АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Метрополітен

Читайте также:
  1. ТУРИСТИЧНІ КРАЇНИ ПІВДЕННОЇ АЗІЇ

1. Стояти на ескалаторі боком до напряму руху. Поставивши ноги на різні сходини, сумку поставити на верхню сходинку, трохи змістити центр тяжкості тіла у бік підйому, добре триматися за поручні (оскільки ескалатор може різко загальмувати або хтось вас штовхне, пробігаючи або падаючи).

2. Не слід сідати на сходинки ескалатора, щоб одяг не затиснуло між сходинами. Піднімати поручні, що рухаються, і підсовувати туди пальці або ставити на них важкі сумки.

3. Маленьких дітей краще везти на руках або тримати за руку, оскільки вони можуть злякатися засмоктуючої сходинки «гребінки», забаритися і впасти.

4. Ніколи не старайтеся, чекаючи підходу потягу, займати позицію на краю платформи (в перших рядах), вас може зачепити потяг за полу плаща, що відкрилася від повітряного потоку, або незграбна, поспішаюча або хвора людина, яка оступилася, може вас ненавмисно штовхнути (головний вагон потягу виїжджає з тунеля із швидкістю 60 км/ч).

5. Ніколи, не за яких обставин не зістрибуйте на рейки, щоб ви туди не упустили.

6. Впавши на рейки, треба негайно піднятися і забувши про речі, на збір яких йдуть дорогоцінні секунди, що є сил бігти в самий початок платформи, туди, де зупиняється перший вагон.

7. Але якщо ви при падінні важко травмувалися, не в змозі встати і вже чуєте гул потягу, що наближається, то необхідно: швидко розвернутися головою до потягу і лягти в глибокий лоток-жолоб, розташований між рейками; притиснутися до його дна і притиснути до тіла верхній одяг, щоб його не задерло вітровим потоком і не зачепило. Глибина жолоба розрахована так, щоб людина середньої комплекції могла безпечно перечекати в ньому прохід потягу.

8. Якщо вирішите вибратися на платформу, але не вистачає сил, голосно скомандуйте:

«Мужики! Встаньте в ланцюг і дайте мені руку!» Але при цьому остерігайтеся високовольтну контактну шину живлячої потяг, яка проходить під платформою. Вона хоча і закрита захисним кожухом, але можливий випадковий дотик рукою або ногою.

9. Якщо людина при посадці провалилася в простір між вагонами, необхідно:

ü негайно подати сигнал машиністу, махаючи руками так, щоб було видно машиністу в дзеркалі заднього огляду;

ü заблокувати двері у вагон (поки вони не закрилися потяг не рушить);

ü використовуйте кнопку зв'язку з машиністом у вагоні;

ü при початку руху натискувати стоп-кран.

10. Зупиняти вагон, який горить, що знаходиться в тунелі, за допомогою стоп-крана – заборонено. Йти від пожежі у вагоні слід у бік руху. Повідомити машиніста.

11. Не чіпайте залишені в метро сумки. Ця справа міліції і саперів.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)