АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розпал котла

Читайте также:
  1. Аварийные случаи останова котла
  2. Автомат питания котла
  3. БЛОЧНЫЙ ПУСК ПРЯМОТОЧНОГО КОТЛА С ТУРБИНОЙ
  4. Газоход котла.
  5. Данные об элементах котла, изготовленных из труб
  6. Дополнительное оборудование к котлам Ретра-3М
  7. Ескіз парового котла КВ 32/25, вид з верху.
  8. Зависимость основных показателей работы котла от режима его нагрузки.
  9. Исходные данные для гидравлического расчета котла
  10. Компоновка котла и особенности его работы
  11. Конструкция котла утилизатора ПГУ-450Т
  12. Коррозия металла внутренних поверхностей элементов котла

Розпалювання котлів повинен проводитися протягом часу, встановленого інструкцією з експлуатації заводу-виробника або адміністрацією, при слабкому вогні, зменшеній тязі, закритому паровому вентилі і відкритому запобіжному клапані або вентилі (крані) для випуску повітря. При розпаленні котла необхідно забезпечити рівномірний прогрів його частин і завчасно ввімкнути пристрій для підігріву води в нижньому барабані котла. Під часрозпалювання необхідно 2 - 3 рази провести періодичну продувку котла з нижніх точок для забезпечення рівномірного нагріву його частин. Застосування при розпаленні котла, працюючого на твердому паливі, легкозаймистих матеріалів (бензину, гасу, ін)не допускається.

При наявності у пароперегрівача котла пристрої для оберігання його елементів від перегріву при розпалюванні котла необхідно включати цей пристрій.

При наявності у водяного економайзера обвідного газоходу гарячі гази з котла слід спрямувати через цей газохід, закривши заслінки для пропускання газів через економайзер. Переводити гарячі гази на газохід економайзера слід після того, як встановиться регулярне живлення котла. За відсутності обвідного газоходу для попередження нагріву води в економайзері понад допустиму температури проводиться прокачування через економайзер води, спрямовується за сгонной лінії в бак або дренаж. Якщо котли мають водяні економайзери киплячого типу і рециркуляційні лінії, з'єднують водяне простір барабана з нижніми колекторами економайзера, то перед розпалюванням котла необхідно відкрити вентилі на цих лініях.

Пальник котла, працюючого на газоподібному паливі, слід запалювати наступним чином: внести в топку до гирла включається пальника запальник, подати газ, поволі відкрити

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011
засувку перед пальником і, стежачи за тим, щоб він загорівся одразу, тут же почати подачу повітря, потім збільшити подачу газу і повітря, одночасно регулюючи розрідження в топці і полум'я у пальники. Вилучити запальник з топки після одержання стійкого факела. Якщо до запалювання пальника полум'я запальника згасло, необхідно негайно припинити подачу газу в пальник, вийняти запальник з топки і провентилювати топку та газоходи протягом 10 - 15 хв. Тільки після цього можна приступити до повторного розпалу пальника. При наявності у котла декількох пальників запалювання їх проводити послідовно.

Якщо при розпаленні погаснуть всі або частина запалених пальників, слід негайно припинити подачу газу до них, вилучити з топки запальник і провентилювати топку та газоходи протягом 10 – 15 мін. Тільки після цього повторно запалити пальники. Запалюючи пальники, не слід стояти проти оглядових і растопочных люків,щоб не постраждати від випадково кинутого з топки полум'я. Обслуговуючий персонал повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту у відповідності з типовими галузевими

нормами.

Забороняється:

а) запалювати в топці згаслі пальника без попередньої

вентиляції топки і газоходів;

б) запалювати газовий факел від сусіднього пальника.

Запалювання топок котлів, обладнаних автоматикою, повинен

проводитися відповідно до місцевої виробничої

інструкцією.

При паровому розпиленні рідкого палива для запалювання

форсунки в топку вводиться палаючий розпалювальний факел, подається пар до форсунки, а потім паливо шляхом поступового

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011
відкриття вентиля.

Після займання палива слід, змінюючи подачу палива, пари і повітря, відрегулювати горіння. При механічному розпиленні рідкого палива необхідно після внесення в топку палаючого розпалювального факела або включення автоматики розпалювання відкрити повітряний шибер і, поволі відкриваючи вентиль, подати паливо форсунку. Після того, як паливо займеться, відрегулювати горіння.

Розпалювальний факел слід видалити з топки лише тоді, коли горіння стане стійким. Якщо паливо не загорілося, слід негайно припинити подачу його в форсунку, забрати з топки розпалювальний факел і провентилювати топку, газоходи і повітропроводи протягом 10 - 15 хв., встановити причину незагорания палива та усунути її. Тільки після цього можна знову приступити до запалення форсунки. При наявності у котла декількох форсунок запалювання їх проводити послідовно.

Якщо при розпаленні погаснуть всі працюючі форсунки, слід негайно припинити подачу в них палива, видалити з топки розпалювальні факели і провентилювати топку, димоходи, повітропроводи протягом 10 - 15 хв. при працюючому дымососе і вентиляторі. Після цього можна знову розпалювати форсунки. Якщо погасне частина працюючих форсунок, слід негайно припинити подачу палива в ці форсунки, а потім запалити за допомогою палаючого ручного розпалювального факела.

Розпалюючи форсунки, не слід стояти проти оглядових і растопочных люків, щоб не постраждати від випадкового викиду полум'я. Забороняється запалювати факел форсунки від розжареної кладки топки (без розпалювального факела).

Коли з відкритого запобіжного клапана або повітряного вентиля почне виходити пара, необхідно закрити запобіжний клапан або повітряний вентиль за пароперегрівачем.

Підтягування болтів, лазів, люків під час розпалювання котла повинно проводитися з великою обережністю, тільки справним ключем, без застосування подовжуючих важелів в присутності особи,

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
ХДМА.6.0701040.КП.011
відповідального за справний стан і безпечну експлуатацію котельні. Для котлів з робочим тиском до 6 кгс/кв. см підтягування болтів, лазів і люків допускається при тиску не більш 50% робочого тиску, від 6 до 60 кгс/кв. см - при тиску не більше 3 кгс/кв. см, понад 60 кгс/кв. см - при тиску не більш

5 кгс/кв. див.

При розпалюванні необхідно вести контроль за переміщенням елементів котла при тепловому розширенні за покажчиками переміщування (реперам).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)