АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

При чартерних перевезеннях укладається контракт-угода чартера (фрахтування повітряних суден), який і є правовим документом

Читайте также:
  1. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  2. Засоби повітряних перевезень, інфраструктура повітряного транспорту

В угоді вказується тип повітряного судна і конкретні умови перевезення. В умовах перевезення визначається: максимальне комерційне завантаження судна, кількість пасажирів, маса багажу, місце відправлення і місце прибуття, час вильоту літака, призначення перевезення, права і обов’язки перевізника і замовника.

Так, перевізник зобов’язаний своєчасно, у відповідності з графіком надати літак відповідної вартості, що забезпечить перевезення обумовленого чартерного завантаження. Виконання формальностей, що пов’язані з виробництвом польотів бере на себе перевізник. До них належать іміграційні, митні, карантинні, прикордонні питання, а також отримання дозволу авіаційних властей на виконання чартерного перевезення. До обов’язків замовника входить забезпечення своєчасної доставки пасажирів і багажу в аеропорт відправки.

Угоди на чартерні перевезення укладаються на рік, квартал, місяць, сезон, виходячи з інтересів замовника і можливостей авіапідприємства. Визначається мінімальне комерційне завантаження, за якої замовний рейс буде виконуватися. При запропонованому низькому комерційному завантаженні авіатранспортні підприємства планують чартерні рейси в інтересах кількох замовників, а також передбачають завантаження повітряного судна в обох напрямах.

Передумовою для виконання чартерних рейсів (планових і за заявками) є заявка (гарантійний лист) підприємства замовника, що надається авіапідприємству за 15 днів до виконання рейсу. У заявці вказують назву замовника, дата виконання рейсу, обов’язки з виконання Правил перевезення пасажирів, багажу та інша інформація, яка буде потрібна.

Обидві сторони, авіапідприємство і замовник, мають право розірвати угоду. Авіапідприємство має це право у випадку відсутності авіапалива чи скороченні його ліміту, невиконанні замовником обов’язків з мінімального комерційного завантаження повітряного судна, задіянні літака на виконання урядових завдань.

Підприємство-замовник також має право відмовитися від чартерного рейсу у випадку затримки авіапідприємвтом виконання рейсу на час більше 5 годин, зміни типу повітряного судна, якщо внаслідок зміни не буде забезпечено обсяг і якість перевезення, передбачених угодою виконання замовленого рейсу.

В угоді вказується повна вартість чартеру, як правило, вартість нетто, тобто вартість для перевізника. Комісійні, аеропортов і інші збори сплачуються замовником окремо.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)