АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Протипожежний захист

Читайте также:
  1. III. Захист інтересів клієнта
  2. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  3. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  4. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  5. А) Соціальний захист дітей-інвалідів
  6. Адміністративний порядок захисту прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок.
  7. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  8. Вакцинація: найефективніший засіб захисту
  9. Вибір і перевірка комплексних розподільчих пристроїв та установок захисту.
  10. Визначення загроз безпеці інформації та сучасний стан її технічного захисту
  11. Визначення заходів для захисту населення від ураження СДОР
  12. Визначення зон захисту блискавковідводів методами зихисного кута, фіктивної сфери і у разі застосування захисної сітки

Пожежа на виробництві може виникнути внаслідок причин неелектричного й електричного характеру.

До причин неелектричного характеру відносяться:

· халатне і необережне користування вогнем, паління, залишення без догляду нагрівальних приладів;

· неправильна конструкція і несправність вентиляційної системи;

До причин електричного характеру відносяться:

· коротке замикання;

· перевантаження проводів;

· іскріння;

· статична електрика.

Профілактичні методи боротьби з пожежами на ділянці передбачають заходи:

· організаційні: правильне додержання приміщень, протипожежний інструктаж службовців, видання наказів по питаннях посилення пожежної безпеки і т.д.

· технічні: дотримання протипожежних правил при складанні електропроводів і устаткування, опалення, вентиляції, освітлення.

· режимні: заборона паління у невстановлених місцях, проведення пожежонебезпечних робіт у приміщенні.

· експлуатаційні: своєчасні профілактичні огляди, ремонти устаткування. [7]

При пожежі люди повинні залишити приміщення протягом мінімального часу.

Активні методи боротьби з пожежами в приміщенні:

· кімната обладнана пожежною сигналізацією;

· у будинку маються 2 запасних виходи;

· біля кімнати встановлено зовнішнє протипожежне водопостачання.

Для гасіння пожеж у приміщенні необхідно застосовувати вуглекислотні і порошкові вогнегасники, що мають високу швидкість гасіння, великий час дії, можливість гасіння електроустановок, високу ефективність боротьби з вогнем.

Вимоги безпеки в аварійній ситуації

У разі раптового припинення подачі електроенергії потрібно вимкнути апаратуру.

Якщо в комп’ютер потрапила волога необхідно негайно вимкнути його з мережі та звернутися до сервісного центру.

Якщо ви почули запах диму, гару або виявили займання потрібно негайно вимкнути електрообладнання, сповістити керівництво, а в разі необхідності почати гасити вогонь.


Висновки

В процесі утворення нових продуктів споживаються засоби виробництва та жива праця. Сукупність витрат живої праці та минулого, відтвореного в предметах та засобах праці, на виробництво продуктів утворює витрати виробництва, а відтворена в товарі суспільна праця – його вартість.

При відтворенні як непевно утворюючому у послідовно змінному порядку праці суспільного виробництва частина вартості продукту перетворюється в особливу категорію – витрати виробництва. В умовах товарно-грошових відносин, витрати підприємства на випуск і реалізацію продукції в грошовій формі, приймають форму собівартості.

Собівартість, як економічна категорія яка визначає відношення трудових колективів і держави стосовно використання засобів виробництва та живої праці у виробничому процесі. Собівартість широко застосовується для економічного обґрунтування рішень по виробництву нової чи призупиненні випуску застарілої продукції для визначення ефективності заходів науково-технічного прогресу, продажних цін, рентабельності виробів, резервів економії витрат.

Втрати підприємств відшкодовуються із вартості продукції, їх зниження є важливим джерелом підвищення рентабельності виробництва, покращення умов життя народу. Особливо велике значення має зниження собівартості в умовах ринкової економіки. Конкурентна можливість продукції товаровиробників залежить не лише від ступеня її відповідності споживчому попиту і якості, але й від величини продажної ціни в складі якої значну частину складає собівартість.

Основними напрямками зниження собівартості продукції, а значить і витрат є ріст продуктивності праці та економія засобів на основі прискорення науково-технічного прогресу. Важливе значення має також управління процесом формування собівартості продукції, а також, перш за все, суворий облік виробничих витрат та контроль за раціональним та економним використанням матеріальних, трудових та фінансових засобів, посилення боротьби з безгосподарністю. В зв'язку з цим, основними задачами обліку, контролю затрат на виробництво та нарахування собівартості продукції є:

– формування своєчасної, повної та достовірної інформації про фактичні затрати, які пов'язані з виробництвом продукції на підприємстві різних форм власності та господарювання;

– контроль за виконанням кошторису витрат на виробництво, на використання виробничих ресурсів;

– обґрунтування нарахування фактичної собівартості продукції, вірне складання звітних калькуляцій собівартості виробів, робіт та послуг;

– виявлення резервів зниження собівартості продукції, попередження невиробничих витрат та втрат;

– визначення вкладу кожного підрозділу підприємства в покращення загальних результатів роботи по економії виробничих витрат;

Облік витрат на виробництво та калькулювання собівартості продукції повинні організовуватися по таким ознакам:

– узгодженість фактичних об'єктів обліку витрат та калькулювання собівартості продукції, елементам та статтям витрат;

– включення усіх витрат по виробництву продукції звітного періоду в його собівартість;

– розширення по можливості, складу витрат, які відносяться на об'єкти їх обліку по прямій ознаці;

– забезпечення максимального суттєвого розподілу в обліку витрат по поточним нормам, відхиленнями від норм на собівартість;

– узгодженість об'єктів витрат з об'єктами калькулювання та нарахування на цій основі собівартості продукції по даним бухгалтерського обліку виробничих витрат;

– розвиток методології та організація обліку витрат на виробництво з метою їх наближення до міжнародних стандартів та світової практики.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)