АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЖІНОЧА СТАТЕВА СИСТЕМА. ЯЄЧНИК. ЖІНОЧІ СТАТЕВІ ШЛЯХИ

Читайте также:
  1. Американская глобальная система.
  2. Банки и банковская система. Центральный банк, его функции
  3. БАНКІВСЬКА СИСТЕМА. ВИДИ БАНКІВ ТА ЇХ ФУНКЦІЇ. АКТИВИ ТА ПАСИВИ ЦЕНТРАЛЬНОГО БАНКУ
  4. Банковская система.
  5. Британская колониальная система.
  6. Восточная 7-ми чакровая энергетическая система.
  7. Дайте определение понятия “политическая сфера общества”, функционирующая как система. Каковы ее отличительные характеристики?
  8. Двигательный аппарат человека как биомеханическая система.
  9. ДЕНЕЖНАЯ СИСТЕМА. МЕЖДУНАРОДНЫЕ ВАЛЮТНЫЕ СИСТЕМЫ
  10. Денежный рынок. Банковская система. Денежно-кредитное регулирование. Налогово-бюджетная политика
  11. Дыхательная система.
  12. Ендокринна система.

 


 

На препараті яєчника, забарвленому гематоксиліном-еозином, визначається фолікул, в якому клітини фолікулярного епітелію розміщені в 1-2 шари і мають кубічну форму, навколо овоциту видно оболонку яскраво-червоного кольору. Назвіть цей фолікул.

A *Первинний

B Примордіальний

C Вторинний

D Зрілий

E Атретичний

Нормальна iмплантацiя зародка людини може бути тiльки при вiдповiднiй змiнi ендометрiю матки. Якi клiтини ендометрiю при цьому кiлькiсно збiльшуються?

A * Децидуальнi клiтини

B Макрофаги

C Ендотеліоцити

D Фiбробласти

E Нейрони

В кірковій речовині яєчника при гістологічному дослідженні визначаються зрілі третичні фолікули. В який період овогенезу вони утворилися?

A *Великого росту

B Малого росту.

C Дозрівання.

D Розмноження.

E Формування.

З метою ранньої діагностики вагітності досліджується сеча жінки. Наявність якого з гормонів буде вірогідно свідчити про вагітність?

A *Хоріонічний

B Естріол.

C Альдостерон.

D Тестостерон.

E Прогестерон.

Внаслідок запального процесу в маткових трубах затруднене переміщення зиготи. Який тип епітелію зазнав змін?

A *Одношаровий циліндричний миготливий

B Багатошаровий плоский незроговілий

C Одношаровий циліндричний облямований

D Одношаровий циліндричний залозистий

E Одношаровий багаторядний

При мікроскопічному дослідженні видаленого під час операції яєчника виявлені примордіальні та первинні фолікули, а також жовте тіло у стадії розквіту. У якій стадії оваріально-менструального циклу знаходяться органи жіночої статевої системи при даних структурних особливостях яєчника?

A *Пременструальній

B Менструальній

C Преовуляторній

D Постменструальній

E Овуляторній

Хворій, 35 років, з діагнозом безпліддя в гінекологічному відділенні зроблено діагностичну біопсію ендометрію. При мікроскопічному дослідженні з’ясувалося,що слизова оболонка з явищами набряку, маткові залози звивисті,заповнені густим секретом. Який гормон обумовлює такі зміни в ендометрії?

A *Прогестерон

B Естрогени

C Тестостерон

D Соматотропін

E АКТГ

Припинення кровотечі після пологів пов'язано з дією гормонів на структури матки. Який компонент стінки матки приймає у цьому найбільшу участь?

A *Серединний шар міометрію

B Ендометрій

C Внутрішній шар міометрію

D Поверхневий шар міометрію

E Периметрій

Гістологічна картина ендометрію має наступні характерні ознаки: потовщення, набряк, наявність звивистих залоз із розширеним просвітом, які секретують велику кількість слизу, мітози в клітинах не спостерігаються, у стромі наявні децидуальні клітини. Яка стадія менструального циклу відповідає описаній картині?

