АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Industrial gas turbines for mechanical drive

Читайте также:
  1. Believe, concentrate, divide, drive, fill, happen, insist, invite, succeed
  2. Industrial hydroelectric plants
  3. MECHANICAL PROPERTIES OF MATERIALS
  4. Text B. ELECTRONICS IN THE INDUSTRIAL AGE
  5. Обзор Xotic SL Drive

Industrial gas turbines that are used solely for mechanical drive or used in collaboration with a recovery steam generator differ from power generating sets in that they are often smaller and feature a "twin" shaft design as opposed to a single shaft. The power range varies from I megawatt up to 50 megawatts. These engines are connected via a gearbox to either a pump or compressor assembly, the majority of installations are used within the oil and gas industries. Mechanical drive applications provide a more efficient combustion raising around 2%.

Oil and Gas platforms require these engines to drive compressors to inject gas into the wells to force oil up via another bore, they're also often used to provide power for the platform. These platforms don't need to use the engine in collaboration with a CHP system due to getting the gas at an extremely reduced cost (often free from burn off gas). The same companies use pump sets to, drive the fluids to land and across pipelines in various intervals.

 

 

Типи газотурбінних двигунів

Реактивні двигуни

Airbrea реактивних двигунів, газових турбін, оптимізовані для створення тяги від вихлопних газів, або від канальних вентиляторів, підключених до газової турбіни. Реактивних двигунів, які виробляють тяги від безпосереднім імпульсом вихлопних газів часто називають турбореактивних двигунів, тоді як ті, які одержання тяги з додаванням канальних вентиляторів часто називають двигуни турбовентиляторів або (рідко) фан-струменів.

Газові турбіни також використовуються в багатьох рідинних ракет, газові турбіни використовуються для живлення турбонасоса, щоб дозволити використання легких, резервуари низького тиску, що заощаджує значні сухої маси.

Турбогвинтові двигуни

Турбогвинтовий двигун тип турбіни двигуна, який приводить зовнішнього пропелер літака за допомогою редуктора. Турбогвинтові двигуни використовуються, в основному, малих дозвукових повітряних судів, а в деяких великих військових і цивільних літаків, таких як Airbus A400M, Lockheed L-188 Electraand Туполєв ту-95, також використовували турбогвинтовий влади.

Aeroderivative газових турбін

Aeroderivatives також використовуються у виробництві електроенергії завдяки можливості виключення і обробляти зміни навантаження швидше, ніж промислові машини. Вони також використовуються в морській промисловості, щоб зменшити вагу. General Electric LM2500, General Electric LM6000.Rolls-Royce RB211, Rolls-Royce Avon є загальними моделі машини такого типу.

Аматорські газових турбін

Збільшення числа газові турбіни використовуються або навіть побудований любителями.

У своїй найпростішій формі цей комерційних турбін, придбаних через військових надлишків або брухт з продажу, тоді діяли для відображення в якості частини хобі двигуна в зборі. У своїй крайній формі, любителі навіть перебудований двигунів за професійний ремонт і потім використовував їх, щоб поборотися за Рекорд Швидкості.

Найпростіша форма, збудованих власними силами, газові турбіни працюють автомобільної турбокомпресора в якості основного компонента. Камера згоряння виготовлена і заглянув між компресором і турбіною розділи.

Більш складні двигуни турбореактивні також побудований на місці, де їх тяги і малу вагу, достатньо для живлення великі моделі літаків. У Schreckling дизайн конструкції всього двигуна від сировини, в тому числі виготовлення відцентрових компресора з приводом від фанери, епоксидні і загорнув вуглецевого волокна нитки.

Кілька невеликих компаній, в даний час виробництво малих турбін та запчастин для любителя. Більшість турбореактивних-працює модель літака тепер з допомогою цих комерційних і напівкомерційних мікротурбіни, а не Schreckling-як будинки будувати.

