АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лікувальні властивості

Читайте также:
  1. БНМ 4.1.6. Магнітні властивості речовини
  2. Будова і властивості напівпровідників
  3. Будова і властивості полімерів
  4. Визначити, які властивості або тип темпераменту лежать в основі такої поведінки.
  5. Визначники та їх основні властивості.
  6. Виробнича функція та її властивості
  7. Властивості арифметичного кореня n-го степеня.
  8. Властивості атомів
  9. Властивості білків
  10. Властивості визначників
  11. Властивості визначників.
  12. Властивості детермінанта

Каштан кінський звичайний є листопадним деревом з сімейства каштанових. Зазвичай має густу розлогу крону і висоту більше 30 м. Кора, насіння, листя і квітки кінського каштана - практично всі частини дерева мають виражені лікувальні властивості і використовуються в народній медицині для приготування лікувальних настоїв, мазей, відварів і інших засобів.

Кора знімається навесні з гілок віком не більше 5 років, нарізається невеликими шматочками і сушиться в добре провітрюваних приміщеннях. Зберігатися в паперових або тканинних мішках, краще в підвішеному стані.

З травня по вересень збирають і сушать листя. Для збору підходять молоді дерева висотою близько 3 м, з них можна без шкоди для каштана знімати до 1/3 від загальної кількості листя. Сушка рекомендується в приміщеннях з хорошою вентиляцією. Листя викладають шаром близько 10 см завтовшки. Необхідно в перші 2-3 дні перевертати сохне листя кілька разів. Якщо живці листя при згинанні стали ламатися, значить, збір вважається висохлим. Його можна складати в полотняні мішечки і зберігати в темному місці. Отримане сировина повинна мати слабовяжущій смак, приємний запах і зелене забарвлення.

Насіння кінського каштана після збору очищають від околоплодников, потім розсипають шаром близько 5 см на стелажах. Сушіння відбувається при температурі від 40 до 60 градусів близько 2-3 днів. Якщо температура менше - насіння сохнуть не менше 3 тижнів. Висушена сировина має терпкий смак і може зберігатися до 2 років.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)