АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Джерело інформації

Читайте также:
  1. Акти цивільного законодавства як джерело цивільного права
  2. Аналіз соціологічної інформації.
  3. Бах інформації. Коливання цього курсу знаходить своє вираження
  4. Важливість національних атласів. Національний атлас України як джерело фактографічної та аналітичної інформації.
  5. Висновок експерта як джерело доказів у кримінальному провадженні: поняття, значення, структура та особливості оцінки.
  6. Діловий звичай як джерело господарського права
  7. Кожен, кому наданий доступ до інформації про приватне життя, зобов’язаний запобігати розголошенню такої інформації.
  8. Нормативний договір як джерело господарського права
  9. Охарактеризуйте цитоплазматичну спадковість і поясніть її значення в передачі генетичної інформації.
  10. Показання як джерело доказів у кримінальному провадженні.
  11. Розмір заробітної плати працівників ТзОВ «Джерело» за півріччя 200_ р. , грн.

ІЛЮСТРОВАНИЙ ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ

ДЛЯ ІНКЛЮЗИВНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ПО ПРОГРАМІ СПЕЦКУРСУ "ОСНОВИ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ"

РОЗДІЛ-I

(енергоінформаційна сутність ОТОЧУЮЧОГО СЕРЕДОВИЩА)

 

 

ВІнницЯ – 2014

 


УДК: 577.3:614.26:519.281

М 94

Розробники учбової програми:

– експерт вищого рівня НАН України (Курортологія і медична реабілітація), доктор медичних наук, професор кафедри "Соціальна і фізична реабілітація" ВСЕІ

Макац Володимир Геннадійович;

– ст.н.с. реабілітаційного центру "Україна" ВСЕІ Макац Денис Володимирович;

– перекладач – дактилолог ВСЕІ Пінчук Вікторія Валентинівна;

– дефектолог ВСЕІ Ляшкова Наталія Олександрівна.

 

Джерело інформації.

В.Г. Макац¸ Є.Ф. Макац, Д.В. Макац, Д.В. Макац

Енергоінформаційна система людини. В 2-х т. – Вінниця. ГЛОБУС-ПРЕС, 2007,

ISBN 966-8300-27-0

Помилки і реальність китайської Чжень-цзю терапії. Т1.-2007- 368с.

ISBN 966-8300-27-2

Рецензенти: М.В.Курик - доктор фізико-математичних наук, професор (Україна); А.І.Годлєвський - чл.-кор. АТН України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор медичних наук, професор (Україна); П.Г.Жученко - доктор медичних наук, професор (Україна); О.О.Подколзін - академік, доктор медичних наук, професор (Росія); В.І.Донцов - доктор медичних наук, професор (Росія)

Рекомендовано як підручник для ВУЗ-ів і медичних коледжів на основі висновків наукових семінарів, проведених за дорученням Департаменту науки і технологій Міністерства науки і освіти України (№13/5-100 від 11.12.2000р.)

 

 

ДИСТАНЦІЙНА СПЕЦІАЛІЗАЦІЯ МЕДИЧНИХ ФАХІВЦІВ ПО ПРОГРАМІ СПЕЦКУРСУ "ФУНКЦІОНАЛЬНА ВЕГЕТОЛОГИЯ ЯК РОЗДІЛ ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ"

 

   

Матеріали лекційного курсу взяті з наукових архівів Європейської і Російської Академій Природознавства, центральних наукових журналів РФ, енциклопедії ВІКІПЕДІЯ і формують три базових розділи: «Енергоінформаційна сутність живого», «Функціонально-вегетативна система людини як біофізична реальність», «Проблеми функціональної реабілітації та фактори малої інтенсивності».

Правовою підставою лекційного курсу виступають спільне Рішення Вченої ради та Проблемних комісій МОЗ України (протокол №08-01 - 11.01.1994г), Доручення Кабінету Міністрів України № 12010/87 та узгоджена з відділом післядипломної освіти та науково-методичним центром вищої освіти МОН України програма підготовки медичних фахівців (2003).

© В. Макац, Д. Макац, В.Пінчук, Н.Ляшкова. 2014

тема-1 ОСНОВИ ФІЗИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ

 

 


сьогодні стало зрозуміло, що функціональна і фізична реабілітація ПОВИННІ стати обʼєднаною основою комплпексної "відновної медицини".

