АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготувала Кудлай Ірина

Читайте также:
  1. Мельник Ірина Вікторівна,
  2. Підготувала Гірєва Олександра

Делегати дитячих прав

(щодо участі делегації лідерів Кривого Рогу у Всеукраїнській школі управлінської майстерності)

Підготувала Кудлай Ірина

Мене звуть Ірина і ми разом із колегами-делегатами Уманцем Миколою, Пархоменко Анастасією, Гірєвою Олександрою з 28 по 30 жовтня була у м. Києві на Всеукраїнській школі управлінської майстерності для лідерів учнівського самоврядування. У заході взяли участь 24 делегації з 23 областей України (), а також з міста Севастополь. Ми представляли Дніпропетровську область.

Тема заходу - «Реалізація проекту «Делегати дитячих прав». Метою заходу було скласти План роботи Всеукраїнської Ради Старшокласників на 2014 н.р. і внести до нього проекти, розроблені лідерами, а також досвідом між органами учнівського самоврядування України.

28 жовтня з 12:00 до 13:00 проходило відкриття Всеукраїнської школи управлінської майстерності і пленарне засідання. З початком роботи всіх привітала і побажала гарного настрою координатор Всеукраїнської ради старшокласників, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, вихованню та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Світлана Володимирівна Бут.

На особливу увагу у рамках пленарної частини заслуговує робота обласної ради дітей Київщини та Чернівецької області, котрі поділилися досвідом у створенні дитячої громадської приймальні. Також цікавою інформацією поділився Солом’янський район Київщини, який розповів про роботу дискусійного клубу «Незалежність – вибір сильних». Сумська область зацікавила делегатів проектом «Діти дітям», метою якого була допомога дівчатам із жіночої колонії, а фінальним заходом проекту став показ мод презентація виробів дівчат, що дало їм шанс в майбутньому влаштуватися на роботу кравчинями після виходу із колонії. Вінницька область продемонструвала досвід роботи омбудсменів.

Для того, аби більше поринути у світ захисту прав дітей, було організовано два чудові інтерактивні заходи.

29 жовтня об 11.30 в Київському Палаці дітей та юнацтва розпочалась інтелектуально-розважальна гра «Правовий всеобуч», яка тривала до 13.00. У грі взяло участь 8 команд. Дніпропетровська область об’єдналася із Запорізькою. Завданнями гри було: відповідати на питання, шукати правопорушення, розігрквати правові ситуації.

Підсумки гри підводилися вже наступного дня.

А от з 15.00 до 17.00 ми взяли участь у правовому квесті. Області поділили на 9 команд. Дніпропетровська область була разом із Вінницькою. А разом - це команда «Віннопетровськ». Таку назву ми вигадали у першому конкурсі. Як і в кожному квесті на нас чекала захоплююча подорож по 10 станціям, на яких треба було виконувати різні завдання. До речі, квест проходив також у Київському Палаці дітей та юнацтва.

Йшла запекла боротьба. Ми відповідали на питання, розшифровували ребуси, малювали, танцювали, показували пантоміму, розставляли події у хронологічній послідовності, відгадували загадки. І все це для того, аби на кожній пройденій станції нам видавали частинки вислову. Склавши всі частинки ми отримали: «Правом є мистецтво справедливості та добра».

На фінальній станції «Віннопетровськ» повинен був креативно презентувати цей вислів. За це завдання ми отримали максимум балів.

У квесті ми зайняли IV місце, та не зважаючи на це стали улюбленцями глядачів завдяки нашій креативній презентації, а також винесли для себе багато цікавої інформації та досвіду. На закритті ШУМу всі отримали грамоти за участь у заходах та сертифікати учасникув Всеукраїнської школи управлінської майстерності.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)