АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Обставин, які згідно ст..67 КК України обтяжували б покарання підсудній Костянец Наталья Сергіївна судом не знайдено

Читайте также:
  1. G) Признано судом.
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  4. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  5. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  6. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  7. V. Конкретные основания к рассмотрению обращения Конституционным Судом Российской Федерации.
  8. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  9. VII. ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
  10. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  11. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили
  12. А.1.2 Шифр згідно МКБ-10: N18

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Серпня 2012 року Кагарлицький районний суд Київської області

В складі:

Головуючого- судді: Іщенко О.П.

При секретарі: Галабурда В.О.

З участю прокурора: Калайда Ю.О..

Розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кагарлик Київської області кримінальну справу по обвинуваченню Костянец Наталья Сергіївна, 28.09.1994 року народження, уродженки м. Бориспіль. Київської області, громадянки України, не працюючої, не одруженої, на утримання має двох малолітніх дітей, освіта середня, проживаюча:

В С Т А Н О В И В:

Так, судом встановлено, що Костянец Наталья Сергіївна перебувала в стані алкогольного сп'яніння 20 липня 2012 року близько 22 години, де перебувала в с. Халча Кагарлицькому рйн. Київської обл., де була в барі, і змисила всіх пити алкогольні напої в том числі і неповнолітніх. Потім після закриття бару змусила вогнепальною зброєю всіх потерпілих сісти на асфальт, в чим було вистріл з вогнепальної зброї в праве пличе по Нижнику Олександру Григоровичу. Потім проникла в бар і викрала декілька пляшок алкогольних напоїв.

З викраденим з місця події зникла та розпорядилася ним на власний розсуд, чим спричинила потерпілому матеріального збитку на вищевказану суму.

Дії підсудної Костянец Наталья Сергіївна органами досудового слідства кваліфіковані за ч.1 ст. 185 КК України як умисні, протиправні дії, які виразилися в таємному викраденні чужого майна (крадіжка), і необачне користування вогнепальної зброї на замах на життя.

В судовому засіданні підсудна Костянец Наталья Сергіївна свою вину в скоєнні злочину, якиу передбачено ч. 1 ст. 185 КК України та ч. 1 ст. 185 КК України, який згідно ст.. 12 КК України відноситься до злочинів середнього ступеню тяжкості визнала повністю та пояснила суду.

На запитання суду підсудна Жучкова Л.Л. пояснила суду, що так їм і нада сукам. В зв"язку з тим, що в суду немає сумнівів у правдивості показів підсудної Костянец Наталья Сергіївна, суд вважає за доцільне обмежити обсяг доказів по справі допитом підсудної та дослідженням матеріалів, що характеризують особу підсудної.

При цьому судом підсудній Костянец Наталья Сергіївна роз"яснено наслідки, передбачені ст.. 299 КПК України щодо обсягу досліджуваних доказів по справі.

- Згідно вимоги про судимість за № 381 - 2305201\32012, станом на 1.08.2012 року відомостей щодо судимостей чи притягнення до кримінальної відповідальності підсудної Костянец Наталья Сергіївна немає.

(а.с, 30)

- По місцю проживання підсудна Костянец Наталья Сергіївна характеризується з посередньої сторони.

(а.с, 31)

- Згідно довідок підсудна Костянец Наталья Сергіївна на обліку в лікаря нарколога та психіатра не перебуває, наркологічною та психіатричною допомогою до лікаря- нарколога та лікаря- психіатра не зверталася.

(а.с, 21)

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку, що вина підсудної Костянец Наталья Сергіївна у вчиненому злочині доведена повністю і його дії суд кваліфікує за ч. 1 ст. 185 КК України та ч. 1 ст. 185 КК України та ч. 1 ст. 185 КК України, який згідно ст.. 12 КК України відноситься до злочинів середнього ступеню тяжкості, як умисні, протиправні дії, які виразилися в таємному викраденні чужого майна (крадіжка).

При призначенні покарання підсудній Костянец Наталья Сергіївна суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу підсудної, її характеристики та обставини, що пом"якшують та обтяжують покарання.

Обставиною, яка згідно ст. 66 КК України пом"якшує покарання підсудній Костянец Наталья Сергіївна суд відносить:

- щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, що передбачено п.1 ч.1 ст. 66 КК України;

Обставин, які згідно ст..67 КК України обтяжували б покарання підсудній Костянец Наталья Сергіївна судом не знайдено.

Суд вважає, оскільки підсудна Костянец Наталья Сергіївна скоїла злочин вперше, до кримінальної відповідальності не притягувалася, раніше не судима, щиро розкаялася у вчиненому злочині, шкода, завдана злочином, відшкодована, потерпілий претензій до підсудної не має, має на утриманні двох малолітніх дітей, то її подальше виправлення та перевиховання можливо здійснити в умовах без ізоляції від суспільства, призначивши їй покарання в межах санкції ч.1 ст. 185 КК України з застосуванням положень ст.ст.75, 76 КК України та 1 ст. 185 КК України, який згідно ст.. 12 КК України відноситься до злочинів середнього ступеню тяжкості.

Отже, що стосується виду покарання, то суд вважає за необхідне застосувати до підсудної Костянец Наталья Сергіївна покарання у виді позбавлення волі, так як суд вважає, що види покарання у виді штрафу, виправних робіт, арешту чи обмеження волі з урахування особи підсудної та її характеризуючих обставин, які були досліджені вище судом, не відповідають особі підсудної, сукупності пом"якшуючих обставин, відсутності обставин, які обтяжують покарання підсудної.

Під час обрання виду покарання у вигляді позбавлення волі суд керувався положеннями ст. 65 КК України, де, зокрема, зазначено, що більш суворий вид покарання з числа, передбачених за вчинений злочин, призначається лише в разі, якщо менш суворий вид покарання буде недостатній для виправлення особи та попередження вчинення нею нових злочинів.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)