АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні дії з об’єктами (папками, файлами, ярликами)

Читайте также:
  1. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.
  2. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  3. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  4. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  5. Виконавчі комітети місцевих рад: формування, склад основні форми і методи діяльності
  6. Внутрішній аудит в системі управління суб'єктів господарювання. Основні завдання внутрішнього аудиту.
  7. Вопрос Основні положення досудового врегулювання господарського спору.
  8. Вопрос Поняття підприємства та його основні ознаки
  9. Г) чотири основні категорії операційних систем.
  10. Глава 6 Основні права, свободи і обов'язки громадян Української РСР
  11. Господарські відносини, їх основні елементи та особливості.
  12. Громадянське суспільство та його основні інститути.

Об’єкти – це все, чим користується користувач: диск, програма, файл, папка, документ, піктограма, ярлик і т. д.

Для роботи над об’єктами у Windows виконують операції з маніпулятором «миша»:

Клацання лівою кнопкою – виділення об’єкта.

Клацання правою кнопкою – виклик КОНТЕКСТНОГО меню об’єкта.

Подвійне клацання лівою кнопкою – запуск програм (рівнозначний натиску на клавішу «Enter»).

Файл – це інформація, яка зберігається на зовнішньому носії і об’єднана загальним ім’ям.

Папка – це імеована сукупність файлів і папок (тобто вкладених папок). Папку верхнього рівня називають кореневою. Вона не вкладена ні в які інші папки. У папці зберігається інформація про файли і підпапки (ім’я, розмір, дата і час останнього відновлення тощо).

Папку можна створити: на робочому столі; на дискеті або магнітооптичному диску; на вінчестері; усередині будь-якої папки.

Щоб створити власну папку, необхідно виконати такі дії:

на вільному місці вікна клацнути правою кнопкою миші (відкриється контекстне меню наведеного вигляду). Вибрати команду «Создать», відкриється додатковий список, у якому клацнути на команді «Папку». Контекстне меню і список щезнуть, у вікні диска з’явиться типова піктограма папки, під нею прямокутник для запису назви. Внести з клавіатури назву папки і натиснути клавішу Enter.

Об’єкти видаляються в спеціальну папку, яка називається Корзиною. Видалити (вилучити) непотрібний об’єкт (документ, папку або їхній ярлик) можна одним із способів:

- На робочому столі або у відкритій папці встановити курсор ми­ші на піктограму об’єкта, викликати контекстне меню (клацнути правою кнопкою), виконати команду «Удалить».

- У вікні відкритої папки позначити потрібний об’єкт (встановити курсор миші на піктограму, клацнути лівою кнопкою), на панелі інструментів виконати команду «Удалить».

- Командою рядка меню Файл à Удалить.

- З робочого столу або з відкритої папки перетягти піктограму об’єкта і відпустити над піктограмою «Корзина».

- Виділити об’єкт і натиснути на клавіатурі клавішу Del(ete). Об’єкт на старому місці зникне і опиниться у вікні «Корзина».

Щоб перейменувати виділений об’єкт, потрібно виконати одну з дій:

- правою кнопкою миші викликати контекстне меню і вибрати пункт «Переименовать», після чого набрати відповідну назву об’єкту.

- виконати лівий щиглик на значкові папки, а потім на її назві

- виділити лівою кнопкою миші значок папки і натиснути клавішу F2.

Переміщення об’єктів здійснюється:

1) перетягуванням – розмістити вказівник миші на піктограмі, зафіксувати ліву кнопку та перемістити об’єкт в необхідне місце; при перетягуванні в межах одного диску відбувається переміщення; при перетягуванні з одного диску на інший – копіювання (в останньому випадку для переміщення необхідно натиснути клавішу Shift або праву кнопку миші);

2) кнопками панелі інструментів – у першому вікні необхідно натиснути на кнопці Удалить в буфер, а в другому – Вставить из буфера; виділений об’єкт переміщується через буфер обміну;

3) командами рядка меню – у першому вікні використати команду Правка/ Вырезать, у другому – Правка/Вставить;

4) за допомогою контекстного меню – в першому вікні після виділення об’єкта правою кнопкою миші вибрати пункт Вырезать; в іншому вікні на вільному місці викликати контекстне меню та вибрати – Вставить (цим методом зручно користуватись при переміщенні об’єктів між вікнами і Робочим столом, оскільки у Робочого столу, на відміну від вікон, немає ні рядка меню, ні командних кнопок);

5) клавішами клавіатури – клавішами Сtrl+Х вирізають об’єкт в буфер, а клавішами Сtrl+V вставляють у нове місце (цей спосіб самий швидкий).

Копіювання об’єктів здійснюється аналогічно переміщенню з тією лиш відмінністю, що при перетягуванні в межах диску необхідно тримати натиснутою клавішу Сtrl, замість кнопок та команд Вырезать вибирати Копировать, а при використанні клавіш – замість Сtrl+Х натиснути Сtrl+С.

Зазначимо, що при виконанні операції перетягування можна помилково «вкинути» об’єкт не в ту папку. Для відміни помилкової дії треба відкрити меню «Правка» виконати команду «Отменить».

Створення ярлика папки. Встановити курсор миші на піктограму папки і клацнути правою кнопкою миші. У контекстному меню, що з’явиться, встановити курсор миші на команду «Отправить» – з’явиться додатковий список. Із списку виконати команду «Рабочий стол (создать ярлик)». Закрити вікно диска, на робочому столі Windows з’явиться ярлик з назвою папки.

Для створення конкретного ЯРЛИКА необхідно відкрити у будь-якому місці робочого столу контекстне меню, обрати команду «Создать»/«Ярлик». На екрані з’явиться вікно створення ярлика. У ньому натиснути кнопку «Обзор», і в полі «Папка» обрати у робочій області вікна потрібний файл та натиснути кнопку «Открыть». У полі вікна «Имя файла» з’явиться шлях до файла, тільки тоді натиснути кнопку «Далее». Ще раз натискуємо кнопку «Далее» – у вікні з’явиться назва ярлика. Натискаємо кнопку «Готово» – ярлик на робочому столі.

Інші дії роботи з ярликами (копіювання, переміщення, вирізання та знищення) виконуються аналогічно як і з папками або файлами.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)