АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПАСТЕРИЗАТОРИ

Для знищення небажаних мікроорганізмів в молоці його пастеризують.

Пастеризаційно-охолодна установка ОПФ-1-300 призначена для очищення, пастеризації та охолодження молока.

Вона складається (рис. 8) з пластинчастого теплообмінного апарату 1, відцентрового очисника 2, трубчастого витримувача молока 6, вирівнювального бака 4, молочного насоса 3, насоса для гарячої води 7, бойлера 8, інжектора 9, перепускного клапана 10, пульту управління 5.

Пластинчастий апарат, в свою чергу складається з п'яти теплообмінних секцій: І та 11 - регенерації, Ш - пастеризації, ІУ та У - охолодження. Секції розділені між собою розділовими плитами, із штуцерами для підводу і відводу відповідних рідин.

Робочий процес установки проходить таким чином. Молоко подається, у вирівнювальний бак 4. Постійний рівень молока (повинен бути не меншим 300 мм) підтримується поплавковим пристроєм, щоб не потрапляло повітря в насос 3. З баку 4 молоко


 

насосом 3 направляється в першу секцію регенерації. В цій секції молоко попередньо нагрівається. потоком гарячого молока, що надходить із секції пастеризації через другу секцію регенерації. Нагріте до 37-40º С (310-313 К) молоко вихопить з першої секції і поступає в молокоочисник. Очищене від домішок молоко з очисника потрапляє в другу секцію регенерації, де нагрівається молоком, що виходить з секції пастеризації. Після цього молоко переходить в секцію пастеризації, де нагрівається гарячою водою до заданої температури 90° С (363 К). З пастеризатора молоко електрогідравлічним перепускним клапаном 10 направляється у витримувач 6 і знаходиться там 300 с, а потім послідовно проходить другу і першу секції регенерації де частково віддає тепло зустрічним потокам молока. Далі молоко подається послідовно в четверту та п'яту секції охолодження, де охолоджується водяним і розсольним холодоносіями до температури 5-8°С (278-281 К).

Режими роботи установки контролюються і регулюються автоматично. Перепускний клапан 10 автоматично переводить потік молока на повторну пастеризацію при його температурі нижче 363 К. Вода для пастеризації підігрівається в бойлері 6 парою, що поступає через інжектор 9 з паропроводу, а потім; подається водяним насосом 7 - в секцію Ш установки. Регулювання подачі пари здійснюється автоматично, електрогідравлічним регулюючим клапаном, встановленим на подаючому паропроводі, залежно від температури молока. При зниженні його температури подача пари збільшується, а при підвищенні - зменшується.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)