АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

про педагогічну практику, яка проходила

Читайте также:
  1. Первая Всероссийская научно-практическая конференция в Голицыно проходила в

Письмовий звіт про виконану під час практики роботу

В індивідуальному звіті повинна бути відображена робота, здійснена студентом (або при його безпосередній участі) під час педагогічної практики згідно програми та індивідуального плану.

Інформація, яка не стосується змісту виконаної практикантом роботи (приміром, історія навчально-виховного закладу, технічні описи, інше), у звіт не включається. Тут також не допускається цитування літературних джерел.

Звіт починається короткою інформацією про місце проходження практики (школа, її тип, місце розташування; особливості педагогічного та учнівського колективу, організації педагогічного процесу). Основний зміст звіту складають підсумки навчальної та виховної роботи студента. Звіт включає такі розділи:

Ø Оцінка організації практики; загальна характеристика матеріальної бази школи, класу. Узагальнення змісту навчально-виховної роботи вчителя того класу, де працював студент-практикант.

Ø Вивчення та використання передового досві­ду вчителів та вихователів (наведення конкретних прикладів).

Ø Уміння і навички навчально-виховної роботи, набуті у процесі практики.

Ø Реалізація на практиці індивідуального підходу до школярів.

Ø Проведення роботи з батьками, зокрема, з пропаганди педагогічних знань, з розв'язання проблем сімейного виховання (теми виступів).

Ø Суспільно-корисна праця, проведена в класі.

Ø Робота над індивідуальною дослідницькою темою (приміром, за напрямками дипломної роботи);

Ø Загальні виснов­ки про практику, її значення у професійному становленні педагога. Пропозиції по вдосконаленню змісту і організації практики.

 

Обсяг звіту – 8-10 стандартних аркушів ДРУКОВАНОГО тексту.

Складений студентом звіт повинен мати наскрізну нумерацію сторінок. Аркуші звіту повинні бути скріплені.

ЗРАЗОКписьмового звіту про виконану під час практики роботу:

ЗВІТ

про педагогічну практику, яка проходила

з ……….. по …………

студентки Педагогічного інституту …… групи …………… (ПІП)

 

Педагогічну практику проходила узагальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № …, села ……., …….. району.

У школі було створено всі умови для проходження практики. Всі вчителі початкових класів мають великий стаж роботи, високу фахову й методичну підготовку. Шкільні кабінети достатньо обладнані технічними засобами навчання, забезпечені наочними посібниками, науковою, навчальною та методичною літературою.

Протягом усього перебування в школі я мала змогу отримувати консультації як від класних керівників, так і від адміністрації школи.

Під час практики провела 12 залікових уроків і 5 уроків, які спеціально не оцінювались. Усі уроки були обговорені з учителем і методистом.

Практика у школі допомогла виробити багато практичних умінь і навичок. Я навчилася:

1) проводити уроки різних типів з ……………..

2) перевіряти різні види письмових робіт, оцінювати та аналізувати їх;

3) планувати роботу з розвитку мови;

4) працювати над наочністю у класі, виготовляти дидактичний матеріал для

уроків:

5) організовувати позакласну роботу з української мови та літератури;

6) проводити класні години;

7) …………………………………

 

При проведенні уроків у подачі нового матеріалу, в його закріпленні особливих труднощів не було. Складніше було проводити уроки, де аналізувалися контрольні робіти чи диктант, а також уроки з …………...

За час педагогічної практики проводила позакласну роботу, а саме: ….. (приклад).

 

Які ж труднощі були під час практики?

1. Не завжди могла підвести учнів до сприйняття наочності та організувати роботу з нею. Найчастіше наочність виконувала лише ілюстративну функцію, а не була важливим органічним елементом уроку.

2. Важко встановлювати зв'язок уже вивченого учнями матеріалу з тим, що вивчається, а також показувати перспективу практичного його використання.

3. Не завжди вдало могла визначити виховну мету уроку, хоча протягом уроку її забезпечувала.

4. Не завжди враховувала психічний і фізичний стан дітей на уроці й намагалася утримувати увагу зауваженнями до класу.

5. ………………………….

 

Висновки:

1. Педагогічна практика поглибила, закріпила знання з фахових і психолого-педагогічних дисциплін, здобуті в інституті, та дала змогу застосувати їх на практиці.

2. Виробила вміння проводити різні типи уроків, застосовувати різні методи й форми роботи^ які активізують пізнавальну діяльність учнів.

3. Закріпила впевненість у правильності вибору професії й фаху, викликала прагнення вивчати спеціальні та психолого-педагогічні дисципліни у вузі, вдосконалювати свої педагогічні здібності, розширювати свою ерудицію.

4. Дала змогу відповідно до знань з педагогіки, психології й фізіології проводити навчально-виховну роботу з дітьми середнього шкільного віку.

5. Показала функції класного керівника й дала змогу випробувати себе в випробувати себе в них.

6. Дала змогу протягом чотирьох тижнів спостерігати за навчально-виховною роботою в школі, аналізувати її й робити висновки.

 

число (підпис)

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)