АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Засмічення повітроочисника

ОР-9928:

1 - ковпачок; 2 - манжета; З - гофроване гніздо;

4 - поршень; 5 - прозорий корпус; 6 - клапан;

7 - камера; 8 - зворотна пружина;

9 - гумовий наконечник (сідло клапана);

10- присмоктувач

поділки шкали (рис. 5) на підставці картера маховика збігається мітка на фланці насоса; кожна поділка на шкалі відпові­дає 2° повороту колінчастого вала; послаблюють гайки кріплення
паливного насоса до підставки і провертають насос за годиннико­вою стрілкою (якщо кут виперед­ження подачі палива треба збільши­ти), затягують гайки кріплення паливного насоса і знову перевіря­-
ють кут початку подачі палива.

Діагностування системи подаван­ня і очищення повітря. Однією із скла­дових частин двигуна, що зберігають його від передчасного спрацюван­ня, є повітроочисник. Важли­вими параметрами технічного стану повітроочисника впускного тракту є міра забруднення повітроочис­ника і герметичність впускного повітряного тракту.

Забруднення повітроочисника контролюють за розрідженням у всмоктувальному колекторі з вико­ристанням сигналізатора забруднен­ня ОР-9928 (рис. 6), який можна встановити постійно у впускному колекторі.

Робота сигналізатора ґрунтуєть­ся на переміщенні його поршня за­лежно від тиску у всмоктувальному колекторі. Поява в оглядовому віконці зафарбованої в червоний колір частини поршня свідчить про максимальне забруднення повітро­очисника та необхідність очищен­ня і промивання фільтрувальних елементів.

Рис. 7. Схема пристрою для перевірки герметич­ності впускного повітряно­го тракту КИ-4870: 1 - корпус; 2 - скляна трубка; З - пробка; 4 - трубка при­єднувана; 5 - наконечник

Під час кожного технічного обслуговування, а також після роз­бирання повітроочисника потрібно перевірити відсутність нещільностей у місцях з'єднання повітроочис­ника і всього впускного тракту за допомогою рідинного індикатора КИ-4870(рис.7).Якщо в системі подавання повітря встановлено турбокомп­ресор, то слід перевірити тиск на­дування контрольним манометрич­ним пристроєм. Номінальний тиск надування дорівнює 50—60 КПа, мінімальний — 35 КПа. Справність ротора і підшипників турбокомпресора можна перевірити на слух за тривалістю його обертання (не менше як 30 с) після зупинення двигуна.

Повітряний фільтр періо­дично очищають і заправляють свіжою оливою. У разі значної запи­леності повітря повітроочисник промивають щодня, а оливу міняють в міру потреби і обов'язково в про­цесі сезонного обслуговування.

Двигун запускають після скла­дання фільтра через 10 — 15 хв, коли зайва олива стече із сітки фільтру­вального елемента.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)