АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ринковий механізм. Попит і пропозиція. Ринкова рівновага. Ринкова ціна

Читайте также:
  1. А) Ринкова
  2. Аналіз попиту
  3. Б) за умови нееластичного попиту
  4. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага та механізм її досягнення
  5. Висновки і пропозиція.
  6. Відомо, що попит на товар повільно зростає, прибуток від реалізації або відсутній, або незначний наприкінці періоду. На якому етапі життєвого циклу знаходиться товар?
  7. Еластичність попиту за доходом
  8. Еластичність попиту за ціною
  9. Еластичність попиту: сутність, види, розрахунки, застосування.
  10. Закрита ринкова Ек. Система
  11. Зміна попиту
  12. ІНВЕСТИЦІЇ ТА ЇХ ВИЗНАЧНИКИ. ЧИСТІ І ВАЛОВІ ІНВЕСТИЦІЇ. КРИВА ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПОПИТУ

 

Ринковий механізм - це тенденція ціни на вільному ринку змінюватися доти, доки ринок не досягне рівноваги (тобто доки пропозиція й попит не зрівняються).

Як працює ринковий механізм? Щоб відповісти на це питання, необхідно розглянути його складові елементи, їх чотири. Це попит, пропозиція, ринкова ціна і конкуренція.

Крива попиту показує від'ємну пропорційну залежність між ціною Р(Price) і кількістю товару Q (Quantity), яку покупець бажає і може купити.

Закон попиту - це закон, який стверджує, що по мірі того, як ціна на товар підвищується, кількість товару, на який пред'явлено попит, зменшується і навпаки (при інших незмінних умовах).

Залежність попиту від ціни

Загальновизнане визначення кривої попиту D походить від першої літери англійського слова Demand (попит).

Ціна (незалежна змінна) відкладається на осі ординат, попит (залежна змінна) — на осі абсцис.

Крива попиту має від'ємний нахил. Це означає, що чи» нижча ціна товару, тим більша його кількість може бути куплена покупцями, і навпаки

Крива попиту (D) - це крива, яка при інших незмінних умовах показує взаємозв'язок між ціною і кількістю купленого товару. Крива попиту показує, яку кількість товару готові придбати покупці за різними цінами в даний час.

Попит - це кількість товарів окремого типу, які покупець може і бажає придбати при визначеному рівні цін на них.

Функція попиту — функція, що визначає величину попиту в залежності від факторів, що впливають на нього.

Попит - це платоспроможна потреба населення або сума грошей, яку покупці можуть і мають намір заплатити за певний період часу в конкретному місці.

Попит окремого споживача на товар називається індивідуальним попитом.

Ринковий попит - це сума всіх індивідуальних попитів при кожному значенні ціни.

На зміну попиту мають вплив цінові і нецінові фактори.

Ціновий фактор - це вплив зростання чи зменшення цін на товари, на величину попиту.

Неціновий фактор - це якість товару, доходи населення, смаки і уподобання або дефіцит, або пропонування великої кількості товару; очікування майбутніх економічних змін, доступність товару споживачам.

Закон попиту - це закон, який передбачає, що із зростанням ціни на товар зменшується кількість товару, яку хоче придбати населення, а із зменшенням ціни на товар. То кількість товару, що купується населенням, зростає.

Геометричне зміна попиту (його збільшення чи зменшен­ня) відображається переміщенням кривої попиту D вправо (D2 збільшується) чи вліво (D1 зменшується).

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)