АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навчальні цілі

Читайте также:
  1. Навчальні задачі
  2. Навчальні задачі
  3. Навчальні задачі
  4. Навчальні задачі
  5. Навчальні задачі
  6. Навчальні задачі
  7. Навчальні задачі
  8. Навчальні задачі
  9. Навчальні задачі
  10. Навчальні задачі
  11. Навчальні задачі
  12. Навчальні задачі

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені О.О.БОГОМОЛЬЦЯ

 

 

“Затверджено”

на методичній нараді кафедри

фармакології та клінічної фармакології

 

Завідувач кафедри

професор І.С.Чекман

 

_______________________

(підпис)

“______” _____________ 2013 р.

 

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

для самостійної роботи студентів при підготовці

До практичного заняття та для роботи на занятті

 

Навчальна дисципліна Фармакологія
Модуль №2 Модуль 2. Фармакологія засобів, що впливають на функцію органів та систем. Фармакологія протимікробних, противірусних, протипаразитарних, протипротозойних, протигрибкових, протибластомних лікарських засобів. Препарати кислот, лугів та солей лужноземельних металів.
Змістовний модуль №13 Протипаразитарні та протипротозойні лікарські засоби.
Тема заняття Протималярійні препарати. Протигельмінтні препарати. Протипротозойні лікарські засоби.
Курс 3-й, 4-й
Факультет Фармацевтичний

 

Київ 2013

1. Актуальність теми:

На землі фауна налічує 20 типів, які об′єднують 1500000 видів тварин. Серед представників тваринного світу майже 50000 видів ведуть паразитичний спосіб життя.

Понад 270 видів гельминтів і 18 видів найпростіших викликають захворювання людей у всіх частинах світу. Так, щорічно на Землі реєструється від 100 до 489 млн. осіб, що захворіли на малярію, а вмирає від цієї хвороби від 500000 до 2300000 осіб. Смертність тільки в Америці складає 1,7 млн. людей на рік. За повідомленням ВООЗ, 500 млн., або кожний 10 житель Землі, страждають від тропічних хвороб, таких як малярія, шистосомози, філяріатози, трипаносомози та ін. А збитки, яких завдають здоров′ю населення земної кулі глистяні інвазії, посідають 4-е місце, поступаючись лише діареї (пронос), туберкульозу та ішемічній хворобі серця. В Україні число інвазованих може досягати 5 млн.

Успіхи медицини в боротьбі з інфекційними і паразитарними хворобами незаперечні. Проте проблема далека від вирішення, а ситуація з паразитарними хворобами в Україні залишається напруженою. Можна вважати, що кожний житель нашої країни упродовж життя багаторазово хворіє на паразитарні хвороби.

Згідно зі статистичними повідомленнями Департаменту охорони здоров`я і соціального забеспечення США, кількість померлих у країні від інфекційних і паразитарних хвороб така, як від серцево-судинної та онкологічної патології. Тому розділ «Протипаразитарні засоби» є одним з актуальних розділів фармакології.

 

Навчальні цілі.

Ø Узагальнити та проаналізувати сучасні класифікації лікарських засобі, що використовуються для лікування захворювань, які викликані патогенними збудниками.

Ø Узагальнити та проаналізувати основні протипаразитарні, протипротозойні лікарські засоби, пояснити механізм дії.

Ø Запропонувати раціональну комбінацію лікарських протипаразитарних, протипротозойних лікарських засобів.

Ø 4. Створювати алгоритм допомоги пацієнтам при гострому отруєнні протипаразитарними, протипротозойними лікарськими засобами.

Ø 5. Оцінювати співвідношення користі та ризику при застосуванні протипаразитарних, протипротозойних лікарських засобів. Прогнозувати та запобігати проявам побічної дії.

Ø 6. Виписати та проаналізувати рецепти на протипаразитарні, протипротозойні лікарські засоби та робити фаркотерапевтичний аналіз виписаних препаратів.

 

3. Вміти: Виписати та проаналізувати рецепти на препарати, що використовуються для лікування гельмінтозів та захворюваь, що викликані інвазією простішими.

 

4. Завдання для самостійної роботи під час підготовки до заняття.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)