АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАХИСТ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР ВІД ШКІДНИКІВ, ХВОРОБ ТА БУР'ЯНІВ

На основі матеріалів, що були отримані під час ознайомлення із станом захисту рослин в ПП «Папужинці» хочеться відмітити, що в господарстві проводиться прогнозування поширення шкідливих організмів в окремих полях господарства, проводяться розкопки ґрунту з метою встановлення чисельності шкідників, складаються короткотермінові прогнози на основі результатів розкопок та обстежень в попередній період.

Для профілактичних заходів, що попереджають появу шкідників, хвороб, бур'янів в посівах сільськогосподарських культур, використовують в господарстві комплекс заходів. Це підбір стійких сортів та гібридів культур, оптимальні строки сівби тощо.

Планування захисних засобів і заходів полягає у складанні інтегрованих систем захисту основних сільськогосподарських культур.

Як приклад зображується інтегрована система захисту кукурудзи у вигляді таблиці 7.1.

Таблиця 7.1

№ п/п Назва агротехнічного заходу Фаза розвитку Назва застосованого препарату Норма витрати препарату
  Протруювання насіння Перед сівбою Пончо  
  Оприскування гербіцидом До сходів Екстрем 2,2 л\га
  Оприскування гербіцидом 3-5 листків Сулам 0,4 л\га
  Розкидання трихограми В період льоту метеликів      

 

Регулятори росту та мікродобрива вносяться при потребі.

Для протруювання насіння в господарстві використовують протруювач ПС-10, одна така машина повністю задовольняє потреби господарства. Для обприскування постів використовують обприскувачі Gaspardo.За їх допомогою господарство повністю забезпечує себе в захисті сільськогосподарських культур.

При проведенні технологічних операцій по обприскуванню посівів видаються працівникам індивідуальні засоби захисту. При високій температурі – вище 25о С та швидкості вітру більше 5 м/с роботи по внесенню пестицидів не проводяться.


ТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ

РОСЛИННИЦТВА

 

Організація післязбиральної обробки зернових мас в ПП «Папужинці» здійснюється в основному на зерновому току. Зерновий тік господарства являє собою комплекс споруд, де відбуваються такі технологічні операції, як очищення, охолодження зернових мас. Очищення і висушування зернових мас відбувається на зерноочисно-сушильному комплексі КЗС-10Ш.

Базовою моделлю КЗС є комплекс КЗС-10. Комплекс КЗС випущений в одній із трьох модифікацій. Наш комплекс випущений на базі однієї шахтної сушарки СЗШ-8. До складу КЗС входить додатково машина для попереднього очищення зерна, двопоточна норія з двома циклами (тільки для очищення зерна або подачі йог в сушарку) та завальна двосекційна яма.

Технологічна схема роботи КЗС-10 така: з приймального бункера завальною норією ворох подається в машину для попереднього очищення, а далі зерно, якщо воно сухе, спрямовується на другу секцію завальної норії, а потім — на вторинне очищення. Зерносушильні комплекси для обробки насіннєвого зерна комплектуються насіннєвими приставками відповідної продуктивності.

Окрім зерноочисного комплексу в господарстві використовують І іншу техніку. Це здебільшого прості машини, які виконують лише один вид роботи. Так використовують такі машини як "Петкус", зерно метальники ЗМ-20. Похилі гумові стрічки для завантаження зерносховищ.

Зерно у господарстві довго не зберігається після очистки і сушіння його транспортують на елеватори.

Оптимальна волога при якій тривалий час можна зберігати зерно для зернових культур становить 13-14% вологості, для олійних культур оптимальною буде вологість 7-8%.

Для переробки сільськогосподарської сировини в господарстві є млин для отримання борошна,олійний цех для отримання олії з насіння соняшника.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)