АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обслуговування вузлів система живлення

Читайте также:
  1. E согласно механизму сотрудничества с системами фермента.
  2. II. Богословская система
  3. III. Лексика как система (8 часов)
  4. SCADA как система диспетчерского управления
  5. SCADA система Citect
  6. SCADA-система: назначение и функции
  7. SCADA: требования к системам верхнего уровня
  8. Shelter (разработчик USC) – система управления отелем, гостиницей, домов отдыха, пансионатов, санаториев
  9. VІ. Узагальнення і систематизація знань. Практична робота
  10. аблица 10. Строение клетки. Структурная система цитоплазмы
  11. Абсорбционный чиллер предназначен для получения холодной воды, которая в последующем может использоваться в качестве хладагента в системах кондиционирования.
  12. АВТОМАТИЗИРОВАННАЯ СИСТЕМА КОНТРОЛЯ ЭНЕРГОРЕСУРСОВ

Заправка машин паливом. При щоденному і періодичних ТО-1, ТО-2, ТО-3 визначають рівень палива в баках основного і пускового двигунів і, при необхідності, дозаправляють відстояним і профільтрованим паливом відпо­відний (табл.3).

Назва палива Температура повітря, 0 С.
Дизельне паливо марки Л(305-62) Вище 5
ДЛ(4749-49) Те ж
З(305-62) Від 5до 20
ДЗ(4749-49) Те ж
А(305-62) Нижче -20
ДА(4749-49) Нижче -30
Бензин А-76,або А-80 Всесезонно

 

Дизельне паливо потрібно відстоювати не менше 48 год. у спеціальних резервуарах. Це пояснюється тям, що під час транспортування та переливання паливо забруднюєть­ся різними домішками. При роботі трактора в його баці залишається не менше 20 л палива до наступної заправки. Під час тривалих стоянок, а взимку в кінці кожної зміни баки заправляють повністю, щоб запобігти появі конденсату. Потрапляння в бак води, снігу не допускається.

При відсутності в зимовий період палива необхідної марки використовують літні сорти палива з добавкою 25 % малопарафінного гасу (температура,- повітря до —20 0 С) або 50% гасу (температура повітря від —20 °С до —35°С). Суміш бензину з дизельним маслом для пускових двигунів готують завчасно для всіх тракторів, ретель­но перемішуючи, поки вона не стане однорідного кольору.

Під час заправки бензином треба слідкувати, щоб краплини його не потрапили на шкіру. Якщо ж це трапилося,слід ретельно змити їх теплою водою..,.

Після великої перерви у роботі суміш із паливного ба­ка пускового двигуна зливають у чисту ємкість, ретельно перемішують і знову заливають у бак.

Трактор заправляють відстояним і профільтрованим па­ливом, уважно стежачи, щоб у бак та інші агрегати систе­ми живлення не потрапили вода і пил. Не слід допускати перегрівання двигуна і тривалої роботи його на холостому ходу.

Обслуговування паливних баків, фільтрів тонкої та грубої очистки палива. При ТО-1 зливають відстій із фільтра "• грубої очистки палива, а при ТО-2 з паливних фільтрів паливногобака тракторів ЮМЗ-6, МТЗ-80, МТЗ-ІО0. перед цим очищають зовнішні поверхні корпусів і фільтрів.

Для зливання відстою палива з фільтрів грубої очистки відкручують пробку зливного отвору і стежать за цівкою.При появі чистого палива пробку закручують взятій зливають у спеціальну ємкість. При наявності у відстійнику великоїкількості води відстій зливають також з фільтра тонкої очистки палива. Для зливання відстою з фільтра тонкої очистка дизеля Д-240, Д-245, Д-65 Н відкручують пробну в корпусі фільтра і зливають відстій до появи чистого палива. З паливно­го бака дизеля зливають відстій при закритому витратно­му крані, для чого штуцер зливного крана відкручують на два — три оберти.

У дизелів СМД-14 НГ, СМД-18Н, А-41, відстій злива­ють з лівої секції, а праву промивають при максимальній частоті обертання колінчастого вала на холостому ходу ди­зеля. Двоходовий кран перемикача повертають на 90° проти ходу годинникової стрілки і встановлюють у позиції «Про­мивання». Викручують на кілька обертів запірний болт у лівій секції і зливають відстій до появи чистої цівки пали­ва, після чого його закручують. Викручують на кілька обертів запірний болт у правій секції фільтра і промива­ють до появи чистого палива, потім його закручують. Дво­ходовий кран перемикача повертають на 90° за годиннико­вою стрілкою у положення «Робота».

При ТО-3 промивають фільтри грубої очистки палива., У дизелів Д-240, Д-245 при цьому закривають кран палив­ного бака, знімають кільце і стакан фільтра, викручують фільтруючий елемент і знімають розподільник, промивають деталі в дизельному паливі капроновою щіткою.

Після промивання фільтр збирають у зворотному по рядку. Далі відкривають кран паливного бака і прокачують паливо насосом ручної підкачки до повного видален­ня повітря з системи.

Порядок промивання фільтрів грубої очистки палива ди­зелів СМД-14НГ, СМД-18Н, А-41, Д-240, Д-245 однаковий.

Видалення повітря із системи паливоподачі. Щоб вида­лити повітря з системи живлення, за допомогою насоса ручного підкачування нагнітають паливо, викручують на 2—3 оберти пробку і видаляють повітря з корпуса насоса. Потім закручують пробку, відкривають кран випуску по­вітря з фільтра тонкої очистки палива і за допомогою насоса прокачують паливо до появи безперервної цівки.

Для промивання паливного бака дизеля закривають витратний кран і відкривають зливний. Зливають з бака спочатку відстій (в окрему посудину), а потім і все паливо. Від'єднують від бака всі паливопроводи, знімають його з трактора, викручують крани, замість них ставлять проб­ки. Для промивання бака в нього заливають дизельне па­ливо і збовтують, потім виливають. Повторюють цю опе­рацію доти, поки паливо не буде чистим. Далі промивають у дизельному паливі крани, пробку паливного бака, а та­кож наконечники паливопроводів, які потім протирають насухо. Ставлять крани на місце і приєднують паливопро­води. Кріплять бак на трактор і заповнюють його відстояним і профільтрованим паливом,потім

видаляють повітря з системи живлення.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)