АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Десята Заповідь

Читайте также:
  1. Беседа десятая. Театрализованный тематический концерт
  2. Глава восьмидесятая
  3. ГЛАВА ДЕСЯТАЯ
  4. Глава десятая
  5. ГЛАВА ДЕСЯТАЯ
  6. Глава десятая
  7. ГЛАВА ДЕСЯТАЯ
  8. Глава десятая
  9. ГЛАВА ДЕСЯТАЯ
  10. ГЛАВА ДЕСЯТАЯ
  11. ГЛАВА ДЕСЯТАЯ
  12. Глава Десятая

Не жадай жінки ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!

Що це означає?

Відповідь:

Ми повинні боятися і любити Бога так, щоб не забирати силоміць, не спокушувати дружини ближнього свого, його робітників або тварин, а спонукати їх до того, щоб вони залишалися і виконували свої обов’язки.

 

Bиcнoвoк

Що кaжe Бoг пpo вcі ці зaпoвіді?

Відповідь:

Він кaжe:
«Я — Господь, Бог твій, Бог ревнивий, що карає за провину батьків на синах до третього й четвертого покоління тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене і хто держиться Моїх 3аповідей» (Вих.20:5-6)

Що це означає?

Відповідь:

Бог погрожує покарати всіх, хто порушує ці 3аповіді. Тож, ми повинні боятися Його гніву та не проявляти непослуху до того, що Він наказує. Проте Він обіцяє милість та всяке благословення всім, хто дотримується цих заповідей. Отже, ми повинні також Його любити, вірити в Нього та охоче діяти [палко та старанно впорядковувати ціле наше життя] згідно з Його заповідями.

 

 

РОЗДІЛ 2. СИМВОЛ ВІРИ

Як гoлoвa cім'ї пoвинeн якнaйпpocтішe нaвчaти Cимвoлy віpи тиx, xтo в йoгo дoмі.

Перший член Символу віри

(Про створення)

Вірую в Бога Отця Всемогутнього, Творця неба і землі.

Що це означає?

Відповідь:

Я вірю, що Бог створив мене та кожну істоту, і що Він дав мені моє тіло і душу, очі, вуха всі члени мого тіла, розум і здібності. Я вірю в те, що Бог все ще оберігає мене, вдосталь та щоденно даючи мені одяг і взуття, їжу і напої, дім та господарство, дружину та дітей, землю, худобу, та все, чим я володію, і все те, що мені потрібно для утримання мого тіла та життя, обороняє мене від усіх небезпек, охороняє і захищає мене від усякого зла.

І все це Бог робить тільки через те, що Він є моїм добрим та милосердним Отцем на небесах, а не через те, що я це заробив чи заслужив.

За все це я повинен дякувати та служити Йому, прославляти та слухатися Його.
Це незаперечна правда.

 

Другий член Символу віри

(Про спокутування)

І в Ісуса Христа, Сина Його Єдиного, нашого Господа, зачатого від Святого Духа, народженого від Діви Марії; Котрий страждав за Понтія Пилата, був розп’ятий, помер і був похований, зійшов у пекло, третього дня воскрес із мертвих, вознісся на Небеса, і сидить праворуч Бога, Отця всемогутнього, звідки Він прийде судити живих і мертвих.

Що це означає?

Відповідь:

Я вірю, що Ісус Христос - правдивий Бог, народжений від Отця перед усіма віками, а також правдива людина, народжена від Діви Марії, - є моїм Господом.

Він спокутував за мене, втрачене та засуджене створіння, викупив і визволив мене від усіх гріхів, від смерті та від влади диявола - не золотом чи сріблом, а Своєю святою, дорогоцінною кров’ю, Своїм невинним стражданням і смертю.

І все це Він зробив для того, щоб я належав Йому, жив під Його владою у Його Царстві та служив Йому у вічній праведності, невинності та блаженстві, так як і Він воскрес із мертвих, живе і царює вічно. Це незаперечна правда.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)