АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Печера Ляско (Франція)

Печера Альтаміра (Іспанія)

Відома пам’ятка палеолітичного живопису. Найбільше відомий плафон – розпис низької стелі в одному із залів печери. Його загальна площа – біля 100 кв. м. Первісний художник уміло поєднав барвистий розпис з рельєфом стелі. Більшість зображень тварин були нанесені на природні випуклості стелі, що створює виразну картині напівоб’ємних, рельєфних фігур.

 

 

 
 
Ця печера відома наскельни-ми розписами пізнього палео-літу. Вони виявлені у 1940 р. Зображення різних тварин (коней, бізонів, оленів, биків та ін.) сповнені руху і гармо-нії. Всього на стінах печери більше 2000 зображень. Най-більше їх у центральній час-тині печери, яка через свої округлі обриси називається «Ротонда» або «зал Биків». Зображення тварин супро-воджуються різними знаками і фігурами. В одній із сцен присутнє і зображення люди-ни. Поянення цієї сцени має різні версії. Одна з них умов-но названа – «коррида».  


Печера Ляско (Франція)

 

 

 

Печера Шове (Франція) Одна останніх археологічних і загальнокультурних сенсацій, нова пам’ятка палеолітичного живопису. Знаходиться на півдні Франції, в департаменті Ардеш, в обривистому березі каньйону однойменної річки, притоки річки Рони. Печеру відкрили 18 грудня 1994 р. три спелеологи Жан-Марі Шове (по імені якого пече-ра отримала свою назву), Эльєт Брюнель Дешамс і Крістіан Хиллейр. В печері чотири великі «зали», в яких близько 300 зображень. Живопис добре зберігся. На сьогоднішній день це – найраніший на Землі живопис (йому близько 35 тис. років). Вже перші спостереження похитнули усталені уявлення про живо-пис епохи верхнього палеоліту і відсунули його початок майже на п’ять тисячо-літь в глибину. Деякі зображення важко назвати живописом, оскільки все зроблено однією чорною фарбою. Але вдале поєднання природного кольору фону і його рельєфу з чорним контуром створює повну ілюзію живопису.      


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)