АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготувала Гірєва Олександра

Читайте также:
  1. Лірика Миколи Вороного та Олександра Олеся
  2. Підготувала Кудлай Ірина

 

В рамках програми Всеукраїнської школи управлінської майстерності «Реалізація проекту «Делегати дитячих прав», лідери України мали можливість зустрітися із заступником міністра освіти України Борисом Михайловичем Жебровським. Ви не повірите: обговорення складних, хвилюючих тем відбувалось вільно та невимушено! Борис Михайлович – справжній дипломат, навіть свою бесіду розпочав із питання, що стало для нас дещо проблемним: «А що для нас є лідерство? Гра дорослих чи ілюзія власної самостійності?». Звичайно, ми в свою чергу, як справжні лідери, відповіли, що лідерство, учнівське самоврядування для кожного з нас, – неоціненний досвід, який ми набуваємо тут – у школі управлінської майстерності, в своїх областях, заради якого прокладаємо весь свій непростий шлях роботи, аби пронести його крізь серця інших, небайдужих людей, виховати в собі та в них справжніх лідерів, адже цей скарб ми зможемо застосувати на протязі всього свого життя.

Продовжив Борис Михайлович риторичним запитанням – «Хто в суспільстві, на нашу думку, відповідає за виховання дитини?». Більшість лідерів відповіли, – що батьки, адже вони є нашими найпершими вчителями, наставниками, нашою підтримкою. Сам Борис Михайлович тримається іншої думки, спираючись на давно вживане висловлювання, яке стало своєрідним стереотипом: «За двадцять років незалежності все змінилось у суспільстві, - говорить міністр, - колективна відповідальність змінилась індивідуальною». Але він, все ж таки, вважає, що саме школа – єдиний вихователь справжньої людини, «адже саме з школи починається наша дорога в світле майбутнє та зустріч проходила на вільних засадах.

Досить цікавою для нас – лідерів, стала тема обговорення «гострих кутів», а також пояснення відомої української народної приказки «Моя хата з краю». Думка знову розбіглась. Звісно, як вважав би кожен сучасний українець, відповідь на продовження приказки стала: «Я нічого не знаю». Борис Михайлович спростував цю думку, покладаючись на праці істориків - дослідників трипільської культури. Пояснення виявилось досить неочікуваними, але неймовірно цікавими. Та людина, яка каже, що її хата з краю, означає, що вона перша зустріне ворога, стане на сторону захисту своєї домівки та свого краю, і в жодному разі, не виявиться байдужою.
«Я не граюсь. Я реалізовую свої дитячі мрії» - девіз Бориса Михайловича.

Результатом зустрічі в Міністерстві освіти і науки із заступником міністра освіти Борисом Михайловичем Жебровським стало підписання Меморандуму про співпрацю лідерів органів учнівського самоврядування і лідерів професійних технічних навчальних закладів.

Наступного дня в Палаці молоді на юнацтва відбулась зустріч із уповноваженою з прав людини Валерією Володимирівною Лутковською.
У своєму виступі Валерія Володимирівна акцентувала увагу на створення та розробку нових проектів:

· Покращення діалогу з урядовим суспільством;

· Запровадження посади віце - омбудсмена, які самостійно будуть вирішувати питання певної галузі захисту прав;

· Питання імпривенції;

· Розробка системи «Омбудсмен +» та школи регіонального омбудсмена:

1. Волонтерство;

2. Моніторингові візити;

· Захист соціально-економічних, гуманітарних прав;

· Захист персональних даних.

Виступ Валерії Володимирівни доповнила інформація про співпрацю із Вінницькими омбудсменами, із якими в минулому 2012-2013 навчальному році було проведено спільну, плідну працю, яка дала позитивні результати.
На зустрічі було задано безліч хвилюючих проблемних питань, таких як: захист особистих прав дітей у школі, питання так званого булінгу; проблема ущемлення прав дітей вчителями та іншими працівниками, повноваження шкільного омбудсмена, на які Валерія Володимирівна дала змістовні відповіді.
Світовою проблемою Валерія Володимирівна визначила незнання людьми своїх особистих, соціальних прав. Головним завданням кожного омбудсмена, на думку уповноваженої з прав людини Валерії Лутковської, є виявлення системної проблеми захисту прав дитини та вирішення її усіма можливими способами: передачі її на розгляд на педагогічних радах, батьківських зборах. В свою чергу, Валерія Володимирівна пообіцяла надати підтримку міському самоврядуванню у вирішенні систематичних проблем на державному рівні.

Отже, я вважаю, зустріч з такими людьми ще більше націлила нас на постійне прагнення до самовдосконалення та визначила подальші орієнтири в напрямку розвитку лідерського руху, учнівського самоврядування.

 

Підготувала Пархоменко Анастасія

Не дивлячись на всю серйозність Школи управлінської майстерності в нас був час і розважитися. Увечері 28 та 29 жовтня після вечері була розважальна шоу програма, яку проводили лідери та координатори Харківської області та міста Севастополь. У перший вечір нас розважала Харківська область. Щоб більше роззнайомитись учнівським делегатам один з одним вони дали можливість показати кожному свій талант. Із кожної області було багато творчо обдарованих лідерів, і ми було не винятком, а навпаки найяскравішими на цьому вечорі. Наша Криворізька лідерка Гірєва Олександра вразила всіх учасників дійства яскравою та енергійною піснею Bon Jovi – It's My Life. Ну а я, як кореспондент фотографувала та знімала все це на відео. Не зважаючи на втомленість у нас були ще сили і танцювати на дискотеці, яка на жаль пролетіла дуже швидко.

А наступного вечора нас розважали лідери Севастополя, які провела таку шоу-програму «Стартінейджер». Вони розподілили області на 6 груп, які потім змагалися між собою. Ми були в команді з Вінницею. Кожній команді давалося 2 хвилинки, щоб продемонструвати свої танцювальні здібності, після виступу кожної з команд оплесками вирішувалось, яка команда проходить далі. Врешті-решт перемогу отримали хлопці Чернігівської та Миколаївської областей. А після Батлу знову була палка дискотека, фінал якої прикрасив виступ нашого Уманця Миколи, який грав на гітарі і Кудлай Ірини, яка співала пісню Adele- Rolling in the deep. Це були найпалкіші, найяскравіші моменти Школи управлінської майстерності.

Але найзахоплюючою була Екскурсія до Сесійного будинку Верховної Ради України. Яка проходила вже в останній день перед підведенням підсумків. Екскурсія включала в себе знайомство з приміщеннями Верховної Ради України та організацією роботи парламенту. Ми дізналися та бачили на власні очі, де засідають депутати та президент України, та мали змогу навіть посидіти на їхніх місцях і помріяти, що вже через невеликий проміжок часу, тут будемо засідати і ми. Екскурсовод висвітив перед нами сторінки історії становлення та розвитку українського парламентаризму, законодавчий процес, сьогодення українського парламенту та архітектурну спадщину Верховної Ради України.
Нажаль не дозволялося фотографуватися в найголовнішому залі засідань, яке ми найчастіше бачимо по телебаченню, тому що це конфіденційна інформація, тому те, що ми бачили там, залишилося тільки в наших спогадах. Але найбільше в цьому головному залі засідань нас вразила люстра, яка величезних розмірів, має чотири тони ваги і зроблена зі справжнього кришталю.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)