АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

В. Гіперліпопротеїнемія V типу

Читайте также:
  1. Вуглеводний обмін
  2. Жировий обмін

С. Гіперліпопротеїнемія ІІІ типу

D. Гіперліпопротеїнемія ІV типу

Е. Гіперліпопротеїнемія ІІ б типу

 

93. (М,С,Ф) Внаслідок тривалого вживання жирної їжі в хворого розвинулась аліментарна гіперліпемія, яка головним чином може бути наслідком підвищення вмісту:

A. Фосфоліпідів

B. Холестерину

C. Гліколіпідів

D. Хіломікронів

E. Тригліцеридів

 

94. (Ф) Після надходження жирів в організм відбувається їх перетравлювання та всмоктування у кишечнику. Які продукти гідролізу жирів усмоктуються в кишці?

А. Ліпопротеїди

B. Амінокислоти

C. Поліпептиди

D. Моносахариди

E. Гліцерин, жирні кислоти

 

95. (М,С,Ф) Хворий після прийому жирної їжі відчуває: нудоту, млявість, з часом з’явилися ознаки стеатореї. Аналіз крові: холестерин – 9,2 ммоль/л, реакція сечі на жовчні кислоти позитивна. Причиною такого стану є нестача:

A. Жовчних кислот

B. Тригліцеридів

C. Жирних кислот

D. Фосфоліпідів

E. Хіломікронів

 

96. (Ф) Жири є найціннішим енергетичним матеріалом для організму. Який основний шлях перетворення жирних кислот в мітохондріях клітин?

A. Відновлення

B. Декарбоксилювання

C. b-Окислення

D. a-Окислення

E. g-Окислення

 

97. (М,С) При цукровому діабеті та голодуванні в крові збільшується вміст ацетонових тіл, які використовуються як енергетичний матеріал. Назвіть речовину, з якої вони синтезуються:

A. Цитрат

B. Ацетил-КоА

C. Сукциніл-КоА

D. a-Кетоглутарат

E. Малат

 

98. (Ф) Для перетравлення жирної їжі необхідна участь одного з травних секретів. Який з перерахованих нижче секретів бере участь в емульгуванні жирів?

A. Слина

B. Кишковий сік

C. Панкреатичний сік

D. Жовч

E. Шлунковий сік

 

99. (М,С,Ф) При обстеженні хворого з ознаками атеросклерозу в крові виявлено значне зниження ЛПВГ, підвищення ЛПНГ, концентрація холестерину 11 мМ/л. Зниження активності якого ферменту є найбільш вірогідною причиною таких змін?

A. Ліпопротеїнліпази крові

B. Тканинних ліпаз

C. Панкреатичних фосфоліпаз

D. Холестеролестерази

E. Лецитинхолестеринацилтрансферази

 

100. (М,С,Ф) За лабораторного обстеження крові хворого, взятої натще, виявлено, що сироватка має білуватий колір, вміст загальних ліпідів – 20 г/л, холестерину – 9 мМ/л. Після центрифугування сироватки на поверхні утворюється біла плівка, що дозволяє припустити збільшення в крові хіломікронів. Зниження активності якого ферменту може спричинити таке явище?

A. Ліпази підшлункової залози

B. Панкреатичних фосфоліпаз

C. Лецитинхолестеринацилтрансферази

D. Ліпази жирової тканини

E. Ліпопротеїнліпази крові

 

101. (М,С,Ф) Скарги та об’єктивні дані дозволяють припустити наявність у хворого запального процесу в жовчному міхурі, порушення колоїдних властивостей жовчі, ймовірність утворення жовчних каменів. Що може головним чином спричинити їх утворення?

A. Урати

B. Оксалати

C. Хлориди

D. Фосфати

E. Холестерол

 

102. (Ф) Визначте, які з перерахованих порушень жирового обміну відбуваються в жировій тканині:

A. Ожиріння

B. Стеаторея

C. Кетоз

D. Ретенційна гіперліпемія

E. Жирова інфільтрація печінки

 

103. (М,С,Ф) В процесі метаболізму в організмі людини виникають активні форми кисню, у тому числі супероксидний аніон-радикал О2-. Цей аніон інактивується іонами водню (Н+) за допомогою ферменту:

A. Каталази

B. Пероксидази

C. Глутатіонпероксидази

D. Глутатіонредуктази

E. Супероксиддисмутази

 

104. (М,С,Ф) Посилення пероксидного окиснення ліпідів та біополімерів є одним із основних механізмів пошкодження структури та функції клітинних мембран і загибелі клітини. Причиною цього є:

А. Гіповітаміноз В1

B. Гіпервітаміноз В1

C. Гіповітаміноз В12

D. Гіпервітаміноз В12

E. Гіповітаміноз Е

 

105. (М,С,Ф) В процесі лікування парадонтозу застосовують антиоксиданти природного та штучного походження. Вкажіть, яка з наведених природних сполук використовується в якості антиоксидантного засобу?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)