АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

вересня 2015 року _._. Прізвище

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)

Голові районної адміністрації

Запорізької міської ради по Заводському району

Печонкіній Н.А.

 

69067, м. Запоріжжя,

вул. Л. Чайкіної, буд. 56

Суб’єкт подання: Прізвище Ім’я По-батькові

 

69000, м. Запоріжжя,

вулиця, буд. №, кв. №

 

 

ПРОПОЗИЦІЯ

(в порядку п. 6 Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989, Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні»)

09 квітня 2015 року Верховною Радою України з метою сприяння консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, було прийнято Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

На сьогоднішній день на сайті Запорізької міської ради було опубліковано інформаційне повідомлення про розгляд питання щодо перейменування району, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів чи інших об’єктів топоніміки, назви яких не відповідають вимогам вищенаведеного закону.

Нажаль, за поодиноким виключенням, пропозиції не містять у собі імен (псевдонімів) видатних постатей нашого міста та Запорізького краю та є безликими, що відповідно не буде сприяти патріотичному вихованню підростаючого покоління, відображенню колориту нашого міста та вшанування історичного вкладу видатних осіб.

Ознайомившись із пропозиціями, викладеними на вищезгаданому веб-сайті, що внесені робочою групою при районній адміністрації та з метою:

- збереження колориту нашого міста, піднесення культури духу та самобутності запоріжців;

- підвищення туристичної привабливості Запоріжжя;

- сприяння патріотичному вихованню молоді, виникненню цікавості до історичного минулого у пересічних громадян, гостей міста та підростаючого покоління;

- створення підґрунтя для національного самовизначення запоріжців та патріотичних перетворень у суспільстві;

- вираження поваги та віддання історичної данини визначним постатям Запорізького краю та України;

- підвищення довіри населення до органів державної влади та місцевого самоврядування,керуючись ст.ст. 2, 5, 7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», п. 6 Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989,

 

ПРОШУ:

1. Прийняти дану пропозицію до розгляду;

2. Врахувати пропозиції та присвоїти вулицям та іншим об’єктам топоніміки наступні назви:

 

 

Назва, що підлягає перейменуванню Назва, що пропонується Обґрунтування до нової назви
Готвальда Івана Мазепи Іван Мазепа -(20 березня 1639, Мазепинці – 21 вересня 1709, Варниця (Бендери) – український військовий, політичний і державний діяч, Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави, князь Священної Римської імперії. Був прихильником ідеї незалежності держави. Зробив значний внесок у боротьбу за незалежність та розвиток культури.
Орджонікідзе Кічкаська Павло – Кічкас – житловий район у Заводському районі м. Запоріжжя. Мешканці міста поміж собою називають так і весь Заводський район. Крім того, таку назву мало село, на місці якого розташувався сучасний район. Назва відповідатиме місцевому колориту.
Олеко Дундича Покровська Дана вулиця є центральною вулицею району. Назва вулиці присвячена християнському народному святу. Свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва.
Соціалістична Дзиги Вертова Дзига Вертов (Денис Кауфман) – (21 грудня 1895, Білосток, Російська імперія, - 12 лютого 1954, Москва) – видатний кінорежисер, один із засновників та теоретиків документального кіно, перший використав методику «прихована камера». Вперше у м. Запоріжжя відзняв документальний фільм, де був зроблений синхронний звукозапис живого голосу без заздалегідь заготовленого тексту. Зробив значний внесок у розвиток кінематографу
Шкірятова Проскурова Проскуров Іван Йосипович (18 лютого 1907, с. Мала Токмачка, Оріхівського району, Запорізької області, - 28 жовтня 1941) – символічна постать.Перший Герой Радянського Союзу з міста Запоріжжя та з України в цілому. Льотчик, командувач ВПС 7-ї армії СРСР.
провулок Якіра Опанаса Сластіона Опанас Сластіон -відомий український художник – уродженець Бердянського краю. Створив серію ілюстрацій до Поеми Т.Г. Шевченка «Гайдамаки», працював над літографіями альбому «Старовина українська і запорізька, створив галерею портретів українських кобзарів, друк окував наукові статті з української етнографії та фольклору.

 

 

вересня 2015 року _._. Прізвище


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)