АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВВП в дол.США за ПКС на 1 кг нафтового еквіваленту

Читайте также:
  1. Автомобіль АРА-м (ГАЗ 2705)
  2. Автомобіль АРА-м (ГАЗ 2705)
  3. Б. Непрямі фактори
  4. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купів.спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  5. Види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню
  6. Види господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню
  7. Види економічного аналізу
  8. Виконання господарських договорів
  9. Вихід із зони пожежі
  10. г.(3 дня/2 ночи во Львове)
  11. Грошова система

Вступ

Сучасний світовий економічний порядок тривалий час сприймався як складний, крихкий баланс різних сил і течій, нестійку рівновагу відцентрових і доцентрових тенденцій. Але в останнє десятиліття господарство в масштабі планети все більше постає як неподільний, цілісний організм з несформованим єдиним механізмом функціонування. У протиборстві різнопланових і різноспрямованих процесів, в зіткненні національних інтересів з глобальними викликами сучасності, через господарські структури та економічну взаємодію пробиває дорогу тенденція до формування нової, більш високої за рівнем світової економічної спільноти.

Загострення загальних для всього людства глобальних проблем посилює зростання свідомості необхідність узгоджених дій по їх вирішенню. Виник і вже незворотній глобалізм світових економічних процесів, що означає необхідність створення союзу цивілізованих народів на базі загальнолюдських цінностей, сучасної вироблення оптимальних варіантів розвитку, поєднання інтересів особи, суспільства, держави високої ефективності праці та якості життя.

У сучасному світовому господарстві збільшується взаємозв'язок і взаємозалежність загальних і локальних, глобальних та національних інтересів. Складність і гострота економічних проблем світового господарства породжені самим типом сучасної цивілізації, рівнем і характером розвитку виробничих сил. На перший план перед людством висуваються такі загальні проблеми, як збереження миру на Землі, запобігання воєн - хімічних, бактеріологічних, а особливо термоядерних, припинення гонки озброєнь, розширення переходів, запобігати локальних і глобальних збройних конфліктів.

 

 

Доступ до води (відновлювані водні джерела на душу населення)

Відновлювані внутрішні ресурси прісної води на душу населення в Чехії становлять,(м кубічні):

       
Чехія 1288,60 1272,48 1253,91
темпи росту - 98,7 98,5

 

З таблиці ми бачимо, що за 2002-2007 та 2007-2009 роки запаси питної води зменшувались приблизно на 1,5% у кожному проміжку часу. До відновлюваних внутрішніх ресурсів прісної води відносять внутрішні річки, ґрунтові і дощові води в країні. За визначенням Європейської Економічної Комісії ООН, держава, водні ресурси якої не перевищують 1,5 тис. кв.м., вважається водонезабезпеченою. А отже, Чехія також входить до таких країн.

 

ВВП в дол.США за ПКС на 1 кг нафтового еквіваленту

 

 

 

 

3. Імпорт енергії (% від використовуваної)

За даними графіка можна зробити висновок, що порівняно до кризовим рівнем (≈27%), імпорт енергії у Чехію трохи зменшився до 26%.

 

4. Альтернативна та ядерна енергія (% від загальної)

Можемо констатувати постійне зростання використання ядерної та альтернативної енергії в державі. Таке зростання є помітним з 2005 року, коли показник становив 14.9% від загального обсягу використання енергії, у 2006-2007 - 15.4%, у 2008 – 16%, у 2009 - 17.5%, у 2010 - 18.1%. Таким чином, простежується тенденція до подальшого збільшення частки ядерної та альтернативної енергії у сукупному обсязі, так як така енергія є більш економічною та доступною. Хоча, супроводжується значними фінансовими витратами, потребою у кваліфікованих кадрах, потужному технологічному забезпеченні, регулярному його обслуговуванні. Тож, така тенденція має супроводжуватися оснащенням енергетичних станцій відповідним технологічним забезпеченням, що мінімізуватиме ймовірність несправності устаткування, моніторингом роботи персоналу.

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)