АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Головні причини пожежної небезпеки в електромережах квартир

Читайте также:
  1. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  2. I. ОСНОВЫ УПРАВЛЕНИЯ МНОГОКВАРТИРНЫМ ДОМОМ
  3. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  4. Аварії в свердловинах, причини виникнення й способи ліквідації
  5. Анализ рынка недвижимости на примере многоквартирного жилья в г Пермь
  6. Аналіз небезпеки підприємства
  7. Аналіз ризику виникнення небезпеки.
  8. Безпека абсолютна та вiдносна, аксiоми небезпеки
  9. В многоквартирном доме
  10. В) пояснювати причини поразки національно – визвольної боротьби ОУН та УПА.
  11. Виберіть твердження, які, на вашу думку, найповніше розкривають причини поразок радянських військ у 1941-1942 рр.
  12. Видає дозволи на початок виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

Завдання № 1

 

Скласти перелік необхідних ліків в домашній аптечці.

Обґрунтувати свій вибір.

Які, на вашу думку, повинні бути ліки в домашній аптечці. Для лікування яких симптомів та хвороб використовуються ці ліки. Як їх приймати та в якій кількості (дозі). Заповніть наступну таблицю:

№ з/п Назва ліків Показання (призначення) Спосіб застосування та дозування
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
       
№ N      
№ N      

ЗАВДАННЯ2

«ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В КВАРТИРІ ШЛЯХОМ ОПТИМІЗАЦІЇ НАВАНТАЖЕНЬ НА ЕЛЕКТРОМЕРЕЖУ ВІД ПОБУТОВОГО ОБЛАДНАННЯ»

Мета роботи:

Ø ознайомлення з факторами від яких залежить пожежна безпека електромережі в квартирах;

Ø ознайомлення зі значеннями електричної потужності побутового обладнання;

Ø визначення максимально можливих навантажень на електромережу в квартирі;

Ø перевірка перетину дроту електричної мережі квартири на відповідність навантаженню;

Ø оптимізація використання побутового електрообладнання з метою підвищення рівня пожежної безпеки в квартирі.

Загальні відомості:

Щорічно в Україні реєструється 41000-50000 пожеж, на яких гине 2200-2500 чоловік. Електричний струм є однією з найбільш поширених причин запалення в сучасних будівлях. Більше 18% пожеж відбувається внаслідок порушення правил монтажу і експлуатації електрообладнання.

Устрій електромережі квартири

 

У спрощеному вигляді приклад схеми підключення квартири до електромережі наведено на рис.1. В електричному щитку, який може бути розташований на сходовій клітці або в квартирі, встановлюється електричний лічильник із вимикачами автоматичними (ВА) на різні ділянки електромережі. ВА розраховані на пропускання певної кількості електроенергії, що відповідає товщині перетину електричних дротів внутрішньоквартирної мережі. Наприклад, оптимальними для освітлювальної мережі квартир з напругою 220В є ВА на 10 ампер, а для розеток житлових кімнат, коридору і санвузла на 16 ампер.

Останнім часом для забезпечення безпеки електромережі встановлюються пристрої захисного відключення (ПЗВ). Принцип дії ПЗВ заснований на відключенні електромережі в разі її аварійного режиму роботи, в тому числі при появі витоку струму в 30 або 10 міліампер. При цьому час відключення складає всього лише 0,04 секунди. Виток струму настає у випадках, коли відбувається контакт людини з відкритими струмопровідними частинами електрообладнання, а також при втраті ізоляцією електропроводки діелектричних властивостей і замиканні їх між собою або на землю.


Головні причини пожежної небезпеки в електромережах квартир

Термін «пожежна небезпека» електромереж характеризує три основних пожежонебезпечних прояви електричного струму:

ü здатність самої електропроводки в певних аварійних ситуаціях (коротке замикання, перевантаження і т.і.) стати джерелом пожежі (займання власної ізоляції з подальшим спалахом підтримуючих конструктивних елементів);

ü здатність ізоляції дротів поширювати горіння при запаленні від сторонніх джерел;

ü здатність утворювати у момент короткого замикання розплавлені частинки металів.

Джерелом запалення є тепло, що виділяється електричними мережами і приладами в аварійних режимах роботи. Коротке замикання, перевантаження, перехідні опори, іскріння і електродуга - характерні прояви аварійних режимів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)