АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що являє собою підприємство

Читайте также:
  1. Бухгалтерські рахунки якого класу кореспондують тільки між собою, а їх залишки не враховують під час складання фінансової звітності банку?
  2. В якій відповіді правильно вказано перешкоджання законній діяльності якого об'єднання громадян становить собою один із злочинів проти прав політичних прав громадян?
  3. Ви будете знаходитись у засушливій місцевості не менш двох діб, з собою є одна фляга з водою, як слід використовувати воду?
  4. Відшкодування шкоди, завданої малолітньою особою (ст. 1178)
  5. Відшкодування шкоди, завданої недієздатною фізичною особою (ст. 1184)
  6. Відшкодування шкоди, завданої особою у разі здійснення нею права на самозахист
  7. Відшкодування шкоди, завданої фізичною особою, яка не усвідомлювала значення своїх дій та (або) не могла керувати ними (ст. 1186)
  8. Відшкодування юридичною або фізичною особою шкоди, завданої їхнім працівником чи іншою особою
  9. Внесена винною особою до каси підприємства
  10. Головною зброєю дослідження ринку являється анкета.
  11. Дитині 3 міс. Народилася доношена. Визначить, що нового з’являється у поведінці дітей у цьому віці?
  12. Договір між креди тором певної особи і третьою особою, яка приіімлг на себе борг цг певної особи

Підприємство - це первинна ланка виробничої сфери, яке займається виробництвом продукції, наданням послуг або виконанням робіт з метою задоволення ринку й одержання прибутку

Підприємство - це самостійний господарський суб'єкт створений підприємцем або об'єднанням підприємців для виробництва продукції, виконання робіт і надання послуг з метою задоволення суспільних потреб і одержання прибули

Офіційно підприємством уважається самостійний господарюючий суб'єкт із правами юридичної особи. Підприємство робить який-небудь товар або надає послуги, тобто займається економічною діяльністю. Підприємства бувають сімейними, індивідуальними, державними і т. д.

22. Господарське товариство.

Господарські товариства це господарські організації,якістворюються фізичними та/або юридичними особами на договірних засадах шляхом об'єднання майна та підприємницької діяльності з метою отримання прибутку.

Правове становище господарських товариств регулюється Законом України від 19 вересня 1991 р. "Про господарські товариства".

Характерні риси:

- господарські організації корпоративного типу (як правило, наявність двох і більше засновників — фізичних та/або юридичних осіб, а також подільність майна на частки та корпоративна форма управління справами);

- можливість застосування цієї організаційно-правової форми для підприємств, інших господарських організацій низової ланки економіки, що мають на меті отримання прибутку (банків, страхових компаній, інвестиційних фондів та інвестиційних компаній), неприбуткових господарських організацій (фондові біржі тощо), господарських об'єднань (холдингові компанії з мережею дочірніх підприємств);

- наявність статусу юридичної особи;

- основний правовий титул майна товариства — право власності;подільність майна товариства на частки, розміряких визначається установчими документами товариства;

- обов'язкова наявність у товариства двох фондів — статутного і резервного: перший формується за рахунок вкладів засновників та учасників товариства, другий — за рахунок частини чистого прибутку товариства, розмір якого визначається установчими документами товариства, але не може бути меншим ніж 25 відсотків статутного фонду з відрахуванням до нього 5 відсотків чистого прибутку товариства за рік;

- засновники мають право вибору виду товариства з числа тих, що передбачені законом: акціонерне товариство, товариство з обмеженою відповідальністю, товариство з додатковою відповідальністю, повне товариство, командитне товариство.

 

Кооператив.

Кооперати́в — юридична особа, утворена фізичними та/або юридичними особами, які добровільно об'єдналися на основі членства для ведення спільної господарської та іншої діяльності з метою задоволення своїх економічних, соціальних та інших потреб на засадах самоврядування.

Виробничий кооператив — кооператив, який утворюється шляхом об'єднання фізичних осіб для спільної виробничої або іншої господарської діяльності на засадах їх обов'язкової трудової участі з метою одержання прибутку.

Житлово-будівельний кооператив — добровільне об'єднання громадян для спільного будівництва та експлуатації жилого будинку.

Обслуговуючий кооператив — кооператив, який утворюється шляхом об'єднання фізичних та/або юридичних осіб для надання послуг переважно членам кооперативу, а також іншим особам з метою провадження їх господарської діяльності. Обслуговуючі кооперативи надають послуги іншим особам в обсягах, що не перевищують 20 відсотків загального обороту кооперативу.

Споживчий кооператив (споживче товариство) — кооператив, який утворюється шляхом об'єднання фізичних та/або юридичних осіб для організації торговельного обслуговування, заготівель сільськогосподарської продукції, сировини, виробництва продукції та надання інших послуг з метою задоволення споживчих потреб його членів.

Гаражно-будівельний кооператив — організація, створена громадянами на добровільних засадах з метою забезпечення необхідних умов для зберігання автомобілів, а також для експлуатації і управління гаражами.

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив — сільськогосподарський кооператив, що утворюється шляхом об'єднання фізичних та/або юридичних осіб — виробників сільськогосподарської продукції для організації обслуговування, спрямованого на зменшення витрат та/або збільшення доходів членів цього кооперативу під час провадження ними сільськогосподарської діяльності та на захист їхніх економічних інтересів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)