АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навчально-екзаменаційна сесія

Читайте также:
  1. Сесія Верховної Ради України — основна організаційно-правова форма її діяльності

Лекції: Поняття держави, її форма та механізм.

Право як соціальний інститут. Право як системне утворення.

Правотворчість та її результати.

Право як нормативний регулятор суспільних відносин. Законність та правопорядок.

Реалізація права.

Семінари: Право як соціальний інститут.

Право як системне утворення.

Право як нормативний регулятор суспільних відносин.

 

Самостійна робота:

 

Курсова робота: за обсягом складає 25-36 сторінок друкованого тексту через 1,5 інтервали на аркушах стандарту А4, сторінки курсової роботи нумеруються. Шрифт: Times New Roman розміром 14 пт. Кількість строк на аркуші 29-30 (враховуючи посторінкові посилання на джерела). Кількість знаків у строчці – 57-70 (враховуючи пропуски між словами та знаки пунктуації).

Курсова робота включає наступні обов’язкові складові частини: титульний аркуш з назвою теми та вихідні дані студента; план; вступ, який визначає предмет дослідження, вказує актуальність дослідження та його структуру, дає короткий огляд літератури, яка використана; основна частина, що підрозділяється на розділи; висновки; список використаної літератури; додаток – таблиці, схеми, тощо.

В розгорнутому вступі визначаються проблеми теми, рівень її дослідженості у наукових статтях, монографіях, робиться їх аналіз і оцінка. Визначаючи проблеми теми, автор курсової роботи формулює цілі і коло завдань на їх вирішення.

Безпосереднє розкриття теми передбачає обов’язкове використання фактичного матеріалу, який підтверджує висунуті положення.

Завершується курсова робота висновками автора. Висновки повинні бути чіткими, містити формулювання і оцінки, які логічно витікають із змісту курсової роботи. В курсових роботах не допускається плагіат. В тексті обов’язково робляться посторінкові посилки на документи, підручники або монографії, при цьому студент обов’язково повинен описати джерело такої посилки.

Курсова робота надсилається на рецензування не пізніше ніж за місяць до початку навчально-екзаменаційної сесії.

Позитивно оцінена курсова робота позначається відміткою “допускається до захисту” та можливим виставленням попередньої оцінки. В рецензії також можуть бути сформульовані питання до захисту.

У випадках незадовільної рецензії курсової роботи викладач повертає її студенту для повної або часткової переробки з чітко висловленими вимогами щодо усунення помилок і недоліків і відміткою “до захисту не допускається”. Повторна курсова робота надається на рецензію тільки разом із раніш незарахованою. При повторному рецензуванні викладач перевіряє виконання його вимог і рекомендацій, позначених в незарахованій курсовій роботі.

Захист курсової роботи проводиться у період навчально-екзаменаційної сесії перед комісією у складі двох викладачів кафедри.

Якість виконання та результати захисту курсової роботи оцінюється за бальною шкалою, про що робиться відповідний запис у заліковій книжці та відомості.

Студент, який не виконав курсову роботу або під час захисту отримав оцінку “незадовільно”, не допускається до складання екзамену.

 

Тематика курсових робіт з теорії держави та права на 2013 / 2014 н.р.

А-Ж. Правосвідомість і правова культура.

Поняття та ознаки правової свідомості. Структура правосвідомості. Правова культура. Правовий нігілізм.

З-М. Джерела (форми) права.

Поняття форми (джерела) права. Правовий звичай. Нормативно-правовий договір. Нормативно-правовий акт. Правовий прецедент.

Л-П. Правопорушення і юридична відповідальність.

Правопорушення: поняття, види, склад. Причини правопорушень. Юридична відповідальність: поняття, ознаки, види. Підстави і мета юридичної відповідальності. Принципи юридичної відповідальності. Обставини, що виключають юридичну відповідальність.

Р-С. Норми права.

Правові та інші соціальні норми. Поняття норм права, їх місце і роль у регулюванні суспільних відносин. Структура норми права. Види норм права, їхнє місце і роль у правотворчості і реалізації права.

Т-Я. Правовідносини.

Поняття і види правовідносин. Об’єкт правовідносин. Поняття і види суб’єктів правовідносин. Зміст правовідносин. Юридичний факт.

Контрольна робота. Обсяг контрольної роботи повинен становити 15-20 сторінок друкованого тексту через 1.5 інтервали на аркушах стандарту А4, сторінки контрольної роботи нумеруються. Шрифт: Times New Roman розміром 14 пт. Кількість строк на аркуші 29-30 (враховуючи посторінкові посилання на використані джерела та літературу). Кількість знаків у строчці – 57-70 (враховуючи пропуски між словами та знаки пунктуації). Контрольна робота включає наступні обов’язкові складові частини:

- титульний аркуш;

- план;

- вступ, який визначає предмет дослідження;

- основна частина, що підрозділяється на розділи;

- висновки;

- довідкова частина, що включає посторінкові посилання, список використаної літератури.

Безпосереднє розкриття теми передбачає обов’язкове використання фактичного матеріалу, який підтверджує висунуті положення. Завершується праця висновками, які повинні бути чіткими, містити формулювання і оцінки, які логічно витікають із змісту контрольної роботи. В роботах не допускається плагіат. При необхідності робляться посилання на документи, підручники або монографії.

Контрольна робота надсилається на рецензування не пізніше, ніж за місяць до початку навчально-екзаменаційної сесії. У випадках незадовільної оцінки контрольної роботи викладач повертає її студенту для повної або часткової переробки з чітко висловленими вимогами щодо усунення помилок і недоліків. Повторна контрольна робота надається на перевірку тільки разом із раніше незарахованою. При повторному рецензуванні викладач перевіряє виконання його вимог і рекомендацій, позначених в незарахованій контрольній роботі.

 

Тематика контрольних робіт з теорії держави та права на 2013 / 2014 н.р.

А-Г. Поняття та класифікація функцій держави.

Функції сучасної української держави та її державних органів. Правові форми здійснення державою своїх функцій. Правотворча, правозастосовна, судова, контрольно-наглядова та установча правові форми діяльності держави.

Д-И. Сутність держави.

Поняття сутності держави, еволюція сутності держави у процесі історичного розвитку та функціонування держави. Держава соціально-демократичної орієнтації.

К-М. Поняття держави, її основні ознаки.

Функціональне призначення елементів держави: населення, територія, публічна влада, апарат державної влади, апарат державного примусу, податкова система, система законодавства. Суверенітет як ознака держави, його внутрішня і зовнішня сторони. Народний суверенітет. Національний суверенітет.

Н-П. Система державних органів в Україні.

Поняття державного органу, його ознаки. Види державних органів. Державна служба. Посада. Посадові, службові особи: поняття, класифікація.

Р-С. Форма держави, її поняття, структура.

Форма державного устрою. Форма державного правління. Форма державного (політичного) режиму.

Т-Я. Форма державного правління.

Особливості класифікації форм державного правління. Види монархічних форм правління. Сучасні види монархії. Особливості абсолютних та обмежених монархій. Види республіканських форм правління (парламентська, президентська, змішана республіка), критерії їх розрізнення. Форма правління в Україні.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)