АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Слідчий СВ Святошинського РВ

Читайте также:
  1. При розслідуванні злочину слідчий вирішує декілька типів реальних завдань:
  2. Слідчий огляд вогнепальної зброї та слідів її дії
  3. Старший слідчий СУ ФР

ПРОТОКОЛ ОГЛЯДУ

Місця події

 

Місто Київ «16»січня 20 13року

 

Огляд почато о “11” год. “30” хв.

Огляд закінчено о “15” год. “25” хв.

Слідчий Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві майор міліції Сюравчик В. Г. за участю експерта-криміналіста Дорошенка О. О. та судово-медичного експерта Карпенка А. В., оперуповно-важених відділу карного розшуку Святошинського РУ ГУ МВС України у м. Києві Миська О. М. та Гончаренка С. О на підставі ухвали слідчого суддя про обшук житла чи іншого володіння особи

 

у відповідності до ст.ст. 104, 105, 106, 234, 237, 223 КПК України:

В присутності понятих:

1 Кривенка Анатолія Миколайовича, який мешкає за адресою:

м. Київ, вул. Кудряшова, 8, кв. 229

 

2 Андрійчука Анатолія Григоровича, який мешкає за адресою:

м. Київ, вул. Кудряшова, 8, кв. 209,

 

яким у відповідності до ст.ст. 11, 13, 15, 223 КПК України роз’яснені їхні права і обов’язки.

За участю представника потерпілого:

Негодіної Викторії Викторівни,23.02.1993 р.н,проживаючою за адресою:Харків, вул..Солідарності д56.кв 43

якому у відповідності до ч.ч. 1, 2 ст. 56., ст. 57 КПК України роз’яснені його права і обов’язки.

За участю підозрюваного:

Натаякому у відповідності до ч.ч. 3, 5, 6, 7 ст. 42 КПК України роз’яснені його права і обов’язки.

За участю захисників

1) Черкеза Андрія Михайловича

2) Кучинського Михайла Олександровича

якому у відповідності до ст.ст. 46, 47 КПК України роз’яснені його права і обов’язки.

За участю власника (користувача) приміщення чи іншого володіння особи В.Г.Гращенкової, проживаючої за адресою:м.Киів, вул..Л.Свободи 14-45

Перед початком огляду зазначеним вище особам роз'яснено їхнє право бути присутніми при всіх діях, які проводяться в процесі огляду, робити зауваження, що підлягають занесенню до протоколу. Особам, які беруть участь у проведенні огляду, також роз’яснено вимоги ч. 3 ст. 66 КПК України про їх обов’язок не розголошувати відомості щодо проведеної процесуальної дії, а також про застосування технічних засобів фіксації, умови та порядок їх використання

Оглядом місця події встановлено: квартира № 21, в якій виявлено труп невідомого чоловіка, розташована на п'ятому поверсі п'ятиповерхового цегляного будинку на вул, Учинського, 1, у м. Києві. Будинок має шість під'їздів і фасадом виходить на захід. З протилежного боку, на відстані Ні м від будинку, проходить вул. Кудряшова. З північного боку, на відстані 20 м від будинку № 8, розташований будинок № 6, а з південного - на відстані ЗО м - будинок № 10.

 

Квартира № 21 розташована на п'ятому поверсі у п'ятому під'їзді будинку. На п'ятий поверх будинку ведуть бетонні східці. Під час огляду східців та їх площадок жодних слідів злочину не виявлено. На площадці східців п'ятого поверху розташовані три квартири: 73, 74 та 75. Квартира № 75 розташована від східців праворуч. Біля дверей квартири на площадці лежить гумовий килимок чорного кольору розміром 35 х 35 см. На килимку та під ним ніяких слідів не виявлено.

 

Квартира № 21 двокімнатна. До квартири ведуть дерев'яні двері розміром 80x200 см. Полотно дверей пофарбоване фарбою зеленого кольору. Посередині дверного полотна на висоті 160 см від підлоги вмонтоване вічко, а вище на 20 см прямо над вічком прибита металева пластина у вигляді ромба з вибитими цифрами «75».

