АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Квантування аналогових та дискретних сигналів за рівнями

Читайте также:
  1. Відновлення аналогових сигналів по дискретних відліках
  2. Потреби людини за А. Маслоу групуються за скількома рівнями
  3. Ринок - це спосіб взаємодії виробників і споживачів, заснований на децентралізованому механізмі цінових сигналів.
  4. Спектри аналогових і дискретних сигналів

У найпростішому випадку процес квантування сигналу полягає у розбивці всього діапазону значень сигналу на L однакових рівнів з кроком та округлення кожного зі значень сигналу до найближчого рівня. Вихідний сигнал буде рівний:

, (8)

де - округлення до найближчого меншого цілого значення (примітка: у MathCAD таке округлення виконується за допомогою функції floor).

На відміну від дискретизації, точно відновити квантований сигнал неможливо через втрату частини інформації про сигнал у процесі квантування. Виникнення помилок у процесі квантування можна розглядати як додавання до вхідного сигналу деякого шуму квантування, значення якого залежать від параметрів алгоритму квантування. Тому методом зменшення рівня шумів квантування є розбивка сигналу на досить велику кількість рівнів, щоб рівень шуму був меншим деякого прийнятного рівня, або використання гнучких алгоритмів квантування, що дозволяють динамічно змінювати крок .

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)