АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я

Стаття 42. Порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм – тягне накладення штрафу на громадян у розмірі від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від шести до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 421. Виробництво, заготівля, реалізація сільськогосподарської продукції, що містить кошти захисту рослин, стимулятори їхнього росту, мінеральні, добрива й інші хімічні препарати понад гранично припустимі рівні концентрації, - тягнуть накладення штрафу на громадян у розмірі від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної продукції або без такої й на посадових осіб - від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної продукції або без такої.

Стаття 422 Заготівля, переробка з метою збуту або збут продуктів харчування або іншої продукції, радіоактивно забруднених понад припустимі рівні, — тягнуть накладення штрафу та громадян у розмірі від восьми до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної продукції або без такої й на посадових осіб - від п'ятнадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів, доходів, громадян с конфіскацією зазначеної продукції або без такої.

Стаття 423. Виробництво, зберігання, транспортування або реалізація продуктів харчування або продовольчої сировини, забруднених мікроорганізмами, іншими біологічними агентами, біологічно активними речовинами й продуктами біотехнологій понад гранично припустимі рівні, - тягнуть накладення штрафу на громадян від одного до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної продукції або без такої й на посадових осіб— від шести так двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної продукції або без такої.

Стаття44. Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних коштів або психотропних речовин без діли збуту в невеликих розмірах — тягнуть накладення штрафу від вісімнадцяти до сорока трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти доби.

Особа, що добровільно здало наркотичні засоби або психотропні речовини, які були в нього в невеликих розмірах і які воно зробило, придбало, зберігало, перевозило, пересилало без мети збуту, звільняється від адміністративної відповідальності за дії, передбачені дійсною статтею.

Примітка. Невеликий розмір наркотичних коштів і психотропних речовин визначається спеціально вповноваженим органом виконавчої влади в області охорони здоров'я.

Стаття 441. Відхилення особи, хворого наркоманією, від медичного огляду на наявність наркотичного сп'яніння — тягне накладення штрафу від п'яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відхилення особи, що зловживає наркотичними коштами або психотропними речовинами, від медичного обстеження - тягне накладення штрафу від вісімнадцяти до сорока трьох не оподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 45. Відхилення від обстеження осіб, у відношенні яких є достатні дані про те, що вони хворі венеричною хворобою, або від лікування осіб, що перебували в контакті із хворими венеричною хворобою й нужденні в профілактичному лікуванні, що триває після попередження, зробленого їм органами охорони здоров'я, - тягне накладення штрафу в розмірі від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 451. Порушення встановленого порядку узяття, переробки, зберігання, реалізації й застосування донорської крові й (або) її компонентів і препаратів, порядку контролю за безпекою і якістю донорської крові, її компонентів, препаратів і відповідних розчинів, що консервують, порядку обміну донорською кров'ю, її компонентами й препаратами й вивозу їх за межі України, порядку медичного обстеження донора перед здачею крові і її компонентів - тягне накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Стаття 46. Навмисне приховання хворими венеричною хворобою джерела зараження й осіб, що перебували й контакті із цими хворими, - тягнуть накладення штрафу в розмірі від трьох до семи не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Стаття 461. Порушення вимоги режиму радіаційної безпеки в спеціально певній зоні радіаційного забруднення, що виражається в проникнення в цю зону без дозволу відповідних органів абосамовільному поселення в ній, або знищення, ушкодження або перенесення знаків радіаційного забруднення або огородження зазначеної зони, або винесення або вивозі з її без відповідного дозволу будівельних матеріалів, устаткування, транспортних засобів, плодів, ягід, грибів, інших продуктів харчування, домашніх речей або інших предметів,— тягне накладення штрафу на громадян: а розмірі від п’яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих предметів і на посадових осіб - від восьми до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Винос або вивіз із території, яка підверглась радіоактивному забрудненні, без радіометричного контролю й відповідного дозволу будівельних матеріалів, устаткування, транспортних засобів, плодів, ягід, грибів, інших продуктів харчування, домашніх речей або інших предметів, радіоактивно забруднених понад припустимі рівні,— тягнуть накладення штрафу на громадян у розмірі від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією цих предметів і на посадових осіб - від восьми до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)