На момент огляду двері квартири були у закритому стані. Під час огляду зовнішнього боку дверей жодних пошкоджень не виявлено. На висоті 95 см на дверях приладнано накладний замок, рі-гель якого на момент огляду перебуває в стані «відкрито». З внутрішнього боку полотно дверей пофарбоване білою фарбою. Ліворуч на відстані 5 см від нижнього краю замка і на відстані 15 см від правого краю дверей на полотні дверей знаходиться мазок невизначе-ної форми, залишений рідиною темно-бурого кольору, схожою на кров. Найширша частина мазка - 3 см, найдовша - 8 см. Даний мазок сфотографований фотоапаратом марки «Зеніт-Е» за допомогою фотоспалаху «Луч» на фотоплівку 56 одиниць при діафрагмах «5,6, 8» та витримці «В». Ця рідина вилучена на ватний тампон, попередньо змочений водою, упакований в конверт, підписаний понятими та слідчим. Інших слідів на дверях, одвірках та на стінах біля дверей не виявлено. Коридор квартири має форму літери «Г». Його ширина - 130 см, довжина - 220 см. Біля західної стіни коридора на відстані 100 см від вхідних дверей розміщена шафа для одягу. Шафа без дверцят. У ній містяться: чоловічий плащ, який був у користуванні, із тканини синього кольору та піджак, який був у користуванні. На поличці лежить чоловіча парасолька, а біля шафи - чоловічі туфлі коричневого кольору 43 розміру. Туфлі поношені. Коридор з правого боку має відгалуження, ширина якого - ПО см та довжина - 140 см. Відгалуження веде до кухні, двері якої на момент огляду закриті. З правого боку цього відгалуження також розташовані двері, які ведуть до ванної кімнати і туалету. Ці двері на момент огляду також зачинені. Підлога у коридорі покрита лінолеумом коричневого кольору. На лінолеумі на відстані 90 см від вхідних у квартиру дверей та на відстані 45 см від східної стіни коридора є пляма від рідини темно-бурого кольору, схожої на кров. Пляма овальної форми, з нерівними краями. Найбільша її ширина - 17 см, довжина - 25 см. Від цієї плями у глибину коридора веде велика кількість плям рідини аналогічного кольору невеликих розмірів, найбільша з яких має у діаметрі 2 см.

Прямо по коридору, навпроти вхідних у квартиру дверей розташовані двері, які ведуть до кімнати. На момент огляду двері були відчинені. На дверях ніяких слідів не виявлено. Кімната розміром 400 х 500 см. Підлога в кімнаті з паркету. Посеред кімнати на підлозі лежить труп невідомого чоловіка. Труп лежить на спині, головою в напрямку західної стіни кімнати. Права рука трупа лежить на грудях, ліва - впродовж тулуба. Ліва нога трупа лежить прямо, а права зігнута у коліні (див. схему та фототаблицю). Відстань від голови трупа до західної стіни кімнати - 128 см, від лівої ноги до східної стіни кімнати - 182 см. Відстань від лівої скроні голови трупа до північної стіни кімнати - 130 см, а від правої скроні до південної стіни кімнати - 260 см.

Оглядом трупа встановлено: труп чоловіка віком 35-40 років, одягнутого в труси сірого кольору, б/в. Рядом з трупом знаходились штани та розстебнутий піджак,які висіли на стулі. На правій полі піджака пришиті 3 ґудзики чорного кольору. Передня частина піджака сильно просякнута рідиною темно-бурого кольору, схожою на кров. При огляді кишень піджака в них нічого не виявлено. У ділянці пояса в передній частині штани також просякнуті рідиною темно-бурого кольору, схожою на кров. Під піджаком на стулі сорочка білого кольору зі смугою синього кольору. Сорочка б/в, з правого боку біля коміра вона розірвана. На трупі одягнуті шкарпетки білого кольору.

Довжина трупа - 176 см. На голові трупа чорне кучеряве волосся, обличчя кругле. У верхній щелепі з лівого боку два зуби-різці із металу жовтого кольору. На обличчі трупа особливих прикмет немає. На трупі численні колото-різані рани, яких налічується близько семи десяти.

Зліва від трупа біля північної стіни кімнати на відстані 110 см від вхідних дверей знаходиться дерев'яний стілець, який лежить боком, на відстані 75 см від нього стоїть журнальний столик, на якому стоїть попільничка з двома недопалками сигарет «Президент». Поруч на столику лежить пачка з-під сигарет «Президент», в якій міститься одна сигарета.. Біля цієї самої стінки в правому дальньому куті знаходиться дерев'яний журнальний столик коричневого кольору, на якому стоїть телевізор «Славутич-218». Під столиком стоїть стабілізатор напруги електроструму. При обробці ніжок дерев'яного стільця магнітним порошком чорного кольору ніяких слідів не виявлено.

У західній стіні кімнати на відстані 1 м одне від одного розташовані вікна розміром 120x150 см. Кватирки на вікнах у зачиненому стані, на вікнах ніяких порушень та слідів немає. Вікна розташовані на висоті 80 см від підлоги. На вікнах є штори з матерії синього кольору. На правій шторі на правому вікні на відстані 20 см від нижнього краю штори і 25 см від правого є пляма невизначеної форми від рідини темио-бурого кольору, схожої на кров. Найбільша ширина плями - 15 см, довжина - 24 см. У цьому місці тканина штори зім'ята, як при витиранні об неї рук.

Під лівим вікном, впритул до стіни стоїть кухонний стіл.

Посеред столу стоять дві порожні пляшки місткістю по 0,5 л з-під горілки «Гайдамацька». Із пляшок відчувається запах алкоголю. На столі також стоять дві порожні 200-грамові склянки, три тарілки із залишками їжі: квашених огірків, смаженої картоплі та рибних консервів - «Кілька в томатному соусі». При обробці пляшок, склянок та зовнішньої поверхні тарілок, магнітним порошком чорного кольору на склянці під № 1 (номерки наклеювались на внутрішню поверхню стінки склянок) виявлено сліди від трьох пальців руки. Сліди петльові ульнарні. На склянці під № 2 також виявлено три сліди пальців руки - два з яких завиткові, а один - петльовий, петля якого дельтою спрямована вбік великого пальця руки.

