АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мідна промисловість України

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  5. VII. ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
  6. Агальна характеристика конституційного права України.
  7. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  8. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  9. Адміністрації України М.Я.Азаров
  10. Адміністрація Президента України
  11. Акти Верховної Ради України
  12. Акти Президента України

Флагманом мідної промисловості України, безумовно, є ВАТ «Артемівський завод з обробки кольорових металів» (АЗОКМ) – єдиний в Україні виробник плоского і круглого прокату з міді і її сплавів. Виробничі потужності заводу дозволяють випускати мідний, латунний, мідно-нікелевий прокат і напівфабрикати.

За підсумками 2006 р., обсяг виробництва АЗОКМ склав понад 48,5 тис. т готової продукції, що складає більшу частину в загальному виробництві мідної підгалузі, обсяги якого становлять 65-80 тис. т продукції з міді і мідних сплавів на рік. Приблизно 80-85% продукції, що виробляється на заводі, поставляється на внутрішній ринок, на відміну від більшості підприємств галузі, що є в основному, експортно-орієнтовними.

Серед них можна виділити такі підприємства, як ТОВ «Катех-Електро» – одного з основних виробників кабельної продукції в Україні, ТОВ СП «Панком-Юн» – на базі якого налагоджено виробництво катодної міді, ДП «Донецьквторкольормет», ТОВ «Запорізький завод кольорових сплавів», АОЗТ «Втормет», СП «Техноскрап», ТОВ «Екометал», ТОВ «Бона». Артемівський завод по обробці кольорових металів – єдине в Україні підприємство, яке виробляє прокат міді та сплавів на її основі (лист, стрічка, труби, прутки тощо). Більш як 80% сировини завод одержує з підприємств Росії таКазахстану.

Спільні підприємства "Донкавамет" і "Укргермет" спеціалізуються на виробництві латуні і бронзи із вторинної сировини.

Комплексна програма розвитку промислової бази для виробництва міді та її сплавів і напівфабрикатів 1995 року. Основна мета Програми "Мідь України" - створення на державному рівні сприятливих умов для забезпечення потреб машинобудування, оборонного комплексу, сільського господарства, будівництва, інших галузей народного господарства в прокаті і

виробах із міді та її сплавів.

Складність і гострота проблеми зумовлені тим, що українські споживачі, які гостро потребують цієї продукції, змушені закуповувати значну її частину за межами України і скорочувати виробництво товарів. У той же час наявні в Україні потужності з виробництва прокату міді та її сплавів не завантажені, оскільки немає мідної сировини, а значна частина мідевмісного брухту і відходів з різних причин експортується, незважаючи на те, що експорт прокату міді та її сплавів значно ефективніший, ніж експорт брухту і відходів міді.

Реалізація основних заходів Програми дасть можливість значною мірою задовольнити потреби країни у прокаті, скоротити витрати іноземної валюти на придбання катодної міді, забезпечити додаткові валютні надходження від експорту конкурентоспроможної продукції на основі вдосконалення структури підгалузі і технічного переоснащення виробництв.

Пріоритетними напрямами Програми визначено розвиток виробництва високоякісного прокату, а також розвиток виробництва міді вогневого рафінування і катодної міді з брухту та відходів на СП "Донкавамет" і заводі "Укрцинк" (м.Костянтинівка Донецької області). Переробка брухту на катодну мідь дає можливість організувати виробництво мідної катанки з власної сировини, тобто скоротити витрати валюти на закупівлю катодної міді за кордоном [6. c. 1-3].

Перелік посилань:

1. Укл. С.Г. Афтанділянц, О. В. Зазимко, К.Г.Лопатько. Навчальне видання «Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство» частина ІІ Матеріалознавство. 2008. 297– 365 с.

 

2. Укл.: О.В.Сазонова, В. Л. Грешта. Конспект лекцій iз дисципліни "Кольорові метали та сплави" для студенпв спецiальностi 8.090101 Запоріжжя: ЗНТУ, 2005. 6 – 25 с.

 

3. Пахолюк А. П. Основи матеріалознавство і конструкційні матеріали: підруч. для студ. вищ. навч. закл. / А. П. Пахолюк, О. А. Пахолюк. – Львів: Світ, 2005. – 172 с.

 

4. Чернега Д.Ф., Богушевський В.С. Основи металургійного виробництва металів і сплавів. – К.: Вища шк., 2006. – 503с.

 

5. Гарнець В. М. Матеріалознавство: підруч. для студ. вищ. навч. закл. Кондор, 2009. – 386 с.

 

6. www.nas.gov.ua/conferences/smmt2011/.../Documents/Мініцький.pdf

Мініцький А.В., Власова О.В. Закономірності структуроутворення порошкових сплавів на основі міді електротехнічного призначення. Стаття

 

7. Хільчевський В.В., Кондратюк С.Є., Степаненко В. О., Лопатьмо К. Г. К.: Матеріалознавство і технологія конструкційних матеріалів Навч. посібник. Либідь,2002. – 328 с.

 

8. Попович В. В.: Технологія конструкційних матеріалів і матеріалознавство Львів: Світ, 2006. – 624 с.

 

9. Атаманюк В. В. Технологія конструкційних матеріалів. Навч.пос. Кондор,

2006. – 528 с.

 

10. http://metaspros.info/uk/stati/90.html

Кольорові метали та їх сплави. Стаття

 

11. Пасынков В.В., Сорокин В.С. Материалы электронной техники: Учебник, 4-е изд., стер. - СПб.: Изд-во «Лань», 2002, –368с;

 

12. http://www.ukrexport.gov.ua/ukr/prom/ukr/13.html

www.nas.gov.ua/conferences/smmt2011/.../Documents/Мініцький.pdf

 

13. http://www.achem.univ.kiev.ua/books/analysis/14.htm РОЗДІЛ 14. АНАЛІЗ МЕТАЛІВ І СПЛАВІВ


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)