АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕМІШУВАННЯ ПЛАСТИЧНИХ МАС

Читайте также:
  1. ПЕРЕМІШУВАННЯ РІДКИХ СЕРЕДОВИЩ
  2. ПЕРЕМІШУВАННЯ СИПУЧИХ МАТЕРІАЛІВ

При перемішуванні пластичних мас, зокрема при отриманні тесту в хлібопекарському, макаронному і кондитерському виробництвах, не тільки змішуються різні компоненти, але і тісто при цьому розминається, насичується повітрям і набуває певні властивості.

Процес перемішування проводиться в змішувачах періодичної і безперервної дії, обладнаних спеціальними пристроями, що - рамними, шнековими і стрічковими мішалками

 

(рис. 7.8). Змішувачі можуть мати місильних пристрій з вертикальною або горизонтальною віссю.

Для обробки еластично-пружних мас (пшеничне тісто) у ряді випадків застосовують змішувачі з двома місильними пристроями, що обертаються назустріч один одному з різними швидкостями.

Для розрахунку потужності, споживаної шнековою мішалкою діаметром d M, може бути використано рівняння Eu M = 71/Re M або . Коефіцієнт А визначається як функція типу геометричних співвідношень перемішують.

Для змішування мало-і високов'язких кондитерських мас (вафельний тісто, вафельна начинка, бісквітне тісто, пісочне тісто і т. д.), а також перемішування кондитерських мас з сипучими компонентами (Кексовое тісто з родзинками, білково-збивна маса з горіхами) застосовують змішувачі ночвоподібної форми з розташованими в них двома спіральними робочими органами, що обертаються в різні сторони. Висока інтенсивність перемішування досягається за рахунок проведення процесу в тонкому шарі.

Тісто для тістечок готується в апараті з Місильний пристроєм, який має чотири лопаті, розташовані під кутом 90 °, виконані за формою днища апарату (рис. 7.9).

Рис. 7.8. Схеми шнекових (а) і стрічкових (б, в) мішалок

Рис. 7.9. Апарат для приготування тіста:

1 - кришка, 2 - стійка; 3 - корпус, 4 - місильних пристрій

Частота обертання мішалки 12 хв -1. По закінченні процесу змішування апарат перекидається, при цьому кришка відкидається і відбувається вивантаження тіста.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)