Зліва від столу, під південною стіною кімнати стоїть диван-ліжко, на якому розкидана постіль: дві подушки, ковдра та простирадло. Біля дивана лежать перекинуті два стільці. Стільці пофарбовані фарбою білого кольору. Під час обробки поверхні ніжок стільців магнітним порошком чорного кольору слідів рук не виявлено. З лівого боку південної стіни кімнати стоїть шафа для одягу на два відділення. В лівому відділенні розташовані чотири полиці, на яких лежать чотири чоловічих сорочки б/в, по п'ять чоловічих майок та трусів -усі вони б/в, дві пари старих шкарпеток. У правому відділенні -пальто чоловіче б/в, плащ чоловічий б/в та чоловічий костюм б/в -весь одяг 48 розміру, 3 росту.

У кімнаті не прибрано, на підлозі нечіткі сліди від взуття. Ці сліди непридатні для ідентифікації.

При огляді кухні встановлено: кухня розміром 250x300 см. Біля північної стіни кухні стоїть сервант, на двох полицях якого вісім скляних чарок, дві склянки, три глибоких тарілки та п'ять мілких. Полиці серванта покриті пилом, шар пилу рівний. Слідів відсутності пилу, які свідчили б про те, що звідти забирали посуд, на полицях немає. У правому верхньому ящику серванта виявлено тринадцять виделок та одинадцять ложок (всі вони із металу білого кольору, покриті корозією). В середньому ящику лежить металевий молоточок для відбивання м'яса, два столових ножі з металу білого кольору з надписом «нерж.». На ножах жодних слідів не виявлено. У нижньому ящику - дві пачки з надписом «Чай грузинський №36».

Пачки в закритому стані, при перевірці в них справді виявлено чай. У лівому відділенні серванта - три пачки вермишелі, дві банки рибних консервів «Кілька в томатному соусі». У східній стіні розташоване вікно розміром 115x135 см. Під вікном стоїть кухонний стіл, на якому лежить півхлібини та кухонний ніж. Хліб покритий пліснявою. Кухонний ніж загальною довжиною 28 см, довжина леза -17 см, ширина - 3,2 см, довжина ручки - 10 см. Ручка ножа дерев'яна, кріпиться з допомогою двох заклепок із металу білого кольору. На ножі жодних слідів не виявлено. Біля південної стіни кухні зліва розміщено газову 4-конфоркову плиту, на лівій ближній конфорці якої стоїть порожня 3-літрова каструля емальована синього кольору. Праворуч від газової плити на відстані 95 см розміщена мийка, в якій є дві ганчірки. Під час огляду на кухні слідів від рідини темно-бурого кольору, схожих на кров, не виявлено.

Праворуч від кухні розташовані двері, які ведуть у кімнату, де розміщені ванна та санвузол. Стіни кімнати облицьовані кахелем білого кольору. Кімната має форму прямокутника розміром 200x250 см. Двері, які ведуть до ванної кімнати, розташовані в її північній стіні. У правому куті, утвореному між північною та західною стінами, розташований санвузол, лівіше від нього мийка, а впродовж південної стіни - ванна. Підлога у ванній кімнаті також викладена кахелем. На підлозі біля мийки лежить вафельний рушник, довжина якого - 110 см. На рушнику є пляма невизначеної форми, темио-бурого кольору. Пляма слабовидима, її довжина -32 см та ширина - 21 см.

В одному із кутів рушника є відбиток штампу у вигляді квадрата із сторонами 2x5 см. На відбитку фарбою чорного кольору зроблено напис «в/ч 32212». Тут само, у ванній кімнаті, у відрі для сміття міститься повістка в Малинський військкомат Житомирської області на ім'я Гречкіна Петра Васильовича.

Місце події сфотографовано фотоапаратом «Зеніт-Е» з допомогою фотоспалаху «Луч» при діафрагмах «5,6, 8», витримці «В», на фотоплівку 56 одиниць.

Під час огладу вилучено:

1-Пиджак чоловічий 48ого розміру

2-Сорочка чоловіча 50ого розміру

3-2 пляшки горілки «Гайдамацька»

4-2 склянки ємкістю по 200мл кожна

5-. Недопалки сигарет зі столу у кімнаті та пачка з-під сигарет «Президент» з однією сигаретою

6 Ватний тампон зі слідом рідини темно-бурого кольору, схожою на кров

Упаковки з вилученими переліченими вище предметами (конверти, картонний ящик, в який упаковані пляшки, та картонний ящик з-під взуття, в який упаковані склянки), опечатані печаткою слідчого та підписані слідчим, понятими й експертами.

Від понятих та учасників огляду місця події заяв, доповнень та клопотань не надійшло.

Пртокол прочитаний слідчим вголос, записано правильно.

Учасники:

1. Дорошенка О. О підпис

2. Карпенко А.В.підпис

 

Поняті:

1. Кривенко А.М підпис

2. Андрійчук А.Г.підпис

 

Огляд провів:

Слідчий СВ Святошинського РВ


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)