АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Електромагнітні поля та лазерні випромінювання

Читайте также:
  1. БІОЛОГІЧНА ДІЯ ІОНІЗУЮЧОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ
  2. Випромінювання: приймання та аналіз
  3. ВПЛИВ ІОНІЗУЮЧОГО ВИПРОМІНЮВАННЯ НА ОРГАНІЗМ ЛЮДИНИ
  4. Електромагнітні поля (ЕМП) і випромінювання 3.3.1. Загальна характеристика електромагнітних полів
  5. Застосування законів теплового випромінювання
  6. ІНФРАЧЕРВОНІ ВИПРОМІНЮВАННЯ
  7. ІОНІЗУЮЧЕ ВИПРОМІНЮВАННЯ. НОРМУВАННЯ. ЗАХИСТ.
  8. Іонізуючі випромінювання, радіаційна безпека 3.2.1. Основні характеристики іонізуючих випромінювань
  9. ЛАЗЕРНЕ ВИПРОМІНЮВАННЯ
  10. Охарактеризуйте фізичні НШВФ, пов’язані із іонізацією та іонізуючим випромінюванням.
  11. Природні іонізуючі випромінювання

Вказують джерела, що генерують або споживають енергію високих та надвисоких частот і лазерних випромінювань, режим їх роботи, називають гігієнічні норми згідно з Г'ОСГ 12.1.006-84 і СНиП 5804-91. Виходячи з характеристик джерел електромагнітних і лазерних випромінювань, підбирають і розробляють засоби захисту персоналу від цих небезпечних і шкідливих факторів (захист часом, відстанню, екранами, засобами індивідуального захисту). Дають оцінку прийнятим заходам і називають засоби контролю електромагнітних та лазерних випромінювань.

 

4.5. Випромінювання

Іонізуючі випромінювання - перераховують джерела, види випромінювань згідно з НРБУ-95 і ОСП 72-87. У разі необхідності розраховують можливі дози опромінення персоналу на робочих місцях і порівнюють із санітарними нормами. Враховуючи вид і характеристики випромінювань розробляють заходи захисту персоналу, обмеженої категорії населенім краю, області, краю. Оцінюють заходи і вибирають засоби контролю іонізуючих випромінювань.

Інфрачервоне випромінювання - описують можливі або дійсні джерела випромінювань і вказують значення його інтенсивності та гігієнічні норми згідно з ОСП 12.4.123-83. На основі аналізу небезпечності (ДСН 3.3.6.042-99) даного виробничого фактора, згідно з правилами безпеки і промислової санітарії галузі (ДНАОП 0.031-1.23-82), проектом передбачають заходи іонізуючого шкідливого впливу ІЧ - випромінювань на працюючих, засоби захисту та прилади контролю параметрів ІЧ - випромінювання.

Ультрафіолетове випромінювання - вказують джерела випромінювання, санітарні норми та прийняті проектом заходи захисту людей від даного шкідливого фактору згідно з СН 455-88 (ДНАОП 0.03-3.17- 88).

4.6. Електробезпека

Називають можливі травмонебезпечні місця і причини ураження людей електричним струмом (у результаті впливу дотику до відкритих струмопровідних елементів обладнання, що опинилися під напругою в результаті порушення ізоляції, а також ураження кроковою напругою та через електричну дуту).

Надають характеристику мережі живлення з назвою числа фаз, провідників, виду струму, напруги, частоти струму, режиму нейтралі. В разі необхідності розраховують силу струму, що проходить через тіло людини у разі усіх можливих вмикань в електричний ланцюг при одно - і двофазному, а також при одно - і двополюсному дотику до струмопровідних елементів, що перебувають під напругою при замиканні фази на корпус обладнання або на землю.

У розрахунках струмів, при проходження через тіло людини, опір тіла приймають для випадку двофазного або двополюсного включення - 1 кОм, для решта випадків - 2...4 кОм. Розрахункове значення струмів порівнюють з гранично допустимим, згідно з ГОСТ 12.1.038-82 і роблять висновок про ступінь безпеки експлуатації електроустановок.

Слід назвати речовини, матеріали, відходи виробництва, елементи обладнання, які електризуються в процесі виробництва: в окремих випадках (при інженерній розробці захисту від статичної електрики) необхідно розрахувати параметри електростатичного поля згідно з ПБЕ-86 приміщення цехів, лабораторних установок класифікують за ступенем небезпеки ураження електричним струмом. Безпека експлуатації електрообладнання досягається системою організаційних і технічних засобів, які забезпечують безпеку в нормальному режимі роботи електроустановок та в аварійному їх стані. Вибравши і описавши захисні заходи в електроустановках необхідно вказати величину, прилад та періодичність контролю опору робочої ізоляції, захисного заземлення (петлі фаза нуль), передбачити заходи попередження електризації

речовин накопичення зарядів статичної електрики, а також захисту від впливу останніх.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)