparatele de diagnosticare.

Rparatile curente, care constau din inlocuiri de piese din volum si eevaluare mica si care se executa direct de catre soferii automobilelor si remorcilor respective, in cazul CIZ, se pot face si fara foaie de comanda, numai pe baza de raport de eveniment aprobat de personalul care poate intocmi bon de materiale.

Operatiuni prevazute la controlul si ingrijirea zilnica


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)