АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Каштан їстівнИЙ

Читайте также:
  1. Лугово-каштановые почвы.

ВИКОРИСТАННЯ В НАРОДНІЙ МЕДИЦИНІ

У народній медицині використовуються всі частини їстівного каштана в вигляді відварів або настоїв. Вони надають ранозагоювальну і в'яжучу дію, сприяють загоєнню опіків. За допомогою настоїв квіток, насіння і кори лікують ревматичні захворювання, знімають температуру. Зовнішньо застосовують відвар з плодів, який допомагає при наривах і фурункульозі. Спиртова настоянка з висушених квіток - прекрасний засіб при катарі сечового міхура або хронічної дизентерії.

При захворюваннях бронхів рекомендують настій листя і відвар з сухих горіхів, також свіже листя допомагають при коклюші. При шлунково-кишкових захворюваннях, носових кровотечах і хворобах нирок використовують кору і плоди каштана.

ЗМІСТ

1. Каштан кінський:

1.1. Лікувальні властивості;

1.2. Застосування в медицині.

2. Каштан їстівний:

2.1. Корисні властивості;

2.2. Використання у народній медицині.

 

 

каштан їстівнИЙ

корисні властивості

Крім кінського каштана існує каштан їстівний. Він також має корисні властивості. Наприклад, його листя багаті вітаміном К, дубильні і пектинові речовини, в них багато глікозидів. Використовуються, в основному, при внутрішніх кровотечах, як кровоспинний засіб.

Незрілі каштани - це хороше джерело вітаміну С, вміст якого в них близько 1500 мг в 100 грамах. Дозрілі плоди світло-кремового кольору, дуже м'ясисті і багаті цукром (до 17%), крохмалем (до 62%), білками (до 60%), рослинними жирами (2-2,5%), вітамінами, ферментами, органічними кислотами.

 

Лікувальні властивості кінського каштана яскраво виражені, і тому потрібний контроль лікаря. Застосовують плоди кінського каштана для створення спеціальних масажних килимків - за допомогою клею, пришиванням або іншим способом кріплення плоди кінського каштана прикріплюють до килимка з щільного матеріалу щільно один біля одного. Виходить такий «каштановий» килимок, по якому можна ходити босими ногами - прекрасно масажуються ступні, що грає важливу роль в профілактиці різних кісткових і серцево-судинних захворювань, можна на ньому полежати - також масажний ефект дасть позитивний результат при болях у спині, остеохондрозі, надасть розслаблюючу і тонізуючу дію. Якщо лежати на такому килимку неприємно, то можна виконати масаж, використовуючи килимок у вигляді масажера - взявши його за два краї і виконуючи поперемінні руху в різні боки.

Гіркокаштан є важливим компонентом для приготування лікарських препаратів - мазей і гелів, що знімають втому ніг, допомагають впоратися з варикозним розширенням вен, лікарських рослинних зборів.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)