 

ПРИНЦИПИ "ІНФОРМАЦІЙНО–ВІДНОВНОЇ МЕДИЦИНИ" (ІВМ)

Б удь-яка РЕАБІЛІТАЦІЙНА ПРОГРАМА ФОРМУЄТЬСЯ НА НАСТУПНИХ ПРИНЦИПАХ (ОСНОВАХ СУЧАСНОЇ " ІНФОРМАЦІЙНО–ВІДНОВНОЇ МЕДИЦИНИ " - ІВМ).

 

ПЕРШИЙ ПРИНЦИП ІВМ.

Е НЕРГЕТИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ Б удь-якого РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ФАКТОРа НЕ ПОВИННІ ПЕРЕВИЩУВАТИ БІОФІЗИЧНИХ РІВНІВ МЕМБРАННИХ ПОТЕНЦІАЛІВ (коротко треба пояснити це словосполучення). Л ИШЕ ЗА ЦИХ УМОВ ФАКТОР МАЛОЇ ІНТЕНСИВНОСТІ (коротко треба пояснити це словосполучення) СТАЄ ФАКТОРОМ ІНФОРМАЦІЇ (коротко треба пояснити це словосполучення), ЯКИЙОБУМОВЛЮЄ ВЗАЄМОЗАЛЕЖНИЙ ЦИКЛ НОРМАЛІЗУЮЧИХ РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ТРАНСФОРМАЦІЙ (змін).

 

ДРУГИЙ ПРИНЦИП ІВМ.

Н АСЛІДКИ РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ ПОВИННІ БУТИ КОНТРОЛЬОВАНИМИ. З А СУЧАСНИХ УМОВ НАЙБІЛЬШ ПЕРСПЕКТИВНОЮ Є " ФУНКЦІОНАЛЬНА ДІАГНОСТИКА ВЕГЕТАТИВНИХ ПОРУШЕНЬ " (ОДИН З МЕТОДІВ, РЕКОМЕНДОВАНИХ ВООЗ).

 

ТРЕТІЙ ПРИНЦИП ІВМ.

З ДОРОВʼЯ ЛЮДИНИ, ЇЇ ІМУНІТЕТ І ЗДАТНІСТЬ ДО АДАПТАЦІЇ ВЕГЕТАТИВНО ЗАЛЕЖНІ ю. це зУМОВЛЮЄ потребу у ФУНКЦІОНАЛЬНО–ВЕГЕТАТИВНій РЕАБІЛІТАЦІЇ.

 

ЧЕТВЕРТИЙ ПРИНЦИП ІВМ.

З ВАЖАЮЧИ НА ХАРАКТЕР ВПЛИВУ РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ФАКТОРа (АКТИВУЮЧИЙ ЧИ ПРИГНІЧУЮЧИЙ), ПЕРЕДУМОВОЮ ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ МАЄ БУТИ ПОПЕРЕДНЯ ОЦІНКА ВЕГЕТАТИВНОЇ АКТИВНОСТІ ХВОРОГО (СИМПАТИЧНИ Й, АБО ПАРАСИМПАТИЧНИЙ РІВНІ).

 

П’ЯТИЙ ПРИНЦИП ІВМ.

В ІДНОВНА МЕДИЦИНА ВИМАГАЄ ВІД РЕАБІЛІТОЛОГІВ ПРОГНОЗУ ВЕГЕТАТИВНИХ НАСЛІДКІВ РЕАБІЛІТАЦІЙНОГО ВПЛИВУ. Ц Ю МОЖЛИВІСТЬ ПРЕДСТАВЛЯЄ НЕВІДОМА РАНІШЕ " Ф УНКЦІОНАЛЬНО-ВЕГЕТАТИВНА СИСТЕМА ЛЮДИНИ".

 

ШОСТИЙ ПРИНЦИП ІВМ.

ВІДНОВНИЙ РЕАБІЛІТАЦІЙ КОМПЛЕКС ПЕРЕДБАЧАЄ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧ-НУ ТА ТРУДОВУ РЕАБІЛІТАЦІЮ І ПОВИНЕН БУТИ спрямованим ЯК НА НАСЛІДКИ, ТАК І НА ПРИЧИНУ НЕОБХІДНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ.

ІЛЮСТРАЦІЯ ДО КУРСУ "ФУНКЦІОНАЛЬНА РЕАБІЛІТАЦІЯ

  Варіанти функціонально-вегетативиної діагностики…  
системна залежність при збудженій і пригніченій активності "легенів"
прилади, які працюють без використання зовнішніх джерел струму

ТЕПЕР КОРОТКО ОЗНАЙОМИМОСЯ З ПРОГРАМОЮ "ФІЗИЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ"…


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)