АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Радіоактивні пилоподібні відходи

Читайте также:
  1. Правила зміщення. Радіоактивні ряди
  2. Радіоактивні методи
  3. Радіоактивність. Закони радіоактивного розпаду
  4. Штучна радіоактивність. Трансуранові елементи

 

За правилами МАГАТЕ класифікують:

 

категорія Питома активність Бк/л Дії з відходами
слабоактивні <3,7 Не очищають
середньо активні Від 3,7 - 3.7*104 Фільтрування перед викидом
високоактивні >3.7 *104 Направляються на очищення

 

Слабоактивні викидають в Н.С. без очищення через труби і розсіюють. Висота труб повинна гарантувати дотримання ГДК в зоні спостереження.

Для очищення фільтруванням використовують різні типи фільтрів та пиловловлювачів.

При обробці високоактивних пилогазових викидів з великим періодом піврозпаду необхідно підвищувати в них вміст радіонуклідів і направляти їх на захоронення.

Викиди з невеликим періодом піврозпаду, а також інертні гази з радіонуклідами очищають в адсорбційних колонах або газгольдерах.

Якщо ефективність очищення невелика (0.88-0.9) тоді використовують газгольдери. Принцип його дії оснований на часі перебування частинок в апараті на протязі якого буде проходити піврозпад РІГ (радіоактивних інертних газів) тим самим понижуючи свою активність.

Розрахунок такого апарату зводиться до визначення часу перебування газу в газгольдері:

де А – відповідно початкова та кінцева активність речовини.

Переважно в розрахунках задають відношення активностей а час витримки знаходять за формулою:

По об¢ємній витраті газів. Які поступають в газгольдер визначають його об¢єм, довжину, площу поперечного перерізу і тим самим підбирають, щоб швидкість газу була в межах 0,3 м/с.

Адсорбційні колони використовують для високоефективного очищення (більше 0,99).

Газ, який подається на очищення охолоджують в теплообміннику, а потім направляють в сепаратор та аерозольний фільтр. Після цього гази поступають в цеалітові колони для осушення від вологи, якій відповідає вміст насичених водяних парів при температурі адсорбції. Оскільки процес осушення проходить з виділенням теплоти, то після колони газ подається в другий теплообмінник. А потім у вугільний адсорбер.

Рух газу в установці забезпечує повіредувка, а регулювання витрати в адсорберах проводиться за допомогою вентилів.

Осушуючі цеолітові колони працюють періодично, якщо одна працює на видалення вологи то в другій проходить регенерація гарячим повітрям, яке створюється калорифером.

 

 



1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)