Допоміжних силових установок

APUs невеликі газових турбін, призначених для подачі додаткового живлення на більш великі, мобільних машин, таких як виробництво польотів повітряних суден. Вони харчування:

• підключення до магістралі стиснутого повітря для вентиляції та кондиціонування повітря,

• підключення до магістралі стиснутого повітря start-up харчування для великих реактивних двигунів,

• механічний (вал) влада редукторів на диск ручкою або аксесуари для запуску великих реактивних двигунів, і

• електричних, гідравлічних та інших силових джерел, які споживають пристроїв, віддалених від ЗСУ.

Також промислових газових турбін для виробництва електроенергії, а також Промислових газових турбін відрізнятися від авіаційних конструкцій в тому, що кадри, підшипники, і ковзани мають більш важка конструкція. Вони також набагато більш тісно інтегрується з пристроями, вони харчування часто Електричний генератор - і вторинного енергетичного обладнання, яке використовується для відновлення залишкової енергії (в основному тепла).

Вони варіюються в розмірах від людини-портативні і пересувні установки величезні, складні системи, вагою понад сто тонн, розташований у блоці розмірів будівель. Коли турбіни використовується виключно для потужність на валу, її тепловий ККД становить близько 30% - ї позначки. Це може викликати проблеми, в яких вона дешевше купити електроенергію, ніж спалювати паливо. Тому багато двигуни використовуються на ТЕЦ (теплоелектроцентраль) конфігурацій, які можуть бути досить малі, щоб бути інтегровані в переносний контейнер конфігурацій.

Газові турбіни можуть бути особливо ефективними, як мінімум, до 60%- при утилізації тепла від турбіни, відшкодовуються шляхом рекуперації тепла паровий генератор для живлення звичайної парової турбіни з комбінованим циклом конфігурації. Вони можуть бути виконані в когенераційної конфігурації: випускний використовується для космічної або водяного опалення. або водить абсорбційний холодильник для охолодження припливного повітря і збільшення потужності. технологія, відома як Охолодження Повітря на Вході в Турбіну.

Ще однією істотною перевагою є їх здатність включатися і виключатися в протягом декількох хвилин, що постачають енергію під час пік, або позапланової попит. Оскільки один цикл (газова турбіна тільки) електростанцій є менш ефективними, ніж парогазових електростанцій, зазвичай вони використовуються як пікові електростанції, які працюють в будь-якому місці від декількох годин до декількох десятків годин на рік - в залежності від попиту на електроенергію генеруючих потужностей в регіоні. У районах з дефіцитом в режимі базового навантаження і навантаження наступні потужності електростанції або низькі витрати на паливо, газотурбінної електростанції можуть регулярно працюють більше годин в день. Великий одного циклу газотурбінних, як правило, виробляє 100 до 400 мегават електроенергії і 35-40% теплової ефективності.

Промислові газові турбіни для механічного приводу

Промислові газові турбіни, які використовуються виключно для механічного приводу або використовувати у співпраці з утилізатора відрізнятися від потужності установки електрогенераторні в тому, що вони часто менше і є "близнюк" конструкція вала, на відміну від одного вала. Діапазон потужності варіюється від мене МВт до 50 МВт. Ці двигуни з'єднані за допомогою редуктора або насос або компресор в зборі, більшість установок використовуються в нафтовій і газовій промисловості. В якості механічних приводів забезпечує більш ефективне згорання заробив близько 2%.

Нафто-і газодобувні платформи вимагають ці двигуни для приводу компресорів для інжекції газу до свердловини для подачі масла через інший отвір, вони також часто використовуються для подачі живлення на платформі. Ці платформи не потрібно використовувати движок у співпраці з ТЕЦ системи за рахунок отримання газу за надзвичайно низькими цінами (часто безкоштовно від спалювання газу). Ті ж компанії, використання насосних агрегатів, диск рідини на землю і через трубопроводи в різні проміжки часу.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)