A *Секреторна (пременструальна).

B менструальна

C регенераторна

D проліферативна

E відносного спокою

При мікроскопічному дослідженні внутрішніх статевих жіночих органів, що видалені під час операції був знайдений ембріон побудований з двох бластомерів. Назвати місце його локалізації при умові нормального розвитку.

A * Маткова труба, близько ампульної частини

B Маткова труба, близько маткової частини

C Порожнина матки

D Черевна порожнина

E Яєчник

 

У жінки 40 років слаба родова діяльність обумовлена слабістю скоротливої здатності міометрію. Щоб допомогти їй, який гормональний препарат потрібно ввести?

A *Окситоцин

B Гідрокортизон

C Дексаметазон

D Альдостарон

E Преднізолон

В оваріально-менструальному циклі відбуваються зміни залоз ендометрію. До якого з означених нижче типiв вiдносятся залози ендометрiю?

A *Простих трубчастих нерозгалужених

B Простих трубчастих розгалужених

C Простих альвеолярних нерозгалужених

D Складних альвеолярних нерозгалужених

E Складних альвеолярно-трубчастих розгалужених

На мікропрепараті яєчника представлений округлий утвір, залозисті клітини якого містять ліпідні краплі. Визначте цю структуру.

A *Жовте тіло.

B Примордіальний фолікул.

C Первинний фолікул.

D Зрілий фолікул.

E Атретичне тіло

Припинення кровотечі після пологів пов'язано з дією оксітоцину на стінку матки. Яка оболонка органу реагує на дію цього препарату?

A *Міометрій

B Ендометрій

C Периметрій

D Параметрій

E Підслизова

2011-2001

 

В гістологічному препараті яєчника в кірковій речовині визначається фолікул, що має велику порожнину. Овоцит 1 порядку розташований в зоні яйценосного горбика, він оточений прозорою зоною та променистою короною. Визначте даний вид фолікула.

A *Третинний.

B Вторинний.

C Первинний.

D Атретичний.

E Примордіальний.

Збираючи анамнез у пацієнтки, лікар-гінеколог встановив факти декількох самовільних викиднів. З недостатністю якого статевого гормона це пов”язано?

A *Прогестерону

B Естрогенів

C Гонадокриніну

D Хоріонічного гонадотропіну

E Релаксину

 

При аналізі крові у жінки виявлено, що вміст гормонів прогестерону і естрогенів наближається до нижньої границі норми. В яку стадію циклу було взято аналіз крові?

A *Менструальну

B Постменструальну (фаза регенерації)

C Постменструальну (фаза проліферації)

D Фаза відносного спокою

E Пременструальну

 

Відомо, що під час вагітності гальмується процес молокоутворення, але посилюється ріст молочної залози та диференціація альвеол. Який вітамін сприяє підготовці залози до лактації?

A *Е

B С

C РР

D

E D

 

Після гінекологічної операції, хвора 32 років, почала скаржитися на неприємні відчуття, біль в нижній частині черева та виділення з піхви. Після обстеження встановлений діагноз - запалення внутрішньої оболонки матки. Яка оболонка постраждала?

A. *Endometrium

B. Myometrium

C. Perimetrium

D. Parametrium

E. Peritoneum

На фоні гормональних змін у пацієнтки порушився процес прикріплення бластоцисти до слизової оболонки матки. Недостатність синтезу якого гормону викликало такі зміни:

A. *Прогестерон

B. Естрадіол

C. Фолікулін

D. Тестостерон

E. Соматостатин

Відновлення ендометрію в постменструальну фазу залежить від нормального стану маточних залоз. До якого з означених нижче типiв вiдносятся залози ендометрiю?

A. *Простi трубчастi нерозгалуженi

B. Простi трубчастi розгалуженi

C. Простi альвеолярнi нерозгалуженi

D. Складнi альвеолярнi нерозгалуженi

E. Складнi альвеолярно-трубчастi розгалуженi


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)