АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Врослі нігті

Читайте также:
  1. Cтопа людини
  2. E Staphylococcus saprophyticus
  3. I. Інфекційні захворювання
  4. А. Багатошаровий зроговілий епітелій
  5. Визначення
  6. Вірус простого герпесу.
  7. День Святого Валентина
  8. Деякі переваги спортивного взуття
  9. Ефірне масло Жасмину
  10. Ефірне масло Лаванди
  11. З віком шкіра людини має зморшки та складки. Зміни у яких структурах головним чином викликають цей стан?

1. Причини і профілактика

Врослий ніготь - дуже поширений недуга, у якого можуть бути дві причини:

Перша - надмірна опуклість нігтя, тобто сама форма нігтя може сприяти цьому, таким чином створюються умови для впровадження країв нігтів пластини в м'які тканини нігтьового ложа.

Друга причина - взуття на високих підборах з вузьким носком, в результаті чого на бічні краї нігтьової пластини робиться сильна стискаюча дія, від якої особливо страждає великий палець. Шкірні складки нігтьового ложа притискаються до нігтя, і від цього він заглиблюється в м'які тканини. Такий процес може супроводжуватися почервонінням шкіри навколо нігтя, запаленням, інфекцією,і звичайно, болем.

Для профілактики врослого нігтя слід надавати нігтям ніг правильну форму. Оптимально створити форму близьку до квадрата з легким заокругленням, в той же час не слід робити ніготь круглим. Ідеальним є вигин спеціальних кусачок для педикюру. Крім цього важливо, щоб край нігтя великого пальця злегка прикривав його подушечку, а отже, не намагайтеся повністю обпилювати вільний край нігтя. Всі інші варіанти - округла, занадто квадратна форма, необроблені кути - створюють умови для вростання нігтів.

У майстра або лікаря завжди є можливість припустити виникнення стану врослого нігтя за таким анатомічним поєднанням нігтьової пластини та навколишніх м'яких тканин, коли велика подушечка великого пальця з рожевою і дуже тонкою шкірою поєднується з міцним, товстим, але невеликого розміру нігтем з вираженим С-вигином. Такі клієнти довгий час не підозрюють, що їм може загрожувати вростання нігтів. Завдання фахівця вміти передбачити це і рекомендувати відповідну профілактику Травми матриксу, серйозні інфекції, авітаміноз і внутрішні захворювання можуть також згодом призвести до вростання нігтів.

Механізм вростання

Як же починає вростати ніготь?

Найбільш визнаним є твердження того, що навіть при незначній деформації матриксу через постійне навантаження на будь-яку точку, частина відрослого нігтя починає проростати в шкіру нігтьових валиків. Якщо ніготь не має достатнього опору з боку нігтьових валиків і піддається будь-якому навантаженню ззовні, як правило це веде до стану врослого нігтя.

Як же бути спеціалісту з педикюру в банальних неускладнених випадках? Адже клієнти, які роками знайомі з вростанням нігтів, звикли звертатися по допомогу в салон.

Методи лікування врослого нігтів

Одразу слід зазначити, що при дуже глибокому або гакоподібному вростанню нігтів, при наявності інфікування або запалення, надання допомоги не знаходиться в компетенції майстра з педикюру. У цих випадках доцільно направити клієнта до лікаря. Ваше завдання - видалити врослу частину нігтя, заподіявши найменшу біль клієнту і, по можливості, не травмуючи м'які тканини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)