АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ботаніка. 4 Плід, що аналізується, псевдомонокарпний із здерев'янілим оплоднем і однією насіниною, шкірка якої не зростається з оплоднем

Читайте также:
  1. Ботаніка

Крок 1. Фармація. ЕкзБанк. 2009 рік

Мед.профіль 6.0

Ботаніка

4 Плід, що аналізується, псевдомонокарпний із здерев'янілим оплоднем і однією насіниною, шкірка якої не зростається з оплоднем. Такий плід носить назву:

A. Зернівка

B. Вислоплідник

C. Горіх

D. Сім'янка

E. Псевдомонокарпна кістянка

5 На польовій практиці студент виявив рослину, що має суцвіття з дископодібно розрослою віссю, сидячими квітками і листковою обгорткою, тобто це суцвіття:

A. Кошик

B. Китиця

C. Колос

D. Початок

E. Головка

13 При мікроскопічному дослідженні первинної кори кореня у всисній зоні виявлено, що основну її масу складає багатошарова жива пухка паренхіма з крохмальними зернами. Це:

A. Ендодерма

B. Екзодерма

C. Фелоген

D. Мезодерма

E. Коленхіма

34 У вищої безсудинної рослини чітко виражено чергування поколінь - домінуючого статевого (гаметофіту) і редукованого безстатевого (спорофіту). Це свідчить, що рослина належить до відділу:

A. Папоротевидні

B. Голонасінні

C. Хвощевидні

D. Плауновидні

E. Моховидні

36 У берези суцвіття складні, мають пониклу головну вісь, яка несе дихазії з одностатевих квіток. Отже, суцвіттям берези є:

A. Головка

B. Сережка

C. Китиця

D. Початок

E. Колос

40 Хлорофіл - зелений пігмент рослин, є комплексною сполукою. Вкажіть іон-комплексоутворювач у хлорофілі:

A. Mg2+

B. Mn2+

C. Fe2+

D. Fe3+

E. Ni2+

42 Обробка рослинного мікропрепарату флороглюцином з концентрованою хлористоводневою кислотою призвела до малиново-червоного забарвлення клітинних оболонок, що вказує на наявність:

A. Геміцелюлози

B. Лігніну

C. Пектину

D. Целюлози

E. Суберину

49 Під час розглядання під мікроскопом препарату бульби картоплі у клітинах видно включення, які під дією розчину Люголя забарвлюються у синьо-фіолетовий колір. Ці включення:

A. Кристали оксалату кальцію

B. Краплі жирної олії

C. Алейронові зерна

D. Кристали інуліну

E. Крохмальні зерна

67 В результаті обробки рослинного мікропрепарату розчином Судан III оболонки клітин забарвилися у рожевий колір, що свідчить про наявність в них:

A. Пектину

B. Целюлози

C. Лігніну

D. Суберину

E. Геміцелюлози

72 При досліджені п'яти гербарних зразків лікарських рослин було визначено, що одна з них належить до родини бобові, а саме:

A. Atropa belladonna

B. Solanum dulcamara

C. Datura stramonium

D. Hyoscyamus niger

E. Glycyrhiza glabra

81 Серед рослин листяного лісу переважали однодомні високі дерева, вкриті товстою темно-сірою корою з глибокими тріщинами. Листя короткочерешкові, перистолопатеві. Плоди - жолуді. Отже, домінуючий вид:

A. Tilia cordata

B. Robinia pseudoacacia

C. Aesculus hippocastanum

D. Betula verrucosa

E. Quercus robur

84 Із досліджених представників родини Пасльонові плід ягода характерний для:

A. Atropa belladonna

B. Datura innoxia

C. Datura stramonium

D. Nicotiana tabacum

E. Hyoscyamus niger

87 У суцвіття багна звичайного головна вісь значно вкорочена, вузли наближені, квітконіжки майже однакової довжини. Виходячи з цього, це суцвіття:

A. Завиток

B. Колос

C. Парасолька

D. Головка

E. Сережка

88 При дослідженні лікарської рослини встановлено, що її підземні органи мають вузли, меживузля, лускоподібні листки, бруньки та придаткові корені, тобто цей підземний орган:

A. Коренецибулина

B. Бульба

C. Кореневище

D. Коренеплід

E. Столон

94 Eфіроолійні залозки, що складаються з 8-ми секреторних клітин, розташованих в два ряди і чотири яруси, виявлені у більшості рослин родини:

A. Scrophulariaceae

B. Asteraceae

C. Apiaceae

D. Rosaceae

E. Lamiaceae

156 Мікроскопія епідерми листа конвалії травневої показала, що продихи мають чотири побічні клітини, з яких дві - бокові, а дві - полярні. У такому випадку тип продихового апарату:

A. Діацитний

B. Аномоцитний

C. Анізоцитний

D. Тетрацитний

E. Парацитний

165 Велика морська водорість бурого кольору зі стовбурком, ризоїдами і листоподібною частиною, багатою на альгінати і йод, віднесена до роду:

A. Laminaria

B. Chlamydomonas

C. Chlorella

D. Ulothrix

E. Spirogira

167 Під епідермою стебла виявлено декілька шарів живих паренхімних клітин, що містять хлоропласти, і мають потовщені по кутах целюлозні оболонки. Ця тканина:

A. Запасаюча паренхіма

B. Пухка коленхіма

C. Пластинчаста коленхіма

D. Хлорофілоносна паренхіма

E. Куточкова коленхіма

E. Альдостерон

179 У ефірномасличної рослини, що визначається, стебло чотиригранне, квітки з двогубим вінчиком, плід - ценобій, що характерно для родини:

A. Lamiaceae

B. Papaveraceae

C. Polygonaceae

D. Scrophulariaceae

E. Solanaceae

191 В експерименті застосували препарат, який пригнічує синтез АТФ в клітині. Який вид трансмембранного транспорту буде порушено внаслідок цього?

A. Активний

B. Полегшена дифузія

C. Осмос

D. Дифузія

E. Фільтрація


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)