АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опис парового котла

Читайте также:
  1. Котел барабанний із природною циркуляцією, має камерну топку з твердим шлаковидаленням. Два вихрові пальники розташовані на фронтовій стінці котла в один ярус.
  2. определение выбросов вредных веществ при сжигании топлива в котлах
  3. Расчет парового калорифера.

Паровий котел має П- подібну компоновку. В топці вугільний пил зго­рає, хімічна енергія палива перетворюється в теплоту, а високотемператур­ні продукти згоряння піднімаються вгору. Стінки топкової камери зробле­ні з вогнестійких матеріалів і теплоізоляції. З внутрішнього боку вздовж стін зроблені щільно розташовані труби, які є пароутворюючими і частко­во перегріваючими поверхнями нагріву. Ці поверхні нагріву отримують теплоту від палаючого факелу і топкових газів тепловим випроміненням і називаються топковими екранами.

Частково охолонувши, продукти згоряння потрапляють в горизонтальний газохід, де знаходяться поверхні пароперегрівача, а потім в опускну кон-вективну шахту, в якій знаходяться пакети промперегрівника, економай­зер і повітряперегрівник. В цих газоходах теплота поверхні нагріву пере­дається, в основному, конвекцією, тому отримали назву конвективних поверхонь.

Водопаровий тракт-система - послідовно включених елементів обладнання, в яких рухається живильна вода, пароводяна суміш і перегріта пара. Водо­постачальний тракт включає наступні поверхні котла: економайзер, топ­кові екрани, пароперегрівники і трубопроводи. Подолання опорів водопарового тракту забезпечує напір циркуляції. Вода з барабану по сис­темі зовнішніх не обігрівних труб потрапляє в нижні колектори, а потім рухається вгору на паралельних трубах топкових екранів, де часткововипаровується. Таким чином, при практично рівній температурі робочого середовища (температурі кипіння) і відбувається процес пароутворен­ня.

Пароперегрівники призначені для перегріву насиченої пари до за­даної температури [ ].

.


Перелік посилань

1 Тепловой расчет котельных агрегатов. Нормативный метод.

(Под ред. Н.В. Кузнецова. - М.: Знергия, 1973 г.)

2 Методические указания по тепловому расчегу парового котла для
учащихся энергетических техникумов. 1995г

3 ІО.М. Липов, ІО.Ф. Самолов. Компоновка и тепловой расчет парового котла.- М.: Энергоатомиздат, 1988 г.

4 Ф.Л. Ривкин, Александров А. А. Термодинамические свойства воды и водяного пара. – М.: Энергоатомиздат,1984г.

5 ІО.М. Резников, ІО.М.Липов. Котельные установки тепловых электростанций.-М.: Энергия, 1984г.


 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)