АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пам’ятка рецензенту

Читайте также:
  1. ПАМ’ЯТКА КОРОЛЕВИ КНИГИ
  2. Пам’ятка про процесуальні права та обов’язки підозрюваного мені вручена 24 листопада 2012 року.
  3. ПАМ’ЯТКА про процесуальні права та обов’язки потерпілого

Рецензія на випускну кваліфікаційну роботу починається з констатування освітньо-кваліфікаційного рівня, її складових частин, обсягу та її спрямованості на розкриття кола питань за визначеною темою. Далі висвітлюються такі питання:

• визначення рівня актуальності проблеми для виробничого процесу відповідної галузі, чіткості формулювання мети, об’єкта, предмета дослідження та поставлених завдань;

• визначення ступеня обґрунтованості наукових положень роботи, звернення уваги на висновки і твердження, що викликають сумніви й можуть слугувати підґрунтям дискусії під час захисту;

• відповідність змісту роботи її темі та завданню;

• повнота розробки теми та її завершеність, використання нових технологій у навчанні;

• відповідність роботи нормативним документам, зауваження щодо оформлення;

• методику дослідження;

• новизну та корисність результатів роботи;

• позитивні якості й конкретний аналіз недоліків за змістом та оформленням роботи;

• висновки про відповідність професійному рівню та можливість допуску роботи до захисту.

7.8.5. За місяць до захисту випускні кваліфікаційні роботи розглядаються на кафедрі (попередній захист): перевіряється наявність роботи, відповідність напряму підготовки або спеціальності, навчальній дисципліні, темі. Науково-методична рада факультету за поданням кафедри дає рекомендацію щодо направлення випускних робіт усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів на внутрішню експертизу факультету. Випускні кваліфікаційні роботи загальноуніверситетських кафедр проходять експертизу на кафедрах.

7.8.6. До складу експертів випускних кваліфікаційних робіт входять провідні вчені вищого навчального закладу, їх кандидатури затверджуються розпорядженням проректора з навчальної та науково-педагогічної роботи (дляосвітньо-кваліфікаційного рівня “магістр”) або розпорядженням декана факультету (для освітньо-кваліфікаційних рівнів “бакалавр”, “спеціаліст”).

7.8.7. За 5 днів до початку роботи ДЕК випускні кваліфікаційні роботи повертаються на кафедри і в разі позитивного рішення повинні мати на титульній сторінці всі необхідні візи.

7.8.8. Студент-випускник може ознайомитися з відгуком і рецензією не пізніше, ніж за 5 днів до початку державних екзаменів.

7.8.9. Захист випускної кваліфікаційної роботи проводиться на відкритих засіданнях державних екзаменаційних комісій.

На захисті студент робить коротке усне повідомлення про виконану випускну кваліфікаційну роботу, відповідає на запитання, бере участь у дискусії, дає необхідні довідки, ілюструє свою доповідь таблицями, схемами, за необхідністю комп’ютерною презентацією тощо.

7.8.10. Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) на закритому засіданні обговорює результати захисту і більшістю голосів виносить рішення. Оцінюються випускні кваліфікаційні роботи за національною та європейською системами. Члени ДЕК підписують протокол і залікові кредитні книжки студентів.

7.8.11. Після захисту випускні роботи всіх освітніх кваліфікаційних рівнів на паперовому та електронному носіях передаються на випускові кафедри.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)