АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Масаж ніг і стопи

Читайте также:
  1. V.їИзготовление стопинов, филитей и зажигательных замазок
  2. Визначення форми стопи
  3. Деформації підйому стопи
  4. Жанр дистопии (роман Т. Толстой «Кысь»)
  5. Непрямий масаж серця.
  6. Скільки повинно бути натискань і вдувань за хвилину при проведенні зовнішнього масажу серця?
  7. Статические деформации стоп. Виды плоскостопия. Принципы диагностики и лечения
  8. Стопин .
  9. Эго — это айсберг. Растопи его.

ВАЖЛИВО: Масаж протипоказаний при тріщинах шкіри стоп, ранах або набряках!

Рухи при масажі повинні бути сильними і рівномірними. Стопа повинна постійно щільно утримуватися в руках. Масажувати потрібно енергійними рухами у напрямку до серця. Легкі погладжування можна виробляти і в протилежному напрямку. Під час масажу клієнт повинен розслабитися і прийняти зручну позу. Рекомендується також спокійна музика та ароматерапія.

Рефлекторний масаж стопи. 1.Огляд стопи. Перший контакт з клієнтом дає корисні відомості про стан і колір його шкіри. Температуру стоп масажист може визначити, поклавши руки на обидві стопи клієнта. Якщо стопи гарячі, це може вказати на наявний запальний процес, якщо стопи холодні - можливо, це ознака недостатнього кровообігу або енергетичного дисбалансу.

Рефлексологія - це наука, що вивчає біологічно активні точки стопи і їх рефлекторні зв'язки з усім організмом людини. Такий спосіб впливу використовується для досягнення наступних цілей:

- зняття стресу і напруги;

- поліпшення кровообігу і лімфотоку;

- регуляції нервових імпульсів.

Кожна стопа відображає відповідну їй половину тіла. Ліва, жіноча «інь»-відповідає за емоційні переживання. Права, чоловіче, «ян» несе відповідальність за активну діяльність людини. За біологічно- активними точками стопи можна виявити слабкі зони - хворі або з функціональними порушеннями органи. Дані точки слід стимулювати натискаючими рухами за годинниковою стрілкою. Напружені точки масажують проти годинникової стрілки.

Техніка масажу:

1. Перед початком рефлекторного масажу стоп зробіть клієнту теплу ванну для ніг. Тривалість процедури 10 хв.

2. Покладіть руки на обидві стопи клієнта, щоб встановити з ним контакт. Клієнт напівлежить на стегнах, майстер сидить на стільці перед клієнтом.

3. Почніть масаж з лівої ноги, де знаходиться зона проекції серця. Широкими, обхоплюючими, але поверхневими масажними рухами спускайтеся вниз до щиколотки.

4. Обійдіть щиколотку круговими рухами.

5. Легкими масажними рухами спускайтеся вниз до задньої сторони ікри, щоб перейти до масажу області ахіллового сухожилля.

6. Розтягування ахіллового сухожилля слід робити дуже м'яко. Відкиньте корпус, щоб використовувати вагу власного тіла, підсилюючи розтягання.

7. Починати масаж різних рефлекторних зон слід з точки, яка відповідає одночасно за область нирок і сонячного сплетіння. Вона називається «вируючим джерелом». Зробіть від 3 до 5 середніх, однакових за силою натисненні. Ця зона може бути дуже чутливою - особливо у клієнтів, що знаходяться в стані стресу. Тому постарайтеся, щоб натискання були безболісними. Виконуйте масаж двома великими пальцями і для посилення ефекту нахиляйтеся вперед, використовуючи вагу власного тіла.

Прийоми витягування пальців ніг для видалення надлишкової енергії.

8. Почніть з мізинця. Зробіть захоплення з тильного боку, притискаючи зверху великим пальцем.

9. Продовжуйте цей ж рух у повітрі, - таким чином ви впливаєте і на енергетичну зону.

10. Виконайте те ж саме і з іншими пальцями ноги.

11. Виконайте послідовні натискання на подушечки 5, 4, 3, 2 пальців ніг.

12. Промасажуйте зону гіпофіза, що знаходиться на великому пальці ноги. Подушечкою великого пальця руки виконайте тривале натискання. Іншою рукою зафіксуйте п'яту клієнта.

13. Виконайте погладжуючі рухи міжплесневих проміжків. Підніміться від основи пальців нагору, до гомілковостопного суглоба. Такий масажний прийом, сприяє поліпшенню лімфотоку.

14. Кругові рухи долонею по верхній частині стопи дозволяють впливати на зону грудної клітини і легенів.

15. Виконайте кругові натискаючі рухи великим пальцем руки над зовнішньою щиколоткою. Ця зона відповідає лімфатичної системи. Рухи при виконанні такого прийому повинні бути дуже легкими.

16. Натискання великим пальцем руки під зовнішньою щиколоткою. Ця зона відповідає області малого тазу, яєчників у жінок і яєчок у чоловіків.

17. Виконайте ті ж рухи під внутрішньою щиколоткою, ця зона відповідає матці у жінок і передміхурової залозі у чоловіків.

18. Кругові стабільні натискання в центральній частині п'яти, відповідає нижнім кінцівкам. Щоб виконати більш інтенсивне натискання, іншою рукою фіксуйте п'яту.

19. Масаж точки, розташованої в основі великого пальця ноги і відповідного початкового відділу травного та дихального апаратів.

Масаж точок, відповідних відділів хребта.

20 Починати масаж слід з зони, що відповідає шийному відділу хребта.

21. Продовжуйте масаж, впливаючи на зону спини.

22. Промасажуйте точку під внутрішньою щиколоткою. Вона відповідає зоні попереку.

23. Промасажуйте зону шлунка. Зробіть масаж зони серця.

24. Промасажуйте зону області лівого плеча.

25. Опрацювати зону нирки.

26. Промасажуйте відрізок від зони нирки до області проекції сечового міхура.

27. Вкінці процедури зробіть легкі масажні рухи по всій лівій стопі. Тепер переходьте до правої стопи. Виконуйте ті ж прийоми масажу.

Масаж зони товстої кишки.

28. Почніть з правої стопи і обробіть зону висхідної ободової кишки.

29. Промасажуйте зону поперечної ободової кишки спочатку на правій стопі, потім на лівій стопі.

30. На закінчення зробіть масаж зони низхідної ободової кишки на лівій стопі.

31. Виконайте заключний масажний прийом одночасно для обох стоп: долоні масажиста знаходяться в енергетичному контакті з підошвами обох стоп клієнта протягом кількох секунд, потім долоні слід повільно прибрати.

SPA - педикюр це останнє досягнення в області подологіі. Ця процедура поєднує в собі корисне (косметичний підхід) і приємне (SPA-філософію). Першість за SPA - педикюру належить індустрії краси США, тому що саме вони і стали авторами цієї нової і унікальної процедури. Дуже популярна й приємна процедура препаратного SPA - педикюру, в якому "всю роботу виконують" фруктові кислоти: і мозолі усувають, і шкіру на п'ятах пом'якшують до "дитячої" м'якості. Найголовніше, всі препарати натуральні. Причому сама процедура відомості мозолів не завдасть вам хворобливих відчуттів, і при цьому вона дуже ефективна. І якщо після звичайного педикюру через 1-2 тижні ноги знову "заростають", то препаратний метод дозволить згадати про подальшу їх обробці тільки через 3-4 тижні.

Методика виконання SPA - педикюру

1. Якщо це необхідно, то знімаємо залишки старого лаку

2. Виробляємо розм'якшення шкіри ніг за допомогою препаратів, які пом'якшують, зволожують, дезодорують і дезінфікують шкіру ніг

3. Поверхневий пілінг шкіри. На цьому етапі відбувається м'який поверхневий пілінг і зволоження шкіри ніг

4. Видалення мозолів за допомогою спеціальних сироваток

5. Глибокий пілінг за допомогою скрабів допоможуть видалити натоптиші без застосування лез

6. Педикюр пальців ніг

7. Зволоження. На цьому етапі застосовується маска для шкіри ніг, яка наноситься на 5 - 10 хвилин. За рахунок вхідних компонентів відбувається пом'якшення, зволоження, зняття втоми і болю ніг

8. Масаж ніг. Проводиться протягом 10 - 15 міну

9. Нанесення на шкіру препарату, що пом'якшує шкіру стоп, запобігаючи появі тріщин, мозолів і сухості ступень ніг, пом'якшує, захищає і зволожує знову утворилася молоду шкіру

10. При бажанні можна покрити нігті кольоровим лаком

Переваги SPA - педикюру

SPA-педикюр - елітний догляд, що дозволяє добитися чудового результату при будь-якому стані шкіри ніг. Унікальна колекція препаратів містить високоякісні компоненти для пом'якшення і зволоження. Наявність у складі засобів, що містять морської альфаоксікіслотний комплекс і морські солі, дозволяє безболісно видаляти мозолі і суху шкіру. Багаті мінералами водорості, ароматерапевтичний масла та рослинні екстракти є основою для живлення шкіри ніг і надання їм воістину дитячої м'якості

* SPA-педикюр - це не просто педикюр нового покоління. Це - райська насолода, спробуйте, і ви не пошкодуєте


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)